|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Junior Member
|
![]()
Sviram Yamahu Trb6II i jako sam zadovoljan..nabavio sam je polovnu za 700?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
"A u ruke Mandusica Vuka..." - svi znamo sta znaci ova umotvorina!
Pritom, moram da se NE SLOZIM sa necijim komentarom da P bass nece zapevati kao JazzBass (naravno, uz malo dorade)... najzahvalniji setup mangeta je P+J, za sve sviracke varijante! BASSLINES ili DiMarzzio ce izvuci sasvim solidan tonalni raspon, a sve ostalo ipak zavisi od gosn. sviraca! Unique tone ces postizati na razne nacine, ne moze svaka gitara sve! Ja sam, npr. ponosni vlasnik P deluxe bassa, violin bassa i jednog prelepog crnog fretlessa... tri POTPUNO razlicite price, ali svaki za svoju namenu - NE ZAMENLJIV! Dobrodos'o, i bolje vas nas'o ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderator
|
![]()
Yamahu sam dugo svirao i dan danas im skidam kapu za Quality faktor, ali što se tona tiče za mene su daleka prošlost i vjerujem da će tako ostati...
@exotic Lijep komad drveta ![]() @Caksi Lično nisam ljubitelj prerađivanja instrumenata, ali ako se to već radi glupo je pričati o P basu ili J basu, jer to jednostavno više nije to! Kao, imam Fendera kom sam promijenio vrat, stavio DiMarzia i Schallerovu kobilicu! Sorry, ali to više nije Fender! A varijanta više basova je, bar meni, apsolutno neophodna i slažem se sa tobom da je fretless uvijek fretless i tu nema boga!
![]() |
#34 |
Junior Member
|
![]()
Kad sam govorio o "P bass - J bass", mislio sam na bass standarde (i standarde za magnete), ne konkretno na Fender (koji je, ruku na srce, postavio te standarde, ali ga nisam ni pomenuo)... a zamena magneta je cisto stvar ukusa, o cemu je sasvim suvisno raspravljati!
Ono sto sam hteo da potenciram je da se ipak treba usredsrediti najpre na sviranje, a posle na odabir instrumenta... a odabir zavisi od budzeta, "kolko para, tolko muzike"! Nema bas previse ljudi u Srbiji para da svira Foderu, ili Alembic! Last edited by Caksi; 27-04-2006 at 06:59 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
![]()
@Caksi
Ali složićeš se onda da ne možemo vršiti ovakvo upoređivanje, jer i dva ista instrumenta iz iste fabrike mogu zvučati različito, a kamoli kada se nešto "kopa" po njemu! Foderu sam imao priliku svirati i zaista radi prelijepo! Jedino što mi je čudno (i što me je malkice iznerviralo) što je konektor za kabl tik uz potove, pa sam stalno zapinjao rukom za kabl! E sad, što mislim da su to instrumenti koji su zaista precijenjeni, to je druga priča... Nikad ne bih izbrojao 5.999,- EUR za taj model koji sam probao. Ili se možda samo tješim... ![]()
![]() |
#36 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Sto se tice Fodere, s' obe strane si u pravu! Vrhunski instrument, ali preskup (pogotovo taj tvoj od 6 soma jura... dao bi' NIKAD)! Mislim da bih radije dao te pare na http://www.marleaux-pagelli.com/bass.php VRH! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
|
![]()
Probao sam i Marleauxa... I opet slična stvar
![]() Mada, generalno gledano - jako dobri instrumenti! Malkice poskupi, ali... Opet, imajući sve u vidu, ja se odlučih za šta se odlučih... ![]()
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Uh, sajrus bese?
![]() Tek ulazim u pricu oko baseva i sto vise sviram sve sam zaljubljeniji! Samo da se nisam zeznuo (priznajeeeem ![]() U principu solidan instrument sa ooooocajnim magnetima. Posto nisam uponat sa hardwerom vezanim za bass gitare da li na gorepomenuti model mogu da se montiraju drugi magneti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]()
MUzzY...
![]() Topla preporuka da se tog bassa riješiš što prije. Osim što su mu loši magneti, loša mu je komplet elektronika, loš mu je vrat... (Dugo sam svirao Yamahu BB-G5A, koja je za razliku od novog RBXa bar ugodna za sviranje! Mislim da trenutno Yamaha počinje priču sa TRB serijom, a sve ispod toga su amaterski - školski instrumenti.) Ne bih da te demorališem, ali mislim da ćeš potrošiti mnooogo novca na sređivanje tog instrumenta, a da će krajnji rezultat biti ![]() Kao što si ti pao na RBXov spejsi look, tako će i neki novi klinac pasti... pa nek se uči na svojoj grešci... ![]()
' 'The Funk' is the space that lives between the notes! ![]() Last edited by Tiki the Boyler; 11-05-2006 at 11:04 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
heh
ja imam bb g5s i mogu rec da se slazem sa tikijem....to su skolski instrumenti... ali....naucio se ja svirat na njemu pa nek je los koliko je los ![]() lako cemo jednog musicmana maznut ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|