Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-08-2006, 02:12 PM   #1
markoff
Junior Member

Smile Nekoliko trance pitanja

Pozdrav,od skora sam krenuo da se bavim produkcijom,dosta stvari vezanih za teoriju sam svario i razumeo,upravo i sa ovog foruma.Problem je naravno praksa.Naime bavim se uplifting/melodic trance-om i malo progresivom.Sad me stvarno interesuje ima li ljudi koji se bave ovom vrstom muzike,koji bi mogli da mi daju neke savete.Konkretno zanima me sa kojim sekvencerima radite,ja sam od skora pocheo da radim u Sonar-u , polako uchim,program je veoma dobar.Koji su od vst-instrumenata najbolji po vama,recimo meni se svidja Albino,oni BT synth preseti su jako dobri,a malo koristim i rgc z3ta+ i rapture.Negde sam prochitao da 90% ljudi koji se bave trensom koristi Reason,ali on mi nekako nije bash friendli za ovu vrstu muzike vishe je za neki breakbeat i techno.Narochito me zanima shta bi mogli da mi predlozite za padove,koristio sam malo Zero-G :Wired Elements of trance ,ali nije to to.Chuo sam da Spectrasonic Atmosphere ima jako dobre padove,pa mozda da njega probam?!
Pozdrav,Marko !!!
markoff is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 02:28 PM   #2
kejkz
banned

Default Re: Nekoliko trance pitanja

Sve su to lepi instrumenti za dobre zvukove, ali ako hoćeš svoje autentične zvukove i beskrajnu slobodu kreacije skini mali instrument koji se zove Crystal sa ove adrese http://www.greenoak.com/crystal/ i veruj mi, možeš napraviti mnogo kvalitetne pad zvukove bez mnogo problema.
Sve jedno je u kom programu radiš, ako ti odgovara posveti mu pažnju, prouči ga i rezultati će sigurno doći...

Srećno i uživaj u stvaranju...
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 03:36 PM   #3
Max
Pro Member

Mac only ....... ?

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 04:01 PM   #4
kejkz
banned

na sreću, ne:
http://www.greenoak.com/crystal/download.html
prvo je pc verzija

ps: stavio bih direktan link na windows verziju, ali ima mnogo stvari koje mo?e? skinuti pored samog instrumenta...

mo?e se skinuti i delayifire, 4 tap delay!

http://www.greenoak.com/DelayifierWin.zip

Last edited by kejkz; 24-08-2006 at 04:08 PM. Reason: ...link za delayifire
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 06:15 PM   #5
milos
Pro Member

milos's Avatar

Za loopove i kitove pogledaj Ueberschall techno Trance essentials i NI Synthetic Drums vol 2.
Za sintove ono sto si nabrojao je najbolje za uplifting trance....
Moraces da kupis polovnog Virusa
milos is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2006, 06:26 PM   #6
markoff
Junior Member

Quote:
Originally Posted by milos
Za loopove i kitove pogledaj Ueberschall techno Trance essentials i NI Synthetic Drums vol 2.
Za sintove ono sto si nabrojao je najbolje za uplifting trance....
Moraces da kupis polovnog Virusa
Hvala,ja mislim da ovaj Sintetic Drums imam negde,mada sam koristio Battery semplove i dosta su dobri.E sad za taj virus,ne znam najbolje o chemu se zapravo radi,gledao sam cene su abnormalne oko 2500 dolara,ne znam koliko je dobra zamena za njega midi kontroler ja konkretno imam mk 449c i jako sam zadovoljan.
Takodje drug mi je pozajmio Kaos Pad,nije losha stvarchica,al chini mi se da je vishe za live nastupe,zar ne !!
Old 24-08-2006, 09:36 PM   #7
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

zapravo sad je folk totalno IN. Mozhda da se toga ulovish!?

@ markoff: izbjegavaj sve ReFill-ove i kolekcije semplova koje u nazivu sadrzhe rjech "Trance". Ako zhelish savladat zvukove lovi se sinteze. Prvo Subtraktivne, a kad to savladash onda FM sinteza. Preseti su za DJ-e
Old 25-08-2006, 07:26 AM   #8
milos
Pro Member

milos's Avatar

Quote:
Originally Posted by markoff
Hvala,ja mislim da ovaj Sintetic Drums imam negde,mada sam koristio Battery semplove i dosta su dobri.E sad za taj virus,ne znam najbolje o chemu se zapravo radi,gledao sam cene su abnormalne oko 2500 dolara,ne znam koliko je dobra zamena za njega midi kontroler ja konkretno imam mk 449c i jako sam zadovoljan.
Takodje drug mi je pozajmio Kaos Pad,nije losha stvarchica,al chini mi se da je vishe za live nastupe,zar ne !!
Mislio sam na stari model Virus C - dosta njih kaze da je neprikosnoven za trance
A polovan bi trebalo da se krece oko 500 EUR.
Od vst-ova pogledaj jos Rob Papen Blue i sytrus(
http://www.sytrus.com/
a taj evolution kontroler ce ti dobro doci da ih kontrolises
milos is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2006, 10:29 AM   #9
tom
Senior Member

tom's Avatar

Mislim da se varas za Reason.Taj mali Subtractor ce ti puno pomoci u pravljenju zvukova.A i Redrum mi je jos uvijek najjednostavniji za pravljenje beatova kad mi zatreba step sequencer.Malstrom takodje.

Mozda se varam ali u tranceu bi 909 trebao biti indespensable a ja ne znam za bolje semplove doticnog od onih iz Stylus RMX-a(Shiva,izvini ).TR Fatman kit koji je kombinacija 909 i 808 a mozes ga modifikovati.

Da li Pro-53 tu nesto znaci?Djeluje mi kao prava stvar za to.

Atmosphere je vec odavno klasik ali za neko pravljenje soundova(sto mislim da ti je najbitnije) on nije rjesenje.Ako je vec stiska za Virus,dosta preseta na njemu je snimljeno upravo sa istoga.Mogu se modifikovati ali koliko znam ograniceno.

Taj Trance uvijek dozivljavam kao nesto za "live" i sa puno automatizacije pa bi se na tvom mjestu drzao Reasona.

Shiva je u pravu kad kaze ono za ReFillove sa trance nazivom.

PS:Nekad davno sam u reasonu uradio trance verziju Branka Kockice "U svetu postoji jedno carstvo". Cisto kao "stilsku vjezbu".Cim pronadjem fajl,postavicu je negdje da je cujete. Nemojte samo previse da me kritikujete,vi stilski cistunci!
Old 25-08-2006, 11:13 AM   #10
markoff
Junior Member

@Shiva Brate kako ti je mocan avatar!!!
Shto se tiche sinteze zvuka pa ne znam na shta konkretno mislish,ja zaista tu dublje ne bi da idem,jer one osnovne pojmove u vezi sinteze ,tipa oscilator,ADSR,ovojnica,pojachivach,LFO sam apsolvirao,i to mi je dovoljno da radim sam svoje presete u Albinu.Chak sam neshto radio u Reaktoru,secam se uzeo sam jednom caletov stari telekaster snimio nekoliko semplova na komp i onda se zezo u Reaktoru i dobio mnogo mocne zvukove.Kod sinteze sam stao na nekim Furijeovim transformacijama,ne znam da li sam dobro izgovorio,silna neka matematika i fizika.
@Milos
A Sytrus sam probao,koristio sam ga dok sam radio u Fruity Loops-u,ima ekstra arpedja ali nikako nisam provalio kako recimo kad uchitam neki svoj sempl (koliko se secam on moze da uchitava fm7 sysex fajlove kojih imam na hiljadu) da napravim svoj arpedjo.To mi je nekako u Albinu mnogo lakshe.
@Tom
Shto se tiche Reasona,redrum mi je onako u secanju ostala najbolja stvar,mada ono kitova shto sam nashao za njega najvishe zvuchi na techno i breakbeat.Mada iskreno skoro sam od ortaka dobio Guru,samo plugin bez semplova,mnogo mi vishe odgovara. A za Branku Kockicu,mislim da je bolje da si obradio Kocka do kocke kockica.

Last edited by markoff; 28-08-2006 at 12:30 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules