|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Nemam puno iskustva sa klavijaturama ali me jako interesuje sledece .....
Poslusajte 8 pesmu sa najnovijeg albuma Olivera Dragojevica .... " Od grija do kajanja " Primeticete pad , koji fantasticno lezi uz reverbe gitara . Dugo vremena jurim nesto ( spravu ili VST ) sto ce imati ovako ravne neprimetne padove , ali mi ne polazi za rukom . Svaki put kad se pomene pad mashina , svi vicu Oberheim Matrix ..... ali me interesuje da od vas koji se vise bavite ovom problematikom saznam o kojoj se spravi radi , a ako ne znate direktan odgovor , a ono da mi bar kazete u kom pravcu da idem Pozdrav Last edited by Max; 12-07-2006 at 04:34 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa zar niko ??????
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Zasto ne uploadujes odsecak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ja mislim da je ovo neki Rolandov dark pad... jd serija ili Mks, to sigurno nije oberheim. Dosta je tiho postavljen u miksu pa je te?ko sigurno reći ?ta je u pitanju... slične padove sam dosta puta znao čut u Claptonovim ranijim stvarima.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
@ Mandrak
Tiho je dok ga ne izolujes u slusanju ..... posle shvatis da je dosta dominantan ( bar se meni cini ..... ) ali hvala na odgovoru .... Goran sa foruma mi je na PP napisao takodje slicno vidjenje ...... @ Gianfranco Ne znam kako se to radi ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Nisam poslusao album posto ga nemam al znam ko je OLIVER DRAGOJEVIC i slusam ga puno. Po mome, kod PADova kao i kod svih ostalih VOICES jedan, ponavljam jedan al ne najveci but jedan od najvecih FAKTORa je i sami MIX, kako je to sve MIXirano, sto ponekad nema veze sa GNEZDOM odakle taj PAD dolazi a moze biti svasta. Desava se cesto sa snimim nesto pa ljudi nagadjaju sta je i na kraju izlazi da je nesto sosim cetvrto, ili sam ja nekad pogresno nagadjao. Najvaznije jest kako to lezi u samom MIXu sto je nekad slucaj i kod SPACE EFEKATA kao REVERB ili DELAY kad se ljudi cesto pitaju...ZASTO GA NEMA A TU JE? Samo je nacin stvaranja te slike tog instrumenta u tom sklopu, a ponekad naravno najveci FAKTOR moze bit I SOURCE odakle i dolazi taj VOICE koji je najvise slucaj kod SOLO VOICES u svaki snimak. SOLO VOICE kao SOLO, moze se smestit u MIXu i sredit da malo pobegne od svoje originalnosti al ipak vazno je koliko je kvalitetan i dobar i sami ORIGINAL tog VOICE, dok kod PADova slucaj moze bit i malo drugaciji, ne moze se ZANEMARIT sami original al isto vazno je i SEDALO tog instrumenata u tom MIXu.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guest
|
![]() Quote:
Bas to je TO. |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pre nego krenes da pricas, poslusaj pesmu , zaista je drugacije od onog sto Oliver radi , pa i u odnosu na ostatak albuma , mixam dosta dugo da bi mi tako nesto promaklo .... dakle ne pricam o mixu nego o Padu ...... cenim tvoju volju da pomognes , ali poslusaj pa predlozi sta mislis da je ...... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Ja sam vec shvatio ko ste i sta ste vecina vas na forumu, to se po naski kaze samo SANJALICE, samo zasto tako cudno prilazis, ako nisam star clan na foruma zar se moraju stariji clanovi tako ponasat? Pitaces se otkud ovo pisem sada, procitaj svoj posto i analiziraj dobro saznaces. Zar je uvek ovako kod vas BALKANACA? Grubost? Nista vise?
Rekao si fino nesto isto tu i ispravan si, al ja ipak ne vidim nista posebno o tome sto si ti pricao, vec sam poslusao MP3 toga, i opet stojim na ono sto sam rekao da u ovom padu nema AMA NISTA POSEBNO odakle dolazi vec je ipak stvar MIXanja, ama to samo po sebe curi, enoga cuje se da je do MIXa. Kazes da MIXAS vec dugo, za koga si to MIXao ako ima sansu da poslusam negde kao kolega ... 80% na ovaj forum sto sam sreo pravite se TEHNICARI U KATEGORIJI BOB CATZa, a 90% tih rade na 400$ PENTIUM, i koriste GAME PORT kao MIDI PORT. Vidim cesto puta pricate o nekim stvarima koji niste nikad taknuli rukama, izasla neka nova stvar i ODMA link ovde i o tome se prica, a vi odma MI SMO PROFESIONALCI samo zato sto ste stavili link ovde? Znam ja dobro mnogo vas ko su. Vas ima tu najmanje na STOTICE sto se drze na VISOKI NIVO tehnicara u kategoriji BOB CATZa, znaci ako je toliko vas tih tehnicara onda, koliko pevaca i studia ima JUGA??? Date sliku ljudima ovde da ste BOG ZNA KO i da niste iz juge uopste nego da ste pola iz bog zna gde a pola sa marsa neki vanzemaljski tehnicari, ako ima neko sto svira narodnu muziku odma skaknete na njega i pored toga sto uopste ne znate ko je covek, sta zna, sta moze i sta radi. Koje nije fer nimalo. Javio sam se na ovaj forum 2-3 puta bez nikaku zlu nameru i svi na mene skaknuli ste i ponasali ste se kao ZIVOTINJE, sto je cinjenica i mnogi su to ovde vec skontali i diskutirali o tome na stranu. Kao prvo da ste neki profesionalci u kategoriji BOB CATZa a tako se ponasate, ne verujem da bi vas zivot mislim profesionalni bazirali na neki glupi forum ovde i trosili zivce, jer na ovaj forum i onako se nikome ne pomaze, samo neki pametniji ovde se mali izivljavaju sa time sto su culi da je neka nova sprava izasla pa hajmo malo diskutirat. Vas profesionalan zivot ne bi bio baziran na ovaj forum, kad bi bili profesionalci, nego radili bi 100% nesto kvalitetno od zivota, a ne ovde napadat ljude, sakupili ste ko u neki AMBUSH i samo cekate zrtve, ko bog zna sta vi znate...OD JEDNOG PADA NAPRAVILI STE BOG ZNA STA SAD...i plus covek zna da bude i grub prema meni. Max jednostavno sa time si hteo reci NEDIME NE SERI, TI SI GLUP, NEMAS STA TI SA NAMA PRICAT, TI NE SANJAS MI SANJAMO O NEVE I SSL90 i td...to je samo da ti olaksam i prevedem sta si htio rec meni sa tvojim postom. Mozete me izbacit sa FORUMA nit cu plakat nit cu sec vene, ulazim jednom u 5 meseca da onako potrosim malo vremena kad se odmaram izmedju SESIJE sto znaci nece mi koristit ni nastetit ako me izbacite, al ako imate svoj neki stav onda nemojte brisati ovo sto sam pitao ostavite neka svi citaju i neka me napadaju a vi produzite sa izivljavanjem. I spreman sam, cekam napade, ne u smislu da vam dam komentare nazad, al kad nemam sta bolje raditi nekad da se bar malo zabavljam ovde da imam sta da citam. MAX, to se nista gore nije odnosilo tebi licno, ima jos mnogo takih ovde, da ne nabrajam al poceo bi od IDEKIUSa i ostali dalje... Pozdrav ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Mason
|
![]()
Drago mi je Nedime sto mislis na mene...
![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Koji mic? | eternoRBC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 16-12-2008 12:23 PM |
Koji XP? | branoy | Computer Hardware | 9 | 17-08-2008 08:52 PM |
Koji Wah Wah? | disco violence | Gitarska Produkcija | 13 | 13-03-2008 11:51 AM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |