|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja sam napisao da nema pojma....OK...ispricavam se....tip ima pojma
![]() ![]() ![]() Taj ti nema bogatu skrinjicu znanja jer to je vidljivo iz njegovog texta.... Sando,ajd svega ti, prevedi nam ovu recenicu... "Ako je MIX vrlo dobar, u nekim slucajevima MASTERING nije UOPSTE POTREBAN. Za da se uradi dobar MASTERING mora MIX da bude predobar, bez dobrog MIXa nema MASTERING, NE POSTOJI, niti ga iko moze uradit." Pogledajte malo forume na koje on odlazi pa procitajte sta pise.Nisam ja napao nikakvog novajliju,nego sam tako odreagirao....jebiga....na textove ala...PC kurac...mi ovdje u Americi znamo sta je mjuza...vi ste bogalji i jos uvijek radite mastering a mi samo dobar mix........bla bla...dajte molim vas.... Nacitao sam se njegovih postova na ostalim forumima...potrazite malo pa necete braniti takve kalibre. Last edited by Ad Fines; 28-01-2006 at 10:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ako je dečko u fazonu da ima minimum smisla za humor i nije preterano samova?an, prihvatiće zajebanciju, objasnićemo se pa mo?da postane i redovan, tj "na?". Ovako, ako je on dovoljno hrabar da tvrdi ne?to ?to je glupost, ?to se i neko ne bi zabavio na taj račun. To su samo post-ovi, ne bijemo čoveka pesnicama. Bar je moj utisak da su svi preterano u rukavicama nekad, sve ne?to "Jao, nemojmo da neko ne bi ne?to pomislio". A to da kad se skupi ekipa nekad se pretera ne znam... Ja mogu samo da odgovaram za post koji ja napi?em i da ga pi?em tako da bude samo zajebancija ali bez poni?avanja osobe, ostali, već svako po svom osećaju i moralu.
![]() |
![]() |
#26 |
Administrator
|
![]() Evo slazem se i sa tobom Dushane
![]() ![]() ![]() Samo, mogao bi i sam da budes malcice blazi u tom svom sarkazmu i "nadjebavanju", jer ja i drugi koji te znaju ti sigurno nece zamjeriti ali oni koji te vide tek prvi put sigurno pomisljaju na sve vrste "torture" poslije tvog prvog "odgovora" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
on kaze da savrseni mix ne treba mastering, a lose mixeve ni ne pokusava masterizirat nego ih vraca na mix. takodjer svaku stvar koju se moze u mixu popravit on vraca. osin toga, nedim ima problem sa jezikom i to bi morali razumit i tolerirat. cak i ono sa distorzijom mislin da covik nije misli na fuz i overdrive, nego na 'pozeljna' izobliocenja koja daju lampe i anlogne sprave. a i sto u ovemu poslu znaci 'biti u pravu'!?
e, sta covek mora da trpi zbog bandita Last edited by SandRob; 29-01-2006 at 07:27 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Administrator
|
![]() Slazem se i sa Sandrom
![]() ![]() Salu na stranu, covjek je govorio o trivijalnostima. Rekao je da ne treba raditi mastering kada je mix savrsen (vrlo dobar) i tu se svi mozemo sloziti (mada opet zavisi sta podrazumijevamo pod mastering...Ponekad se pod masteringom podrazumijeva "uljepsavanje" snimka od strane izdavaca, kako bi se postigao poseban efekat kod kupaca, zasiljio snimak itd itd...takodje, pod terminom mastering je i postupak izrade mastera koji ce dalje biti matrica (glas master) za izradu vise hiljaditih primjeraka kopija). Sta je on tu rekao posebno (ili Bob Katz kojeg stalno citirate kao da je izmislio hladnu fuziju...covjek skupio svog iskustva na jednom mjestu, krotko ga zapisao, povezao sa teorijom i na tome mu svaka cast, ali zasto od toga praviti dogmu). Kao da je rekao da dobrom tj. odlicnom automobilu nije potreban rezervni tocak, kako bi ostvarivao odlicne performanse...Bezveze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Niti jedno slovo se ne odnosi na jezik!!! Svi koji rade, grijese.
Vjerovatno sam glup,al meni ovo nema smisla... "...ako je mix vrlo dobar,mastering nije potreban,a da bi se uradio dobar mastering,mix mora biti predobar..." Ja ovo ne razumijem,zato sam trazio prevod. Ma ne isplati se prepucavat.Odoh ja raditi dobar mix,pa cu ustedit na masteringu,a ako mi mix ispadne predobar,e tad cu platit i mastering. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Predobar - 3+ ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Obrada vokala | lirikzg | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-06-2010 03:52 PM |
Obrada PZM mikrofona (BFD) | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 27-07-2007 12:46 AM |
obrada fx kanala | nenad | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 06-01-2007 07:30 PM |
Obrada semplova | Zid | Audio Software | 20 | 26-07-2006 10:12 AM |