Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-09-2012, 12:52 AM   #1
sale_vs
Junior Member

Smile M-Audio R-BUS + Roland VS 2480 pitanje

Pozdrav svim ?lanovima Rumskog foruma,koji je po meni zaista jedan od najboljih u sticanju znanja i novih iskustava u oblasti studijske produkcije,studijskih ure?aja,muzike uop?te i jo? mnogo toga vezanog za nju.
Postavio bih par pitanja,pa ako neko ?eli da mi pomogne,slobodno neka napi?e svoje mi?ljenje,a ja sam evo unapred zahvalan na odgovorima i sugestijama
Posedujem M-Audio R-bus PCI zvu?nu karticu i digitalnu mixetu
Roland VS 2480,koje su me?usobno povezane R-bus kablom,?to ?ini digitalnu
konekciju od 8 kanala,tako da istovremeno mogu da prebacujem 8 snimljenih traka iz mixer-a u seqencer(koristim Cubase)ili obrnuto u zavisnosti od slu?aja i potrebe,ali samo u Windows Xp-u,jer za Windows 7 ne postoje driver-i i tu nastaje problem...U Windows Xp-u sam ograni?en sa RAM memorijom,a po?to
sve uglavnom odra?ujem sam pomo?u Vst instrumenata,primoran sam da tra?im neko novo re?enje...
U osnovi,ono ?to je meni najbitnije je sam kvalitet zvuka tj.
ad/da konvertera,a kako sam pristalica PCI zvu?nih kartica,a na ra?unaru i
nemam fireware konekciju,re?io sam da kupim RME HDSP 9632 ili Lynx L22...ili mo?da ne?to drugo?..ali u tom cenovnom i rangu kvaliteta...
Roland VS 2480 na sebi ima(?to se konekcija sa zvu?nom kartom ti?e) 2 x R-bus - 8 kanala(samo u slu?aju povezivanja sa M-Audio R-bus ili Presonus V-fire)...zatim poseduje COAXIAL IN/OUT i OPTICAL IN/OUT..
E sada...pitanje je:
1.Kako da jednu od navedenih(RME 9632 ili Lynx L22)pove?em sa Rolandom..
digitalnim ili analognim putem,a da pritom konverziju digitalnog u analogni signal odradi zvu?na kartica??(jer i dalje ?elim da koristim njegove preamp-e
kada mikrofonom snimam glas ili neki akusti?an instrument)...Moram jo? da dodam da mi je Roland bitan i zbog potenciometara za ja?inu zvuka na monitorima i slu?alicama...a znam da je kod zvu?nih kartica to re?eno softverski,...pa onda pomeranje mi?em i samo gubljenje vremena...
2.Da li sada,kada radim u seqencer-u ?ujem zvuk Roland-ovih konvertera i da li uop?te M-Audio kartica ima bilo kakvog uticaja na kvalitet zvuka,..tj.da li bi se
osetila bitna razlika ako bi neku kvalitetniju karticu povezao na isti na?i - digitalnim putem?(koristim analogni OUT iz Rolanda za monitore)
Svaki odgovor i sugestija tj. predlog za konfigurisanje sistema i izbora zvu?ne bi mi dobro do?ao...Jo? jednom hvala svima i pozdrav!!!

sale_vs
sale_vs is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules