Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2006, 08:56 PM   #11
zagor
Member

zagor's Avatar

Default Re: Voice-overi I Reklame U Srbiji...

Quote:
Originally Posted by Max
Uradio sam dosta reklama , veliki i najveci klijenti , vrte se 100000000 puta dnevno .

Jako je tesko uci u taj svet , mada je slican svetu u kome se vrte " tragovci " , pri tome mislim na ljude koji se vise bave parama nego muzikom .....

Znam da ti sa ovim rasponom nisam nista pomogao , ali mogu samo da ti kazem da " nepoznati " ljudi u poslu ( pri cemu mislim na sve koji nemaju estradno ime ...... jer bilo bi drugacije da npr Jelena Karleusa hoce da uradi reklamu .... ) tesko uzimaju preko 500 e cak i za jace klijente .

Eto , ako mogu jos kako da ti pomognem pitaj ......

Pozdrav

... Ovaj, hvala vezano za reklame... nisam se bas snasao u tvom postu, iskreno. Dobro, cifre od 100-2000e su realan raspon i na diskografskom trzistu ( ko kol'ko moze da uzme ), mislim na usluge aranziranja... Ali znam da je novac za COCA COLU dok su ljudi iz mog okruzenja pregovarali sa Agencijom koja je radila tada kampanje za njih, bio oko 5000 evra za full autorski proizvod... naravno autori su stajali ispred registrovane firme!!! Sto svakako utice na cenu ( uglavnom pozitivno )... Zeleo sam da cujem vasa iskustva, prvenstveno sa agencijama itd...

...A, reci mi, ovo za " TRAGOVCE" i cene, nisam najbolje skapirao... sta je 500 evra? Na sta si mislio? Na cenu chega??? Pojasni, cifre me prilicno zanimaju!!! Kao i sva ostala iskustva.

Pozdrav...

Last edited by zagor; 04-03-2006 at 06:14 PM.
zagor is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2006, 09:00 PM   #12
zagor
Member

zagor's Avatar

Default Re: Voice-overi I Reklame U Srbiji...

Quote:
Originally Posted by DJ Z
Ja sam radio dosta muzike za reklame ?pice,emisije,film...?to se tiče reklama,nisam radio VOICE OVER-najsličnije sam radio kompletan design zvuka za jednu od reklama za MERIDIAN banku(bakica limunzinom dolazi u ba?tu nekog hotela gde je ugleda lik koji sedi sa nekoliko riba...).Reklama je urađena u saradnji sa MAGIC BOX multimedia koji su radili video.Od njih sam dobio OFF-ove glumaca za nahovanje i muziku a efekte sam već imao ili pravio.
?to se ostalih stvari tiče uglavnom je to bila AUTORSKA MUZIKA koju sam pravio isključivo za tu namenu.Po?to su moja dosada?nja iskustva sa SOKOJ-em i naplatom tantijema lo?a,uglavnom sve ukalkuli?em odmah u cifru i ne razmi?ljam kolko puta će se emitovati i sl.Takođe na pitanje software-a mogu da ka?em da mi niko nije tra?io nikakve potvrde o legalnom software-u..samo im je bitno da je muzika autorska i da nije nigde drugde kori?ćena.

OK... ma to sa softverom nema nikakve veze... Za sada. Cak ni trzisna inspekcija nije razmisljala dalje od WINDOWSa i OFFICEa kada je posecivala registrovane i "Pravne" autore i studije. Mada, vremena ce se svakako menjati. Pozdrav.
zagor is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules