|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
[quote=Defragment]
posle dugo vremena u muzickom "bizznisu" (prvu plocu izdao kod nas 1981 - a u Engleskoj 1994) mogu da vam kazem da ovde SKORO NIKAD ne potpisuju projekte preko demo snimka!! U ovim vremenima kad se muzicki biznis menja konstantno, skoro nista se ne potpisuje. Labels vise ne ulazu ni blizu kao pre 10 godina!!! Nista se ne potpisuje, malte ne! Oni cekaju da TI sam napravis BUZZ, da uradis promociju po klubovima (odstampas sam 1000 vinila, /CD-a) posaljes/podelih DJ-ima, uradis novine, promociju po web-u , PA ONDA AKO PESMA ZAZIVI po klubovima, internetu i novinama...itd oni ulaze sa kintom !!!! Pre 3-4 godine su se i prodavale white labels (vinili za DJ-e) a sad ni to ne ide...pre su davali po ?2.000 -3.000 avans za dance single a danas ako dobije ?200 da se sutiras u dupe od srece!! A album projekti su tako retki da to nije normalno...On-line labels ne ulazu nista, ne daju avans pa ako se nesto proda proslede ti tvoje penije!! Da li ste znali da iTunes (koji je prodao 1 bilion pesama on line) placa autore 4penija po pesmi !!?? (1400 penija je 1 Euro) pa onda vidi koliko treba da prdas downloada!!! Ovde se sad vise prodaju ring tonovi nego singlovi!! ziva istina....Toliko sam se nagledao i naslusao raznih projekata koji su cak i bili potpisani pa nikad nisu objavljeni a kamo li onih koji nisu nikad ni bili potpisani iako su bili mEGA!! sve u svemu, jako je tesko da se bilo sta uradi trenutno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
|
![]()
Odlično.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Member
|
![]()
[quote=DaBear]
Quote:
Ja sam svima poslao vec gotov, tj isproduciran album, i imam bar 20 pozitivnih komentara, a sve od kuca koje ili ne rade takvu muziku, ili nemaju para, ili su otvorene od strane ljudi koji nisu mogli da izdaju nego su sami sebi izdali pa naravno ni nemaju uslova da izdaju drugima. Nego, znas samo sta mi tu nije jasno, ako se ne izdaju albumi pre nego postaju iole popularni, ko sme da primi da vrti na radiju nepotpisan tj ne regulisan materijal? I kako ti da ubedis DJa da vrti tvoju muziku kad nemas izdanje? To je brate, vrzino kolo a ja to i ne umem bas da djuskam! A pazi tek ovo, ako label nema sredstava da ti da za potpis ugovora a kako ce da finansira promociju koja pre svega treba njoj da bi prodala sto vise nosaca zvuka, realnih ili virtualnih? Download labeli su mi nudili 50%, stvar kosta jedna oko 1 evro na njihovim sajtovima, al' ko ce da downloaduje za kintu nesto sto ne zna sta je, osim previewa koji su toliko loseg kvaliteta da ti sve zvuci njesra! Nego sam okupio band pa ako prezivi, mi cemo da sviramo zivo prvo ovde, pa u komsiluku pa cemo videti posle.
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Kod mene su snimani vokali, mixano i masterovano. Produkcija vokala... Hmmmm... Nije bas nesto posebno. Dosta toga smo dobili na samom usnimavanju, jer ja uvek insistiram da najveci deo zvuka vokala dobijemo na usnimavanju. Posle toga UAD, impulsi... Zacinio po ukusu i jedna zlica vegete ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
VIP Member
|
![]()
[quote=Defragment][quote=DaBear]
Bruka!!! Pa ti posle radi muziku! Ja sam svima poslao vec gotov, tj isproduciran album, i imam bar 20 pozitivnih Pa to im je glavna fora! "Hvala na CD-u, mega ti je muzika ali nije nas fazon!!" Pa sve ploce koje se sad izdaju stare su najmanje godinu dana - mislim proslo je godinu dana od kad su snimljene!! Treba puno vremena da se progura projekat - ako se uopste progura!!! Zato ja (uglavnom) miksujem i remiksujem tudje stvari! Uvek ima nesto da se osvezzi - stari snimak, a tek sad pocelo da se prica o bendu/pevacu pa treba da se dovede produkcija na danasnji (sutrasnji) nivo...nije vise ko sto je nekad bilo i nikad vise nece biti dobro ko sto je nekad bilo...uf, al sam ubio sve u pojam!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
Simptomaticno mi je kod ljudi "od napolje" da svi kukaju i svi pominju krizu i svi su nezadovoljni, a jos niko nije batalio ovaj posao i otvorio piljaru ili bakalnicu...
Nemoj da shvatas ovo licno, jer je to moje neko uopsteno razmisljanje. Jedino nezgodno je sto takve price ljudi iz posla deluju deprimirajuce na one koji tek treba da se dokazu. Ili bas tako i treba da deluju? Industrija je nemilosrdna i ne preza ni od cega, pa ni od izmisljanja prica, a ljudi lako povodljivi, pa ih iz najbolje namere plasiraju i daju im legitimitet, ne znajuci da rade potpuno suprotno. Licno mislim da izdati album nikad lakse nije bilo, ali je jedina otezavajuca okolnost sto se ponuda drasticno povecala, pa izdavaci obaraju cene i zajebavaju malo vise. Ipak, setimo se osamdesetih. pa cak i devedesetih godina... Koliko je tada trebalo truda, rada, novca i vremena da se jedan bend ili pevac izdvoji iz anonime i da izda plocu? Neuporedivo vise . Naravno, Kada bi se to desilo, on je sticajem okolnosti MORAO da zaradi novac, jer izbor nije bio toliko velik, nije bilo toliko zanrova, toliko medija i ljudi su bili uglavnom grupisani na par mesta gde su se desavale stvari, pa su samim tim i bolje pratiili zbivanja na sceni. Mislim da je jedno tacno. Muzika je definitivno na prekretnici i muzicki biznis, tj ljudi gledaju da tranziciju prebole sto lakse, ali isto tako mislim da ce se u narednom periodu desiti nesto mnogo bitno za muziku, jer kada das ljudima sve, kao sto je to sada slucaj, jedinu razliku u zvuku mozes da dobijes znanjem i talentom. Mislim da ce tehnika neminovno postati sekundarna i da ce se desiti da muzicari biraju saradnike po kriterijumu koji je mnogo zdraviji nego "Ej, snimam plocu u studiju od 2.000.000 evra". Cisto jedan optimisticki osvrt ![]()
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
treba da si MEGA talentovan da bi dobio sansu a to ti ne garantuje da ces se opariti od toga...a najbolje godine odose!! Ja inace, nemam piljaru ali imam par drugih shema koje mi donose kintu, a studio vise nije glavni izvor prihoda!! Da nije TV reklama 2 - 3 puta godisnje, ne moze da se meri sa vremenima od pre 2-3 godine... Ja nemam nista protiv mladih snaga, ali spremite se na tesku borbu. SVAKO moze da izda plocu ali NIKO nece da je kupi..u tome je razlika!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Member
|
![]()
Kapiram ja sta kazes, nego, ja nesto mislim da sam targetovao pogresne kuce a veliki ne primaju unsolicited materijal, osim po debeloj preporuci!
Po meni a i po jos nekima moja muzika je skroz OK za slusanje, pa mora da ima neko ko ce to da objavi! Iskreno, ja mislim da se sve svodi na ufur u neke krugove, a meni je tesko jer em nisam ni u jednom lobiju (po politickom, sexualnom ili plateznom opredeljenju) a ni ne mogu da obidjem sve evropske gradove pa da obigravam oko kljucnih ljudi. Mozda imas neki savet koju kucu da kontaktiram? To je kljucan problem! Cak mislim da ni u PGP ne mogu da udjem bez preporuke!
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
Mozda imas neki savet koju kucu da kontaktiram? To je kljucan problem! Cak mislim da ni u PGP ne mogu da udjem bez preporuke![/quote]
muzika i biznis kod nas i u svetu su 2 totalno razlicite stvari!!! valjda ste svi vec to shvatili?? botto line je: koliko ce disko kuca da zaradi a da sto manje para ulozi u projekat!! svakodnevno sam svedok kako se velike kuce cenjkaju za studio (ne moj!) za sitne pare..kako seku budzete itd....a da li znate da se SVI troskovi (avans, snimanje, video, reklama, promocije, stampanje ploce, novine, itd itd..) odbija od 18% koje artista dobija kad potpise ugovor.??!!?? BackStreet Boys su prodali 60.000.000 ploca i NISU DOBILI NI BANKE OD TANTIJEMA!!! JOS UVEK SE NISU ISPLATILE PARE KOJE SU ULOZILI U NJIH!!!.. poslacu vam par linkova pa citaj te,,,toliko. Daj deset sa lukom da se smirim!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poslusajte malo .... | Max | Promocija radova | 17 | 05-09-2007 02:53 PM |