Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-12-2010, 01:59 AM   #71
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Monitori

Ne mogu da zamislim da neko "omrzi" monitore od nekoliko hiljada eura i onda hvali monitore od 300 i kusur evra...
A onda se jos to poredi sa nekim kompjuterskim stonim zvucnicima...

Ako se malo proseta po netu, tacno je da je , kada je rec o Alesis monitorima o cemu je tema pocela - moguce poredjenje...
Uostalom jedan veoma popularan svetski sajt kaze u vezi ESI nEar 08 :
Quote:
If you're considering these monitors and want to audition alternatives, you could look at models such as the Alesis M1A MkII, the Samson Rubicon, Fostex's PM6A and the Tannoy Reveal Active...
Sve to me tera da razmislim o samom poredjenju, a ne o monitorima...

Ovo je opet moje zapazanje,pa ko cita sta ovde pisem, zna kako zapazam...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2010, 01:45 PM   #72
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Bilo je vec reci o S3A, pa ne bih da se ponavljam. Nikako se ESI 08 i S3A ne mogu porediti, naravno prvo sto ne spadaju u istu klasu, a drugo sto imaju potpuno drugacije namene.
IMAO sam S3A i ajd da kazem prilicno ih poznajem. prevashodno sluze za mix i produciranje Filmske muzike, Klasicne muzike i sl...
Koriste ih svetski studiji, ali uglavnom za takve namene. E sad na njima se moze miksati i Saban Saulic, ako neko navikne na njih, ali pitanje na sta ce to liciti.. uglavnom ja se nikako nisam mogao prilagoditi i kod mene su se pokazali kao monitori za prethodno nabrojane zanrove (hvala Bogu da sam ih utopio-nekom narodnjaku)...Ali kao sto rekoh bilo je reci, pa necu vise o njima.
A za ESi 08 sam samo rekao da je po meni najbolji monitor u cenovnom rangu do 600e i to je to.
Ajd uzdravlje!
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2010, 08:15 PM   #73
iatros
Member

Valjda se monitori ne prave namjenski za neki zanr. Monitori za narodnu, rock, house etc. Vjerovatno zbog toga u svjetskim studijima imaju vise parova monitora
iatros is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2010, 09:09 AM   #74
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Bilo je vec reci o S3A, pa ne bih da se ponavljam. Nikako se ESI 08 i S3A ne mogu porediti, naravno prvo sto ne spadaju u istu klasu, a drugo sto imaju potpuno drugacije namene.
IMAO sam S3A i ajd da kazem prilicno ih poznajem. prevashodno sluze za mix i produciranje Filmske muzike, Klasicne muzike i sl...
Koriste ih svetski studiji, ali uglavnom za takve namene. E sad na njima se moze miksati i Saban Saulic, ako neko navikne na njih, ali pitanje na sta ce to liciti.. uglavnom ja se nikako nisam mogao prilagoditi i kod mene su se pokazali kao monitori za prethodno nabrojane zanrove (hvala Bogu da sam ih utopio-nekom narodnjaku)...Ali kao sto rekoh bilo je reci, pa necu vise o njima.
A za ESi 08 sam samo rekao da je po meni najbolji monitor u cenovnom rangu do 600e i to je to.
Ajd uzdravlje!
Druze najvise sam vidjao S3A po muzickim studijima. prvi put cujem da je to "filmski" monitor.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2010, 09:16 AM   #75
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by iatros View Post
Valjda se monitori ne prave namjenski za neki zanr. Monitori za narodnu, rock, house etc. Vjerovatno zbog toga u svjetskim studijima imaju vise parova monitora
Imaju Main monitore, nearfiled i male monitore koji imitariju zvuk TVa/radija i slicno.
sve to sluzi radi provere mix-a, ne zbog razlicitih stilova muzike.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2010, 09:32 AM   #76
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Ok, u pravu ste.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2010, 08:57 PM   #77
Begs Demijan I
Member

Begs Demijan I's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Ok, u pravu ste.
imam 500e i mogucnost da uzmem ADAM a7 ali mi mnogi kazu da odem da cujem te ESI nEar08 eXperience...kao i Mackie mr5,do sad sam radio na Yamahama hs80m koji su mi ok samo nekako previse hi fi ali i o njima razmisljam....ne znam ....hteo Adame i za njih sam skupljao kintu a par drugova kojima verujem mi kazu da cu ustedeti ako cujem ESI ...imam akusticki neobradjenu prostoriju od 12ak kvadrata a naknadno bi monitori bili premesteni u prostoriju od 15ak kvadrata koju bi akusticki donekle korigovao zanima me vashe misljenje koje da slusam, nemam nesto slobodnog vremena da bi preslusavao sad svaki monitor u tom cenovnom rangu tako da bi mi znacilo da me uputite na koje da se skoncentrisem..ili da odmah pazarim ove ADAME za koji dan kad skupim dovoljno ..hvala u napred

Begs Demijan I is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2010, 11:04 PM   #78
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by LA-2A View Post
kejkz imao si u zemunu radnju koja prodaje genelec vec par godina....dodjes cujes vidis kupis
kejkz mi je bio drugi par uveta , u alc-u kad sam uzimao monitore i heh bilo je rubicona ,genelec-a , resolve-a , na kraju sam uzeo tascam vl-5x i da mogu (da se proizvode) opet bi iz uzeo bez razmisljanja ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2010, 12:42 AM   #79
LA-2A
Member

LA-2A's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
kejkz mi je bio drugi par uveta , u alc-u kad sam uzimao monitore i heh bilo je rubicona ,genelec-a , resolve-a , na kraju sam uzeo tascam vl-5x i da mogu (da se proizvode) opet bi iz uzeo bez razmisljanja ...

pa nije valjda da su ti riknuli?

moj plan je bio da kupim genelec 8020 i to jedan komad jer sam imao samo 350e pa bi dokupio jos jedan,al se na kraju ispostavilo da samo tu seriju ne prodaju na komad kao mora u paru i sta ces uze covek resolv
LA-2A is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2010, 12:46 AM   #80
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

zivi i zdravi su !

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules