Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Tutorijali

Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-03-2006, 09:44 PM   #1
peraZdera
Guest

Default Parallel Processing

Moj seminarski...

p.s. paralelno procesiranje koristi DSP kao i GPU...

http://www.rumski.com/forum/attachme...1&d=1143405833
  Reply With Quote
Old 06-04-2006, 07:05 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Parallel Processing

Quote:
Originally Posted by peraZdera
Moj seminarski...
Ovlas sam procitao prvu stranu, i drago mi je da se ova tema obradjuje, makar i kao seminarski... jer je tema mozda isuvise ozbiljna za jedan seminarski.

Imam jednu primedbu u generalnom smislu... neka sluzi tvojoj informisanosti, i ako nije "political correct" da to pises, onda nemoj pisati to u seminarski.

Multiprocesorski sistemi nisu izmisljeni "ovih dana" (iz tvog pisanja se stice takav utisak) nego datiraju od davnih, pradavnih vremena razvoja racunarske industrije...

Evo logike: procesori su oduvek bili i bice ubuduce prespori... covek je zato uvek tezio da paralelnim procesiranjem poveca procesnu snagu.
Viseprocesorski sistemi sa dva procesora odavno mogu da kupe i obicni "smrtnici" (tzv. "dual pentium" prica).

Mislim da ti je najpametnije da koristis google i wickipedia-u za ovaj seminarski (pod uslovom da ga nisi vec zavrsio, naravno)

Kasnije opisivanje semafora... o tome postoji tri metra knjiga napisanih... i to se jos uvek pomno proucava i nadogradjuje... ako se time striktno ne bavis, suvisna je ikakva dalja znatizelja u tom smeru...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules