Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-09-2006, 09:10 PM   #51
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: The Neve 33609C Compressor za UAD-1

Hehehehe, sad kad si editovao post, ispada da je UAD neki Japanac! A ne M3... Ok, tako vec moze...
perun is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2006, 10:33 PM   #52
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun
Hehehehe, sad kad si editovao post, ispada da je UAD neki Japanac! A ne M3... Ok, tako vec moze...
He, he... pa sve ima svoju svrhu i namenu U USA postoji legendarna trka Mustanga... i trkaju se samo Mustanzi... niko ih ni sa chim ne poredi, jer ne moze da se poredi...

Doduse, poredjenje u ovom slucaju moze dobro da dodje, ali ne u smislu "kome je koliki", vec cisto da cujemo tripove reverba...

Mislim, kako na osnovu npr. jednog parcheta vocala reci koji je reverb bolji, a pogotovu je veliko pitanje sta zapravo neka pesma trazi...
Koliko se secam, EMT koji ti imas bese reverb, a ne plate. Plate 140 sa UAD-a je cist plate, tj. emulacija EMT 140... ukoliko je tvoj EMT ipak tako nesto, dakle plate reverb, lako mozemo da organizujemo da na nekom parchetu vocala stavimo UAD-ovu emolaciju i isto to uradimo sa pravom spravom... onda bi smo mogli da otprilike vidimo o cemu se radi...

I ja bih voleo da to chujem... ovako, pricamo napamet i na osnovu pretpostavki, simpatija, afiiniteta... pa mi malo lichimo na starchice koji se prepiru dok igraju sah ali... ima i to svojih drazi i chari
Old 20-09-2006, 11:37 PM   #53
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Mislim, kako na osnovu npr. jednog parcheta vocala reci koji je reverb bolji, a pogotovu je veliko pitanje sta zapravo neka pesma trazi...
Koliko se secam, EMT koji ti imas bese reverb, a ne plate. Plate 140 sa UAD-a je cist plate, tj. emulacija EMT 140... ukoliko je tvoj EMT ipak tako nesto, dakle plate reverb, lako mozemo da organizujemo da na nekom parchetu vocala stavimo UAD-ovu emolaciju i isto to uradimo sa pravom spravom... onda bi smo mogli da otprilike vidimo o cemu se radi...
Tacno... Mi imamo 245... REVERB... Ne Plate! Cak i da imamo 140, ne bi mogli da poredimo, jer oni nemaju wet/dry opciju na sebi. Uvek su wet, znaci moraju da se "returnuju"... Dakle, cak i u slucaju da pravimo AB test, ja bih morao da palim SSL-a, da insertujem, tj. vratim efekat, "saberem" taj jedan kanal i vratim na komp. Dakle, kako god okrenes, neizvodljivo je.

Sustina price nije bio UAD konkretno! EMT sam pomenuo u impuls varijanti. I to jako dobro zvuci. Ali ne dobro kao pravi!

Druga stvar. Nista ti ne znaci 1 kanal koji ces obraditi... Sustina reverba chuje se u mixu, medju mnogo kanala. ITD...

Quote:
I ja bih voleo da to chujem... ovako, pricamo napamet i na osnovu pretpostavki, simpatija, afiiniteta... pa mi malo lichimo na starchice koji se prepiru dok igraju sah ali... ima i to svojih drazi i chari
Ja ne pricam napamet! Dobro znam sta i zasto pricam.

Partije shaha nema... Ne pricamo o "rivalima"!

Ne vidim u cemu je problem!? Postoji original platno Pikasa, a nekome se vise svidja kopija, tj. plagijat! OK... moguce da je shtamparska mashina bila u kvaru kad je shtampala kopiju, pa je crvena malo naglasenija!

Ljudi, shvatite da vama sve vreme svira komp, tj. njegov konvert. u izlazu! Ne svira vam SPRAVA! Dakle, stvar nije za poredjenje... Ok... Nemam vise zivaca za ovo.

Last edited by perun; 20-09-2006 at 11:42 PM.
perun is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 10:52 AM   #54
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pih meni taj ren comp i nije nista spektakularno.. a dbx166 mi jako fino radi, i ponekad mi nedostaje u in-da-box.. e sad 1176 kad ne gori radi meni bolje od svega toga i sl.. a ko zna, vec su me proglasili nagluvim...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 11:31 AM   #55
idekius
Mason

idekius's Avatar

Pa neznam sad... nisam nas nasrecniji sa tim DBX-om 166... mnogo mi se vise svidja npr. Weiss Engineering Gambit DS1-MK2 ima vecu GUSTINU Gde to ide ova pricha?

Last edited by idekius; 21-09-2006 at 11:36 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 01:10 PM   #56
liman021
Senior Member

sto bi rek'o bogdan diklic"ne znam,nisam pametan"
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 04:53 PM   #57
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by perun
A EMT-ja cu rado da stavim na crtu sa UAD varijantom... Samo, imao sam problem kad sam ga testirao. BIO JE GUSHCI NEGO SIGNAL KOJI SMO PROCESIRALI!!!

Kao i obicno .... pogresno sam shvacen

Hteo sam da se napravi uporedba .... pa neka pravi EMT izuje software 1000000 puta ..... jednostavno mi je dosta da slusam kako ljudi sa stranih foruma kazu " ovo je 80 -90 % "

Retko imam prilike da tacno uporedim dve stvari , jer tek se tada vidi kolika je razlika ( imao sam primer sa emu 1212 i Paris konvertortima , gde je pri testu razlika od samo 20 ak sekundi .... i nije bilo razlike , a onda sam napravio A/B test i razlika je bila ohoho ..... ) jer bih stvarno zeleo da znam dokle je software stigao ....

Jedan prica jedno , drugi drugo ..... ja na primer ne cujem uopste veliku razliku izmedju 1176 i UAD 1176 ... razlika je ocigledna samo pri velikim kompresijama .... a opet neko kaze da je razlika enormna

Zato sam mislio da napravimo test .......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 05:08 PM   #58
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

ja opet @offtopic

ali ...

Niko do sada na forumu nije .....

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10637
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15007

Očigledno je to veliko smaranje.

Tako da će sledećem gostu foruma upravo to biti u samom procesu inicijacije za istog.

pozz
Old 21-09-2006, 06:28 PM   #59
liman021
Senior Member

haug!na sajtu gearslutz-a nalazi se zanimljivo poredjenje psp master kompresora i uad neveta 33609(rap+hip-hop odeljak).postoje 2 zvucna primera-jedna ista stvar provucena kroz ova 2 softvera.misljenja su podeljena a na vama je da odlucite koja varijanta vam bolje zvuci
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 21-09-2006, 06:44 PM   #60
idekius
Mason

idekius's Avatar

Saug crveni brate Nego... da nisi zaboravio da postavis link?
Inache, ja PSP Matering Compressor cesto koristim i mislim da je bas O.K....

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules