Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-04-2010, 10:09 AM   #21
avantgarde2
Junior Member

Default Re: Procesor zvucne karte

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Ne znam za?to na audiophile 2496 ne bi mogli aktivni monitori, otkud vam ta ideja? Ja sam ubo direktno Mackie 624 preko odgovarajućeg kabla (RCA) i sve radi najnormalnije. Sva?ta
Ako tako kazes Arthure... Meni je konfuzna ova slika povezivanja sa m-audio sajta, gde npr. za sve ostale karte na slici stoji da moze da se povezu direktno monitori a za 2496 ne.
http://www.m-audio.com/products/en_u...phile2496.html

A i gledam manual za audiophile 192 i stoji sledece
http://www28.zippyshare.com/v/21288730/file.html dok kod 2496 taj izlaz ne vidim...

ali tebi verujem jer si probao
avantgarde2 is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2010, 12:41 PM   #22
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Naravno da mozes da povezes direktno ali ne znam koliko ti je to pametna ideja. Kao sto neko rece, za cas ti klizac u softverskom mikseru ode do maksimuma, a onda neka ti je bog u pomoc!

Da sam na tvom mestu, ja bih se skrpio za neku usb/firewire varijantu audio interfejsa. Imas jeftinih modela, a ujedno ces resiti i pitanje kontrole glasnoce monitora i recimo, dobices poseban izlaz za slusalice. Bolje je da skrpis jos neki dinar nego da posle nekog vremena shvatis kako ti fali preamp, izlaz za sluske, itd.

Procitaj ove recenzije:

http://rumski.com/index.php?categoryid=39

http://rumski.com/index.php?categoryid=42

EDIT: Procitao sam da bi sada povezao na mini-liniju koja ima svoju volume kontrolu ali ono gore napisah u slucaju da sutra kupis i neke aktivne monitore.
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 15-04-2010, 04:15 PM   #23
avantgarde2
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Tribal_kg View Post
Naravno da mozes da povezes direktno ali ne znam koliko ti je to pametna ideja. Kao sto neko rece, za cas ti klizac u softverskom mikseru ode do maksimuma, a onda neka ti je bog u pomoc!

Da sam na tvom mestu, ja bih se skrpio za neku usb/firewire varijantu audio interfejsa. Imas jeftinih modela, a ujedno ces resiti i pitanje kontrole glasnoce monitora i recimo, dobices poseban izlaz za slusalice. Bolje je da skrpis jos neki dinar nego da posle nekog vremena shvatis kako ti fali preamp, izlaz za sluske, itd.

Procitaj ove recenzije:

http://rumski.com/index.php?categoryid=39

http://rumski.com/index.php?categoryid=42

EDIT: Procitao sam da bi sada povezao na mini-liniju koja ima svoju volume kontrolu ali ono gore napisah u slucaju da sutra kupis i neke aktivne monitore.
Pa da, i ja sam tako razmisljao... Samo sto me USB plasi. Da ne lupam previse, konekcija preko PCI slota mi deluje bolje.
Kao sto vec rekoh, odlucih se da stedim...
Mada, ne bih da izdvajam preko 200e jer mnogi producenti napravise cuda na karticama tipa m-audio 1010 itd. I verovatno cu se odluciti za neku M-audio kartu u tom rangu samo zbog boljih drajvera, a npr. ova e-mu karta mi deluje privlacno i ne ulazi mi u glavu kako toliko kasne sa drajverima za sedmicu http://www.emu.com/products/product....&product=19169
Ako "preteram" u stedjenju onda E-MU 1616M ili M-audio ProFire 610
Ali opet kazem (i voleo bih kad bi me neko iz E-MU tabora razuverio) E-MU bih uzeo samo zbog specifikacija a ne zbog preporuka. I mozda snimim XP SP3 na jednoj particiji sa Abletonom samo bez ikakvih programa i to radi kako treba ali blablabla i tako...

Hvala vama svima, bas ste informisani. Postedeste moje oci preteranog vrsljanja netom.

I da, povezao bih trenutno na Samsung MM-DC10 (koji ima svoje pojacalo, ulaz za sluske takodje) a kasnije, u ne tako dalekoj buducnosti nadam se, kupio bih aktivne monitore.
Old 15-04-2010, 07:52 PM   #24
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Ja koristim E-MU 1212m i prezadovoljan sam ali je nisam probao na Win7. Drajveri su jako stabilni. Nikada mi se nije desilo da zabaguju. Instaliras jednom i zaboravis da imas karticu. DSP efekti nisu bog-zna-sta ali mogu biti veooooma korisni ponekad, a najvise za monitoring pevaca.

Ako ti nesto znaci, Audigy 2 ZS na drugom kompu mi je radio odlicno na Win7.

Ne znam sto te plasi USB, nema razloga. Sutra ti zatreba za uzivo, spojis na laptop i vozis. Lakse je nego da nosis kuciste. Skoro je neko pisao da ga Behringer midi kontroler sa audio interfejsom sluzi veoma dobro i da je stabilan pa ga koristi i za live.

EDIT: Procesor uvek rasterecuj kada je to moguce. Npr. zavrsio si sa bassom na pesmi, nemas sta da menjas, exportuj pa uvezi kao .wav, vsti ugasi. To je sasvim normalna stvar.

Last edited by Tribal_kg; 15-04-2010 at 07:54 PM.
Old 16-04-2010, 12:15 PM   #25
gagi.v
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Ne znam za?to na audiophile 2496 ne bi mogli aktivni monitori, otkud vam ta ideja? Ja sam ubo direktno Mackie 624 preko odgovarajućeg kabla (RCA) i sve radi najnormalnije. Sva?ta
Extra! Tnx!
gagi.v is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2010, 01:01 PM   #26
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ljudi, koliko ja shvatam, njemu treba prosto da ima 2 ASIO kanala, bez ikakvih zezanja i slicno, jer ne planira da koristi karticu nizasta drugo. Ne treba mu eho u slusanju ni dodatni izlazi, kasnije ce i sam shvatiti sta mu treba.

Emu 1212m ima dobre konvertore - odlicne za tvoje potrebe i vise od toga, ali ima malo slozeniji mikser sa efektima koje mozes upotrebiti za npr slusanje glasa pevaca sa dodatim ehom u njegovim slusalicama... I takve slicne stvarcice... Kada do toga dodjes, svakako je bolji izbor jedan MOTU ili tako nesto. Mislim da ces dobiti dosta funkcija na tom EMU koje neces koristiti. Takodje sumnjam u stabilnost istog u Win 7, mada ne znam, nisam radio sa njim. Ako je cena u rangu ovog M-Audija, kupi ga svakako, ako nece da te zbune te opcije koje on ima... Nece da se bace Ukoliko je skuplji - ne znam, mozda se ne isplati dati vise za nesto sto neces nikad upotrebiti ( ADAT - efekti... )
Old 16-04-2010, 02:48 PM   #27
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ljudi, koliko ja shvatam, njemu treba prosto da ima 2 ASIO kanala, bez ikakvih zezanja i slicno, jer ne planira da koristi karticu nizasta drugo. Ne treba mu eho u slusanju ni dodatni izlazi, kasnije ce i sam shvatiti sta mu treba.
Da ali isto tako je pitao da li moze da prikljuci monitore (kada ih bude kupio). Ja ni u ludilu ne bih spajao aktivne monitore direktno na PCI karticu jer ne bih hteo da rizikujem da softverski mikser poludi, a ja ostanem bez sluha. Mislim da mu je USB varijanta bolja zbog toga jer nece morati sutra da razmislja o monitor kontroleru ili mikseru. Uvek treba razmisljati unapred. Ako mu sada nije potrebno, ne znaci da mu nece trebati u buducnosti.

Ne verujem da je E-MU 1212m nesto mnogo skuplja od Audiophile 192. U principu, nece pogresiti ni sa jednom, odluka je na njemu.
Old 16-04-2010, 02:56 PM   #28
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Pa soft mixer je soft mixer... Svejedno USB ili PCI... Samo ne znam, ako na Emu ima potenciometar i izlaz za monitore onda svakako ne moze da mu "grune" zvuk iznenada... Ako slicno kostaju onda pazari EMU... Kao sto rekoh ima dodatnih opcija, ali je uvek bolje da ima nego da nema

Eno neko u oglasima prodaje EMU 1212m, mozda ustedis nesto pride, ako uzmes polovno - pod uslovom da valja
Old 15-06-2010, 01:44 AM   #29
avantgarde2
Junior Member

Jos jednom hvala ljudi puno na pomoci, ali moracu da vas zamolim za jos jedan savet i ponovo aktiviram ovu temu.
Resio sam ipak malo vise novca da odvojim za zvucnu i s obzirom da putujem sledece nedelje u Pariz, moci cu da narucim nesto preko Thomanna gde su cene nekih uredjaja dosta nize (isporuka robe u vrednosti preko 200? je besplatna u FR).
Odlucio sam se ipak da to bude USB audio interfejs a ne PCI, da bih mogao i na laptopu da koristim uredjaj.
Dvojica producenata su mi predlozili sledece uredjaje: CAKEWALK UA-25 EX CW http://www.thomann.de/gb/cakewalk_ua_25_ex_cw.htm i NATIVE INSTRUMENTS AUDIO KONTROL 1 http://www.bhphotovideo.com/c/produc...L_1_Audio.html. U obzir sam uzeo i M-AUDIO FAST TRACK PRO http://www.thomann.de/gb/maudio_fast_track_pro.htm koji je jeftiniji od prethodna dva i o kome je i previse pricano na forumu, ali ne nadjoh mnogo tema o NI AUDIO KONTROL 1 i o UA-25 EX.
Jos jedan razlog zbog kojeg opet trazim vas savet je sto bih AUDIO KONTROL 1 pazario u Americi, tj. morao bih da cimam drugaricu da mi donese uredjaj u julu. A usteda nije mala, u poredjenju sa nasim Playerom 279? ili cak Thomannom 249?. U Americi kosta 199$ ili 165?.

Sta da uzimam? Kupujem sta mi kazete od ova 3 kandidata.

Ah da, proverio sam dostupnost drajvera tj. da li postoje za Win7 32bit i 64bit i odgovor je potvrdan za svu trojicu, samo sto nisam tehnicki potkovan da prozborim koju pametnu rec o njihovoj stabilnosti za svaki uredjaj ponaosob.
Old 15-06-2010, 10:02 AM   #30
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

A ?ta se de?ava kada se kartica koju si kupio u inostranstvu pokvari?
(?to realno i nije tako rijedak slučaj kod konfekcijskih uređaja ni?e klase)
Bojim se da ti onda sva ta računica pada u vodu!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules