Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2011, 10:38 PM   #11
Boombass
Member

Default Re: Uad-maximizer

Ok , hvala svima na trudu mislim da mi je jasno.
Boombass is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 11:24 PM   #12
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Uad-maximazer

Mnogi na stranim forumima se kunu i u Voxengo Varisaturator, meni se nije nesto dopao, odnosno tezak mi je za kontrolu, lakse dodjem do rezultata sa Inflatorom
Jan is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 06:33 PM   #13
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

kapiram da bi bilo zanimljivo da okačim par primera,ko je za?
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 06:45 PM   #14
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
kapiram da bi bilo zanimljivo da okačim par primera,ko je za?
Uvek za
Jan is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2011, 08:30 PM   #15
alen
VIP Member

alen's Avatar

Uadov maximizer nije klasican limiter,iako u okviru njega ima i limiting.Ranije sam ga znao s vremena na vreme negde cepnuti ali kako u 3-band modu pojede gotovo ceo UAD kec pre se opredeljujem za Inflator ili IK multimedia classic clipper,koji podjednako dobro radi kao uad-ov plug.
Old 05-12-2011, 09:01 PM   #16
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by alen View Post
Uadov maximizer nije klasican limiter,iako u okviru njega ima i limiting.Ranije sam ga znao s vremena na vreme negde cepnuti ali kako u 3-band modu pojede gotovo ceo UAD kec pre se opredeljujem za Inflator ili IK multimedia classic clipper,koji podjednako dobro radi kao uad-ov plug.
ajmo cisto teroretski........ da li limiteri, za razliku od maximizera, uopste podizu nivo signala, ili ga samo limitiraju?
Ako da, sta su onda maximizeri (ne racunam zeljene i nezeljene koloracije, tj saturacije, koje poseduju)?
Ili je to samo jedna marketinsha zbrka?

U raznim udzbenicima se maximizeri jako retko pominju, za razliku od limitera.......
Old 05-12-2011, 11:36 PM   #17
alen
VIP Member

alen's Avatar

Neko nacitaniji i recitiji od mene bi mogao to objasniti bolje...Svakako da su i ti,marketinga radi ili cega vec nazvani, "maximizeri" u svojoj osnovi limiteri,obogaceni setinzima koloracije,saturacije,threshold knee-a itd.Ja bi ih odvojio od klasicnih limitera prema upotrebi,upravo zbog te neke svoje specificne koloracije svoju upotrebu imaju u tracking-u za razliku od transparentih limitera namenjenih masteringu,mada svi znamo da nema pravila....

Last edited by alen; 05-12-2011 at 11:39 PM.
alen is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2011, 08:32 AM   #18
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by alen View Post
Neko nacitaniji i recitiji od mene bi mogao to objasniti bolje...Svakako da su i ti,marketinga radi ili cega vec nazvani, "maximizeri" u svojoj osnovi limiteri,obogaceni setinzima koloracije,saturacije,threshold knee-a itd.Ja bi ih odvojio od klasicnih limitera prema upotrebi,upravo zbog te neke svoje specificne koloracije svoju upotrebu imaju u tracking-u za razliku od transparentih limitera namenjenih masteringu,mada svi znamo da nema pravila....
Tako i kontam, ali kad pokusavam da objasnim to nekome, tesko je povuci jasnu granicu izmedju maximizera i limitera......
Old 06-12-2011, 10:03 AM   #19
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Granica vise i ne postoji, ne samo granica vec i pravila.. Granice i pravila su tu da bi se naucile osnove, a kasnije kada i sam postanes svestan svojih mogucnosti i znanja, pocinjes da primenjujes neke stvari koje si hteo experimentalno da isprobas a kose se sa svim pravilima i granicama.. Onda pocnes da slusas samog sebe i svoje usi, a sve ostalo ostane samo u knjizi i udzbeniku, u takvom dobu zivimo
Old 06-12-2011, 12:56 PM   #20
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Granica vise i ne postoji, ne samo granica vec i pravila.. Granice i pravila su tu da bi se naucile osnove, a kasnije kada i sam postanes svestan svojih mogucnosti i znanja, pocinjes da primenjujes neke stvari koje si hteo experimentalno da isprobas a kose se sa svim pravilima i granicama.. Onda pocnes da slusas samog sebe i svoje usi, a sve ostalo ostane samo u knjizi i udzbeniku, u takvom dobu zivimo

ma ne pitam zbog primene..... to je odavno postala stvar za 'na uvo'.....vec zbog prenosenja skromnoga znanja nekim mladim narashtajima

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules