|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imao sam priliku da sviram sa Malmsteenovim Fenderom
pa me interesuje zbog chega mu je vrat uradjen tako da ima udubljenje izmedju pragova?Da nije zbog pitch bendinga jer ne vidim drugu primenu? P.S. Yngwie je shto se tiche tehnike zakon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ako se dobro secam taj diajn vrata je pozajmio od neke verzije laute (zicani instrument slican gitari, tj. njena preteca...) koju je video na nekoj slici. Ukratko, pomaze ti pri brzom sviranju eliminisuci potrebu za jakim kontaktom sa zicom. Interesantna fora ali zahteva navikavanje. Zaboravi na sviranje punih akorada, na toj gitari svirljvi su samo dz dz rifovi i soliranje... (licni utisak).
P.S Jeste. Michel angelo je brzi ![]() ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=p_tuL...elated&search= Malmstine amasing god lesson ![]() Ima tu jos ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mason
|
![]()
Mislis na tzv. kalupsirane pragove? Nije mu valjda ceo vrat kalupsiran? Koliko znam, to se obicno primenjuje na gornjim poljima... vrlo efektno, samo se mnogo lako falshira. Billy Sheehan na bass gitari ima kalupsirane pragove...
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Kompletan vrat je kalupast.
JEM gitare imaju kalupasta poslednja 4 praga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Iliti scaloped...
Jbg ludacima nikad dosta perverzija... Billy Sheehan ima to na svom basu, i... neam pojma! ![]()
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Kao što rekoh... JA ne'am pojma!
A da takav pristup sviranju više doživljavam kao egzibiciju - doživljavam! ![]()
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Skalopirani pragovi su ti u odnosu na normalan vrat kao jumbo pragovi u odnosu na male pragove. Ako razumeš tu razliku i šta ona znači za sviranje, onda ćeš kapirati i razlog za skalopiranje pragova. Jednostavno nemaš nikakvo drvo pod prstima. NEĆEŠ zbog toga svirati brže i bolje, dapače nekim ljudima jako smeta, može ti bežati žica u nekim slučajevima, ali se neke druge stvari menjaju, između ostalog i "pitch bending" ![]() Kod VAI-a je par zadnjih pragova bilo skalopirano da se nadoknadi to što razmak između pragova postaje mali, pa da se dobije jasniji ton sa više sustain-a. Što se tiče toga da je to pozajmio to sa laute, naravno da Yngwie laže, sa obzirom da je godinama pre njega Joe McLaughlin na primer skalopirao vrat, gledajući neke istočnjačke instrumente. Inače i Blackmore model ti je skalopiran takođe, nije samo Yngwie-ev.
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 07-09-2006 at 11:43 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Kada svira sa Mr.Big (barem u studiju), e tu vec nema izivljavanja. Narocito mi se svidja kako je odsvirao "To be with you"... Takodje mu je svetla tacka pesma "Gigiolo" u verziji David Lee Roth-a..., a i bass u "Yankee Rose" (takodje sa Lee Roth-om) je po meni za svaku pohvalu...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
apm. fender | nenad | Audio Software | 0 | 13-03-2009 08:32 PM |