|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kako da izvedem snimanje odn. semplujem zvuke u prirodi i jos na nekim mestima tip-a napustena fabrika, itd. Trebao bi da izvucem opet koliko toliko dobar zvuk.
Razmisljam o: 1. Snimanju na dig. aparat sony p-73 ![]() 2. Nekom reporterskom kasetofonu sa externim mikrofonom (kojim?) ![]() ![]() 3. Dovlacenju generatora do mesta koje .... ![]() 4. MP3 player diktafon !!???? 5. Predlozite!!!
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
Ja imam prijatelja koji ima laptop i voli da putuje sa njim i snima po raznim mestima. Ima externu zvucnu karticu, cini mi se MAYA i neki B1 behringera.
Mikrofon zakuca u karticu i ima neki softverski preamp na kojem malo kompresuje zvuk i dobije dosta dobre rezultate
![]() |
#3 | |
Administrator
|
![]()
Posto sam vec nekoliko puta imao priliku da idem sa Digital Caveom u slicne "ekspedicije" sa razlicitim spravama (laptop i Lexicon Omega, ADAT sa Rode NT4, itd...), evo par stvari koje su mi ostale kao zlatna pravila
1. Ni u jednom slucaju ne nositi karticu koja ide na struju, cak iako idete na mesto koje ima struju 2. Ako mozete, nemojte nositi laptop...uzasno komplikuje stvari, a i ne mozete snimiti nesto "na brzinu" s obzirom da je rukovanje touch padom uzasno pipavo... 3. Dobar mikrofon cuda cini Najidealnije rezultate dobili smo sa kombinacijom Sony DAT-a i Rode-a NT4 (stereo mikrofon), mada moze i neki drugi mikrofon ako ste spremni da ekvalizujete sve to posle da zvuci pristojno (nije pozeljno) DAT sam po sebi (u nasem slucaju) nije bio nista specijalan, obican portabl DAT sa mini-jack ulazom za mikrofon..rezultat - fantasticno! Kao alternativu, DAT mozes zameniti nekim MP3 plejerom koji ima mogucnost snimanja u WAV i ulaz za mikrofon...imaj u vidu da su konvertori koji se ugradjuju u iste cist krsh (u vecini, ako ne i u svim, slucajevima) Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
A kako bi isla varijanta DV kamera + externi mikrofon?
Sama DV kamera ima stereo mikrofon, pa mi mozda to moglo posle da se EQ-uje. :roll:
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
vise je to amaterski on radio ali u pravu si pure u principu jeste bezveze @prokdu Pa jednostavno ubodes mikrofon i na tom kanalu insertujes compresor, limiter bilo sta sto nece dozvoliti peakove i snimas
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() jel ovo bio sarkazam ili sta...mislio sam na to da je veoma komplikovano naterati bilo koga da ti da struju....znam samo kako je proslo kada smo pitali crkvu da nam da razvodnik ![]() softverski preamp nece spreciti klipovanje nikako s obzirom da bi u tom slucaju klipovalo kod samog preampa pa tek onda islo u softverski kompresor koji nikako ne moze to ispraviti... idealna varijanta je da imas neki VU metar na samoj kartici ili spravi na koju snimas, tako barem mozes podesiti gain da ne klipuje (eto jos jedan razlog zasto je DAT dobar, sve je to u njemu)... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
|
![]()
ma kakav bre sarkazam, mislio sam na baterije od laptopa ali ostalo mi struja od tvog posta
![]()
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ako mozes da nabavis Nagru veruj mi da ces da izvuces najbolji zvuk ... ali nabaviti Nagru je tesko, barem je meni bilo.
Poz.
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |