|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Bilo bi interesantno da se test postavi onako kako vecina nas i koristi daw.Desetak identicnih VSTI plus plug-inovi + audio.Otprilike kako izgleda standardan projekt.Jest da to vise sustinski nije test samo sumiranja ali generalno zar nije to upravo ono sto je i najbitnije...ukupan processing i suming.Inace ..pre par godina sam i sam radio neki test sa 10-15 kanala u logicu i nuendu.Kada sam na jednom od njih kasnije okrenuo faze i pustio ga paralelno sa drugim, skoro 100% su se ponistili.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Vibrator
|
![]()
pazi, uradio sam obrtanje faze i definitivno ima razlike, mada ona nije primetna kod normalnog slusanja..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Jesi li pokusao Nuendo i Samplitude...Ableton mi malo sumnjiv ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
I ja sam cuo da Samplitude V8 ima najbolju sabirnicu,bolju od protoolsa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Jedine donekle osnovane priče za probleme sa sabirnicama su ako se dobro sećam bile za Ableton, starije verzije (navodno je bila gre?ka u kodu, ne sećam se jasno i ne pratim ableton, pa mo?da gre?im), i Pro Tools sabirnica. Postoje mnogo osnovanije priče da je digitalno sabiranje kesa u odnosu na sabiranje u stolu, ako ni?ta drugo bar mnogo ozbiljnih ljudi to tvrdi.
Naleteo sam na vi?e tema na drugim forumima, gde se raspravljalo o navodnoj razlici u sabrinicama. Čak je bilo i testova sa sabiranjem istih fajlova u različitim sekvencerima, i razlike su obično bile zbog ljudske gre?ke, zato ?to recimo prilikom provere sa obrtanjem faze u jednom od fajlova, fajlovi nisu bili dobro poravnati, ili zato ?to je bio kori?ćen različit "pan law" u svakom od sekvencera i slično. Tj, niko nije uspeo da materijalno doka?e ikakve razlike u sabiranju kod sekvencera, bar kod ovih trenutno aktuelnih, neki stariji su bili navodno dre?ina, kao Cubase 5 recimo. Ako i postoji razlika, ona je manja nego to da li se radi o jednom ili drugom brand-u konvertora na izlazu, recimo, pa se postavlja pitanje koliko je to uop?te bitno.
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
zapravo, jedan lik je utvrdio da postoji razlika u sumiranju kad su upaljene boje u mixeru u nuendu i kad su ugasene
nula u fazi nije bila postignuta a onda su mu neki drugi likovi objasnili kako se taj nula-test ne vazi kod mixeva koji imaju reverb ili bilo koji prostorni nelienarni efekat.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
pa cak i od svetlosnog fluxa ! Ako se mrstim, znaci da ce biti problema u masteringu!... :P A moji hajfaj monitori nece ni da pricaju samnom ako je mestimicno do umereno povisen pritisak...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|