Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2005, 11:01 PM   #1
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Default Evropjesma - Zbogom muziko!

DNO DNA !!!

Ovakvu gomilu bezidejnosti mogu da krase samo domaci festivali i domaca muzika.
Ja sam razocaran!

Kratki osvrt:

Ivana Popovic - Iako je aranzman osakacen ogranicenjem od 3 minuta jedina pjesma koja ima SMISLA i jedina interpretacija koja ima SMISLA.
Ne mislim na klasicne muzicarske faktore (tacnost, fazon, boja, produkcija, aranzman itd. BLABLA) vec jednostavno na emotivno/energetski sadrzaj koji prenosi.

Teodora i Andrea - Dobre pjesme kojima fali ono shto Ivana ima.

Ana Cvetkovic i Svetlana Raickovic - Interesantno

Koktel i Tasha - Bagra!!!!

Marko Vukcevic - Jako dobar glas ali tek dobro odradjen hitic u fazonu Sase Vasica, Vlada G, i sl. (tjah)

Eh, da
Jutro i Cica - bla bla bla...tresla se gora rodio se mish.

Sve u svemu pun kurac modulacija (izgleda je to vrlo jak faktor "kvaliteta" pjesme), vokalnih vratolomija, punjenih aranzmana i pumpane produkcije.

Sa citave EVROPJESME jedino mi je ostalo u memoriji
"Jer ti si mi sve, cvrste grudi, za moje sne" - FANTASTICNO !!!!!

http://www.rumski.com
Boskovic is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2005, 11:09 PM   #2
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

I josh jedan komentar nevezan za muziku vec za neke druge stvari.

Scena ok mada malo skuchena. Ton vrrrlo klimav. I najgore od svega (za sprdnju) REZIJA. Platitli su 7k evra najam krana za kameru samo ocigledno nisu kranistu i kamermana. Plus koliko sam ja chuo sam kran koshta 9k evra. Neko se omastio. A reditalj je slobodno moga kuci da na miru gleda predstavu bar bi bilo manje gluposti.
Vrhunac je bio kadar u kome se ona 3ica "baletana" pentraju jedan na drugog krijuci se iza Ane Cvetkovic a sve da bi puhnuli iz ruke neke konfete koje potom kao padaju po Ani. Pokidao sam se od smijeha. Debilizam strogi!!!!

Old 04-03-2005, 11:20 PM   #3
Pedja
VIP Member

Pedja's Avatar

Beovizija, Montevizija i Evropesma sve gore od goreg.....jad i beda i tolika gomila gluposti i bezlicnog filozofiranja da vise ne znas sta je sta :roll: Pesme su toliko bezlicne da ne znam.........
Maa sramota me bilo dok sam gledao :oops: :oops: :oops:
Pedja is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2005, 11:45 PM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Rezija, kamera, "kostimi" voditelja kao da su pozajmljeni iz garderobe Niskog Narodnog Pozorista ( predstava "Tamni Vilajet" ) ... retko gde se moze videti ovoliko neukusa...

O muzici da i ne pricam...
Old 04-03-2005, 11:49 PM   #5
Boskovic
Super Moderator

Boskovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Pedja
Maa sramota me bilo dok sam gledao :oops: :oops: :oops:

Nisi jedini.

Evo se i glasanje zavrshi. Pobijedili "NoName".

Komentar "Neciji tata ima puno para"

Pa shta da se i ocekuje kad ima piljara koji pune lovom ove nabiguzice koje se i dalje vode kao muzicari/muzikolozi/muzicki pedagozi/profesori muzike itd.
Neka mi svi popushe kurac u paketu! Ko ih jebe!
Ako ikada napravim taj jebeni studio ima u njega da udje samo 10ak ljudi i to ne za pare no za muziku.

BEDA

Old 04-03-2005, 11:49 PM   #6
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ljudi, ja ovo nisam gledao, samo sam uhvatio na kraju pobednicki sastav i posle prvih 15 sekundi pevanja promenio kanal....

uglavnom, sramota !!!!!!

ljudi veze sa vezom nemaju, a kamoli sa pevanjem...
drugar mi rece da su oni vec danas bili planirani kao pobednici i da je pobedio neko iz srbije, doslo bi do opsteg picvajza....

stvarno sramota sto nesto takvo uopste mozemo da gledamo na tv-u...
lesha is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2005, 11:56 PM   #7
puRe
Administrator

puRe's Avatar

nisam gledao, ne kajem se.....znam odavno da je sve sto cu videti na "festivalima" krs...
Old 05-03-2005, 12:18 AM   #8
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

covece..... i srbi i crnogorci mogu u paketu da skoce sa mosta... mislim da tonemo sve dublje.... nekako, zeleo sam da pobedi jos gora pesma (recimo viktorija), kako bi pred ocima evrope dotakli samo dno.... mozda bi nas to opametilo
Old 05-03-2005, 12:40 AM   #9
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Odlican provod. Puno smeha uz ekipu i komentare sa ove strane ekrana .
Zamislite ovu EuroP(j)esmu kao show slican LetecemCirkusu MontyPytona i sve dobija sasvim novi smisao.

NoComment just Smile

A sada nesto sasvim drugacije
Old 05-03-2005, 01:20 AM   #10
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Zato ja od 1. Marta pratim samo Sanremo, koji je ove godine, kako sam u nekom postu najavio, definitivno odlican, da ne kazem fantastican. Scena je u isto vreme diskretna i raskosna, jer je komplet u LCD-ima koji se ne primecuju dok ne pocne ludilo. Cela moze biti jedan ekran, a svaki njen deo moze biti poseban monitor koji emituje animacije, osvetljenje ili background. Pesme odlicne ( mozda ima 3-4 sto smaraju), orkestar svira uzivo i dobar kao i svih godina, nema silikona, nema seljanki i seljaka (cast individualnim poljoprivrednim proizvodjacima), rado bih usvojio malu Federiku Felini (voditeljku), a novina ove godine je sto su promenili tradiciju dugu 54 godine. Ne postoji vise samo kategorija mladih i sampiona vec su ove godine to klasifikovali kao: 1. Zene, 2. Muskarce, 3.Debitante, 4. Klasike i 5.Grupe. Prve tri veceri su bile eliminacije, a veceras su izvodjene te iste pesme, ali u drugacijem aranzmanu sa raznim gostima... Sutra (Subota)finale, prenosi i RTS. Pravi spektakl! Ni nalik onome sto smo ikad mogli da vidimo kod nas, mada... Postoje izgledi da jedan festival ove godine malo unapredi svoju koncepciju (ako nista, a ono barem malkice, u granicama mogucnosti)...

p.s. @Boskovic:
Ako ikada otvoris studio, moraces mnogo da radis za pare jer kada nemas studio, nemas ni troskove, ali zato kad ga imas, pocnes da uvidjas da niko nece platiti racune umesto tebe, niko nece kupovati opremu umesto tebe, niko nece da peva backove za dz, niko nece da ti svira za dz,a mora se od necega i ziveti dok radis stvari iz ljubavi. OK, sad ja zvucim malo surovo ili kako vec, ali kad budes imao studio imaces i mnogo vece obaveze i odgovornost, a niko te ne uzima za ozbiljno dok nema para i opet se svodi na osrednjost ili cak i gore, tj. stvari koje te sad nerviraju kod drugih. Normalno je da svi koji se bavimo ovim zaradjujemo i normalno je da dobro zaradjujemo i nije sramota kada uzimas pare za ono sto radis, ali je sramota ako uzmes pare, a za uzvrat ne uradis posao kako treba. Na kraju, niko ne ocekuje da kad udjes u prodavnicu i napunis korpu prodjes pored kasirke uz sarmantni osmeh ili kad odes kod majstora za kola da on radi, a ti da ga potapses po ramenu. To je u redu da se plati. Isto tako je u redu, pa jos vise (zato sto se ipak bavimo poslom koji ne moze da radi bas svako) da i nama neko plati za nas rad, i to dobro. Eto, to je moj stav.
Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules