Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-04-2006, 09:46 PM   #31
exotic
Junior Member

exotic's Avatar

Default Re: Bassisti pomoc!!!

Sviram Yamahu Trb6II i jako sam zadovoljan..nabavio sam je polovnu za 700?

exotic is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2006, 04:48 PM   #32
Caksi
Junior Member

"A u ruke Mandusica Vuka..." - svi znamo sta znaci ova umotvorina!

Pritom, moram da se NE SLOZIM sa necijim komentarom da P bass nece zapevati kao JazzBass (naravno, uz malo dorade)... najzahvalniji setup mangeta je P+J, za sve sviracke varijante! BASSLINES ili DiMarzzio ce izvuci sasvim solidan tonalni raspon, a sve ostalo ipak zavisi od gosn. sviraca! Unique tone ces postizati na razne nacine, ne moze svaka gitara sve! Ja sam, npr. ponosni vlasnik P deluxe bassa, violin bassa i jednog prelepog crnog fretlessa... tri POTPUNO razlicite price, ali svaki za svoju namenu - NE ZAMENLJIV!

Dobrodos'o, i bolje vas nas'o
Caksi is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2006, 12:39 PM   #33
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Yamahu sam dugo svirao i dan danas im skidam kapu za Quality faktor, ali što se tona tiče za mene su daleka prošlost i vjerujem da će tako ostati...
@exotic
Lijep komad drveta

@Caksi
Lično nisam ljubitelj prerađivanja instrumenata, ali ako se to već radi glupo je pričati o P basu ili J basu, jer to jednostavno više nije to! Kao, imam Fendera kom sam promijenio vrat, stavio DiMarzia i Schallerovu kobilicu! Sorry, ali to više nije Fender!
A varijanta više basova je, bar meni, apsolutno neophodna i slažem se sa tobom da je fretless uvijek fretless i tu nema boga!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2006, 06:52 PM   #34
Caksi
Junior Member

Kad sam govorio o "P bass - J bass", mislio sam na bass standarde (i standarde za magnete), ne konkretno na Fender (koji je, ruku na srce, postavio te standarde, ali ga nisam ni pomenuo)... a zamena magneta je cisto stvar ukusa, o cemu je sasvim suvisno raspravljati!

Ono sto sam hteo da potenciram je da se ipak treba usredsrediti najpre na sviranje, a posle na odabir instrumenta... a odabir zavisi od budzeta, "kolko para, tolko muzike"! Nema bas previse ljudi u Srbiji para da svira Foderu, ili Alembic!

Last edited by Caksi; 27-04-2006 at 06:59 PM.
Old 28-04-2006, 10:07 AM   #35
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

@Caksi
Ali složićeš se onda da ne možemo vršiti ovakvo upoređivanje, jer i dva ista instrumenta iz iste fabrike mogu zvučati različito, a kamoli kada se nešto "kopa" po njemu!

Foderu sam imao priliku svirati i zaista radi prelijepo! Jedino što mi je čudno (i što me je malkice iznerviralo) što je konektor za kabl tik uz potove, pa sam stalno zapinjao rukom za kabl!
E sad, što mislim da su to instrumenti koji su zaista precijenjeni, to je druga priča... Nikad ne bih izbrojao 5.999,- EUR za taj model koji sam probao. Ili se možda samo tješim...

Old 06-05-2006, 05:24 PM   #36
Caksi
Junior Member

Quote:
Ali slo?iće? se onda da ne mo?emo vr?iti ovakvo upoređivanje, jer i dva ista instrumenta iz iste fabrike mogu zvučati različito, a kamoli kada se ne?to "kopa" po njemu!
Da, to se slazem... pogotovo u mass-production (such as Fender, npr.)!

Sto se tice Fodere, s' obe strane si u pravu! Vrhunski instrument, ali preskup (pogotovo taj tvoj od 6 soma jura... dao bi' NIKAD)! Mislim da bih radije dao te pare na http://www.marleaux-pagelli.com/bass.php

VRH!
Old 08-05-2006, 09:59 AM   #37
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Probao sam i Marleauxa... I opet slična stvar desilo se da nekoliko izloženih modela ne radi kako bi trebalo!!! Ne znam kako se to objašnjava. Možda loš komad drveta ?!?:o ili,... nemam pojma!
Mada, generalno gledano - jako dobri instrumenti! Malkice poskupi, ali...

Opet, imajući sve u vidu, ja se odlučih za šta se odlučih...

Old 08-05-2006, 08:34 PM   #38
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Uh, sajrus bese?

Tek ulazim u pricu oko baseva i sto vise sviram sve sam zaljubljeniji! Samo da se nisam zeznuo (priznajeeeem ) oko izbora gitare - yamaha RBX petozicani (brzopletost, naizgled dobar deal itd.).
U principu solidan instrument sa ooooocajnim magnetima.

Posto nisam uponat sa hardwerom vezanim za bass gitare da li na gorepomenuti model mogu da se montiraju drugi magneti?
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 11:01 AM   #39
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

MUzzY...
Topla preporuka da se tog bassa riješiš što prije. Osim što su mu loši magneti, loša mu je komplet elektronika, loš mu je vrat...
(Dugo sam svirao Yamahu BB-G5A, koja je za razliku od novog RBXa bar ugodna za sviranje! Mislim da trenutno Yamaha počinje priču sa TRB serijom, a sve ispod toga su amaterski - školski instrumenti.)
Ne bih da te demorališem, ali mislim da ćeš potrošiti mnooogo novca na sređivanje tog instrumenta, a da će krajnji rezultat biti
Kao što si ti pao na RBXov spejsi look, tako će i neki novi klinac pasti... pa nek se uči na svojoj grešci...

Last edited by Tiki the Boyler; 11-05-2006 at 11:04 AM.
Old 11-05-2006, 11:31 AM   #40
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

heh

ja imam bb g5s i mogu rec da se slazem sa tikijem....to su skolski instrumenti...

ali....naucio se ja svirat na njemu pa nek je los koliko je los

lako cemo jednog musicmana maznut
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules