|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
hehe .... razlike izmedju preampa nisu tako fine da bi ih digitalija " pojela "
![]() Sa druge strane mozes uzeti i SPL gold mic 1 koji kosta oko 400 e ili RNP ( ako ga nadjes ) koga jako vole i postuju u USA iako je jako mali takodje za slicnu cenu .... Mozes pogledati i UA SOLO 110 ili SOLO 610 koji su oko 700 e ( ako se ne varam ) .... Ponovicu , ako mozes pozajmi pa probaj ..... cak ti se isplati da odes u par studija i platis koji sat ako imaju odredjeni preamp ( sa svojim mikrofonom ) pa snimite desetak min pevanja , pa preslusavajte u svojim prostorijama . Tako ces pouzdano znati sta ti je ciniti i umanjiti mogucnost greske ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Ja imam taj DBX376 (chanel strip varijanta 386) sa AKG 414 btl2 i kontam da je to ulaznica u grupu nesto ozbiljnijih preampa. Meni je bilo bitno kada sam uzimao da bude all-in-one sprava (EQ, Kompresor kakav-takav, de esser, A/d konv, HI-Z ulaz, odlicne kontrole nivoa.....). Za te pare sigurno postoji bolji samo preamp, ili preamp + eq, ali na spravi je sve vrlo korektno, solidno, i vredi svakog eura. Vidim da mnogi na forumu hvale AMEK 9098, to ti se uklapa u budzet, vredi razmisliti.
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ja imam dva 737 sa tim modifikacijama i nedam ih nikome....poredio sam ih sa SLAM-om koji je skuplji od oba Avalona zajedno i ne primecujem nikakvu razliku....akusticni instrumenti zvuce na avalonu bozanstveno Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
evo slike
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Imam u studiju Avalon 737sp i dbx 376 i moram da kazem da mi dbx radi mnogo sladje i zvuk je neuporedivo lepsi! To kazem sa punom odgovornoscu jer sam platio obe sprave, a Avalon i nije tako jeftin!
Naime... Avalon je mnogo ozbiljniji uredjaj, kompresor je mnogo stabilniji i jednostavno drzi snimak i ne pusta ga i ne gusi! Ali mnogo mu treba ulazne snage da bi se pokrnule lampe i dale malo one topline koje se od njih ocekuju! dbx vredi kako je neko rekao svakog ulozenog eura, izrada je daleko ispod Avalona, susti i kompresor uvlaci cim se malo samo vise optereti! EQ na Avalonu deluje mnogo tvrd, skoro i neupotrebljiv, licno dbx mnogo sladje zvuci, pogotovo onaj njegov deeser koji radi bolje od bilo cega drugog sto sam cuo! Znaci zakljucak bi bio da na kraju udjem mikrofonom u dbx, naostrim ga malo u zavisnosti sta snimam, ubijem sibilanse, onda izadjem i udjem u Avalona gde koristim kompresor i mozda pomalo headroom sprave i tako udjem u Digirack 002! Ako vec nisi potrosio pare, razmisli o isa 430 Focusrite,mislim da je odlicna investicija! Evo testa,... Imam Pro Tools Mbox nakome je neki jeftini Focusrite preamp i usnimim vokal sa njim pa potom u Pro Toolsu sa dobrim kompresorom i EQ sredim wave! Uradim isto sa Avalonom pritom koristeci njegov EQ i compresor isto kao i pluginove i sta se desava... Isti snimak, identican!!! Dobro sve proveri prenego potrosis novac! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
Mislim da kad se kupuje preamp tipa Avalon moras tocno znati sto zelis, a ne da ga kupis na osnovu preporuka (bez uvrede ikome ![]() Mislim da mi je za pocetak mozda bolje uzeti neki jeftiniji preamp koji solidno radi posao, nema magije, ali je zato transparentan i tih, a magija ce se (pokusati) dodati Pocovim Voicestripom.. Ima li takvih? tnx edit: Presonus Eureka?
Never start a project unless all resources are available! Last edited by Dompax; 24-02-2006 at 10:48 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preamp dilema!! | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 40 | 16-10-2009 03:54 PM |
Dilema... | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-06-2009 12:11 AM |
Mixerska dilema | Daddy_o7 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 09-06-2006 11:52 AM |