|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Priča o preampima je preduvana!
GA-pre73 radi posao. Da mo?e bolje, mo?e, ali svaki skup mic skupo zvuči i na njemu...
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
Ne znam kad je AT4050 koštao preko soma eura? Ja od kad znam za nj, a to je bar 6-7god u rikverc košta oko 750e, moguće da je sad pojeftinio
TLM193 za ispod 1000e moguće da nije loša kupovina, jedino nisam siguran dal ima polaritet, pad i ostale korisne funkcije (103 nije imao) Gap73 hvale ljudi koji imaju i mnogo skuplje preampe, pa kupe i njega da im se nađe. Svakako jezivo jeftin za to što nudi. SM7b je jedna od najboljih kupovina koje sam imao, nenormalno univerzalna sprava. Naravon da ne legne nikad na keca, već da zahteva obradu, ali sa koliko različitih inputa a uspešnih outputa se možeš provući sa njim, to je presmešno. Naročito kad je iole glasnije grlo, tu dosta jeftinijih kondezna pada, a sm7 procveta. Ja sam vremenom naučio da jako cenim "tamnije" i mikrofone i preampe i konvertere, jer mi daju veću slobodu u mixu - šiljim šta ja oću i koliko oću, a karakter ostaje lep. Kad moram sa nečeg da sečem visoke, naježim se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Uf, isto ja volim da cujem zdrave visoke.
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Evo sad sam gledao na *roland planet, znači postoje tri modela *at4050, a model *at4050 st košta 1,360€.
-A ostala dva se kreću oko cene koju si naveo. I ja sam mislio uskoro da vidim neki *preamp. -Na radaru su mi: Focusrite isa one i Black lion b173. Najverovatnije ću videti ovaj drugi,ali pošto je to još uvek nov proizvod ne znam kako će se pokazati. - A za *isa one znam da je provereno dobar *preamp. Ne znam zašto bi uzimao polovan *tlm 193 za 950€,kada je nov na *thomann-u 1,090€? - Ne znam zašto bi uzimao uad 2? Bolje te pare investiraj u mikrofon ili *preamp. Last edited by Uro?_86; 31-01-2015 at 11:26 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Prvo cu uzet mikrofon pa onda cu prodat audix cx-112 i gap-73 i dodati jos za preamp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Boki je u pravu za GA, i mozda se ponavljam ali moram da kazem da to vazi i za art mpa digital, jaaaako dobar preamp za dzabalesku. Nije isti karakter kao GA (kao kada bi npr poredili neumann i brauner po karakteru), ali fenomenalan i jako transparentan. Jsam ga prodao (sa nos-ovim telefunkenovim lampama) da bih kupio drugi popularno brendirani preamp koji je u radnji tada kostao 1800€ (visestruko skuplji od arta i Ga) i dobio sam mozda ali mozda 20-25% boljeg zvuka.Ovo pisem da se i tebi slicno nebi desilo, da prodas Ga dodas pare a dobijes nesto isto ili cak losije Last edited by Nemania; 31-01-2015 at 12:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Meni uskoro treba da stigne tlm 102, pa cu baciti neki feedback kad ga isprobam. Jako je tesko naci lose komentare o njemu na netu sem da je mali
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |