|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam u paketu sa Yamahom 01x dobio i Final master i do sada ga nikad nisam koristio za mastering... po meni mu fali ono nesto.
Probaj se malo poigrat sa recimo sonalksis compresorom i timeworks limiterom u mastering lancu... od nedavno sam poceo koristit i hydratone eq sa zanimljivim impulsima raznih hardverskih sprava u masteringu, sa vrlo zanimljivim rezultatima. Vjeruj svom ukusu i tjeraj ono ?to tebi zvuči najbolje i neče? pogrije?iti. Pozdrav
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Između ostalog je neko ko radi ovde mastering na redovnoj bazi uradio (uslovno) par manje bitnih masteringa sa Ozonom i kao mo?e, samo je malo jeftiniji. Pazi jo?, GOMILA mastera je ovde urađeno sa tripledat ili kako već karticama, i pluginovima koji su lo?iji nego većina VST pluginova koji su sad na raspolaganju, pa onda mislim da se ipak radi o tome da li si Mandu?ić Vuk ili nisi. Ne mo?e? da bilo kojim pluginom da dobije? rezultat, to je tačno, ali sa bar pola njih mo?e? da prođe?. Naravno pričamo o kompjuterskom budget masteringu. Final Master nije ne?to voljen i cenjen, bar ja nisam do sada čuo da ga neko pominje (?to ne znači da ne valja, jednostavno nisam čuo, a meni se nije dopao). Naravno ako si ti sjajan masterd?ija koji radi mrak a ja to nisam skapirao pa preuzimam parental role, izvini, nije mi namera da solim pamet ili se raspravljam, nego hvali? Yamahu sa kojom nisam čuo da je bilo ko voli i radi sa njom, a opljunuo si Ozon koji je prilično popularna budget varijanta, pa eto, ja reagovao. ![]() Od VST Varijanti, neki ljudi ovde na forumu vole Timeworks limiter na kraju, znam da neki ljudi rade veoma uspe?no sa Waves-ima, za neke primene (imbecilno visok RMS na ?tetu snimka) T-Rex, koliko vidim Voxengo postaje sve popularniji, zbog odnosa cena-kvalitet. To ?to se tiče predloga ?ta da proba?.
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Ne...nisi me skapirao nisam pljunu Ozone
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozzzz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Yamaha nije nista posebno ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
E,evo cackam ovaj Izotope vec dva dana i mogu da kazem da sam jako zadovoljan....na prvu nisam bas najbolje skapirao neke funkcije ali sad je sve oke....hvala...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Ako te bilo sta zbuni .... pitaj , ima lepih akcija sirenja po frekventnom opsegu , kompresori nisu nista posebni , mozda je bolje da koristis waves c4 ili nesto slicno , mastering reverb je interesantan , samo nemoj da preteras , kazu da je dither najbolji koji je na softweru , a kad stisnes alt na ekvilajzeru cujes frekvencije koje dodajes ili skidas ..... ekvilajzer je super za skidanje ali ne i za dodavanje , tako da ako dodajes koristi neki urs ili sl ....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
E,Max jedino mi nije jasno u koju svrhu mogu da iskoristim onaj multiband stereo imaginig????Ta opcija mi nekako nije jasna,zasto bih je koristio u masteringu???I zasto bih u masteringu koristio reverb...
Eto te dve stvari bas i nisu jasne sa Izotopom.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
kod ostalih pojaseva mozes da radis sta hoces, sve zavisi kako si vec zamislio stereo sliku.. sto se tice mastering reverba, koristi se samo u najmanjoj mogucoj meri, tj. trebao bi da ga osetis pre nego da ga cujes, koristi se da bi homogenizovao celu zvucnu sliku.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
Od Yamahinih plaginova koristim samo Yamahin final plug, i to isključivo na izlaznom busu, i to tek onda kada mi i bez njega stvar zvuči naduvano. U tom slučaju, tresh mi ide maksimalno do -1.db, a ceiling na -0.01.db.
Ozone je jako moćan, i kudikamo kompleksniji alat od Yamahinog FinalPluga ali malo si ga isprobao (i to ne samo presete koji su ti preporučeni, nego se i sam poigraj svim njegovim komponentama). Meni se, recimo, opasno svidja njegov EQ. Dobro je ?to si poslu?ao Maxa i malo bolje ga upoznao, a vremenom će? uvidjati da je sve bolji. ![]() A čačkaj malo i presete (ima? na netu da skine? mnogo njih) i to ne da bi ih takve koristio kao neko pravilo, već čisto da bi uvidio kakve sve varijacije zvuka mo?e da proizvede ozone. Onda pogledaj ?ta je u kom presetu radjeno da bi se dobio takav i takav zbuk... Last edited by Talino; 03-05-2006 at 01:06 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha Plug-in boards (PLG) | Goran B | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 26-09-2009 08:19 PM |
Sta mislite o CME UF8 master klaviru? | acapupovac | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 14-01-2007 11:15 PM |