Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-03-2006, 01:44 PM   #11
Max
Pro Member

Default Re: molim savjet: preamp za snimanje bubnja

Quote:
Originally Posted by Manley
Ne, chanell one je vec ozbiljniji...mislim na odnos Goldmike i TLA ivory seriju
Da li si siguran ( ne mislim da nisi ) ali kad uporedis cene

SPL channel one je 888 e kod Thomanna

Spl Gold mike II 888 e na istom mestu

S' obzirom da u prvom slucaju placas (Tube Mic/Line Preamp, ARC Noise Gate,Compressor/Limiter, De-esser, EQ, Headphone monitor, 48VPhantom Power, Pad, phase reverse )

a u drugom (2 channel Class A solid stage, tube drive inthree different intensity levels, FLAIR presenceenhancement in two switchable settings, Switching inserts,pre-output limiter stage, VU metering with threedifferent, switchable display ranges, Front panelinstrument input, separate rear-side microphone and lineinputs, Phantom power, phase reverse, pad and high-passfilter (50Hz), Options include 24/96 AD converter andin/output transformers by Lundahl )

Rekao bih ( iz ciste logike ) da se radi o istom preampu ....... gresim ????

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2006, 02:35 PM   #12
Max
Pro Member

Posle kraceg istrazivanja .......

"Goldmike and Channel One are the same Pre...the Gain Station is different.. It runs on a 60 Volt Rail and is both tube and solid state...you can run it solid state only or tube only or a blend of both.
Marty Druckman
Network Pro Marketing
SPL-USA

....sad me stvarno interesuje ......

Pozdrav

Old 24-03-2006, 07:30 PM   #13
Max
Pro Member

nemam ni najmanju nameru da te provociram , samo sam na 5 min od kupovine istog i sad mi je zalet definitivno uzdrman .....

Posle nestajanja amek 9098 amp + eq ..... ovo mi je izgledalo kao najbolja kupovina , sada sam ponovo pred nedoumicom .

Ja nikada ne koristim eq i comp sa channala pa cak ni deeser ..... srogo koristim samo preamp zato mi ostalo sa channela i ne treba , ako je pre amp isti onda bi ga kupio ....

.... ili ipak da uzmem gain station .....

.... a pitao sam jer si me zbunio sa time da se razlikuje goldmike i channel one , a nekako iz iskustva znam da te firme ne prave preko 1 do 2 razlicita preampa .... cene su bile slicne pa je logika radila ..... a ti si rekao da je channel one u drugoj klasi .... dakle bolji ......

.... koja je tvoja preporuka do 1000 e ???

( ja sam poredjenje sa smpro om .... shvatio kao cinizam ..... ... cudan je internet za cas se ljudi pogresno razumeju )

Pozdrav

Last edited by Max; 24-03-2006 at 07:43 PM.
Old 29-05-2006, 01:04 PM   #14
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max
nemam ni najmanju nameru da te provociram , samo sam na 5 min od kupovine istog i sad mi je zalet definitivno uzdrman .....

Posle nestajanja amek 9098 amp + eq ..... ovo mi je izgledalo kao najbolja kupovina , sada sam ponovo pred nedoumicom .

Ja nikada ne koristim eq i comp sa channala pa cak ni deeser ..... srogo koristim samo preamp zato mi ostalo sa channela i ne treba , ako je pre amp isti onda bi ga kupio ....

.... ili ipak da uzmem gain station .....

.... a pitao sam jer si me zbunio sa time da se razlikuje goldmike i channel one , a nekako iz iskustva znam da te firme ne prave preko 1 do 2 razlicita preampa .... cene su bile slicne pa je logika radila ..... a ti si rekao da je channel one u drugoj klasi .... dakle bolji ......

.... koja je tvoja preporuka do 1000 e ???

( ja sam poredjenje sa smpro om .... shvatio kao cinizam ..... ... cudan je internet za cas se ljudi pogresno razumeju )

Pozdrav
tek sada sam video tvoju poruku...izvini

do 1000e moja preporuka je millennia TD-1 (polovno) ili Avalon M5(nov)
Manley is offline   Reply With Quote
Old 29-05-2006, 03:41 PM   #15
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Manley
tek sada sam video tvoju poruku...izvini

do 1000e moja preporuka je millennia TD-1 (polovno) ili Avalon M5(nov)
avalon M5 u evropi ne moze se nabaviti ispod 1000 eur .. od 1200-1500 eura .. ja sam ga pazario

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules