|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Jeste, mi smo glupi balkanci krivi za sve!
Mi smo izmslili Loudnes napucavanje. To je cisto nas izum! O cemu bre pricate? Pa to smo videli od njih! Ja ne mogu da verujem, da nas sarkazam ide dotle, da sami sebe optuzujemo! Cak i za ono, zasta nismo krivi (verovatno zato sto i nemozemo da dostignemo to kako treba)! Mi bi da prekinemo rat, potpisemo primirje! Kada gubis bitku, nemozes da postavljas uslove primirja, mozes samo da bezuslovno kapituliras! Last edited by LACKY; 24-02-2009 at 04:41 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Lacky skroz u pravu ko i vecinom slucajeva...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
aj sad da vidimo ciji je getoblaster jaci (aparat koji je zapoceo masovnu masineriju zvanu napucavanje rms-a)
http://farm3.static.flickr.com/2066/...67924ec4_o.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Prostori, boje instrumenata - mega. Jedino ?to mi na Odlazim zasmetala ona odluka da snima? kick sa MD421, ali koga boli briga ako je dobra pesma. Sve skupa - super si posao uradio na jednom sasvim dobrom izdanju. Uostalom, bolje da otvorim novu temu na tu temu ![]() Pozdrav
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
![]()
pozz svima,..moze malo objasnjenje?
Sta je dinamika a sta rms? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
RMS ti je subjektivna snaga snimka, glasnoca koja se cuje dok su pikovi digitalno dostigli 0db, to je ona razlika izmedju jedne tise i druge jace pesme dok ti VOLUME stoji na jednom istom mestu...
Dinamika je odnos najtiseg i najjaceg, najprostije receno dinamika je razlika izmedju najtiseg i najjaceg zvuka, a direktno je povezana sa RMS-om tako sto je RMS veci dinamika je manja, manja je razlika izmedju najtiseg i najglasnijeg... Dinamika je nesto drugo ako je nevezana za ovu temu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
Meni je prica sa pocetka legla ko melem na ranu, ima tu jedna mnogo vaznija stvar o kojoj covek prica, a to je emocija koju prenosi muzika, pa sad ako se napucava rms onda to moze da se poveze sa sadasnjim trenutkom duhovnog mentaliteta ljudi, a to je u sve vecoj meri agresivnost, ja to povezujem da je danasnji RMS=agresivnost, i naravno po meni to nicemu ne vodi, ali dobro to je samo moje skromno misljenje. Fala bogu da ima jos izdanja u kojim se ne npucava RMS i gde nema zloupotrebe putem masteringa
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
-=Vratite ENGLISH deo foruma=- | ProkDu | Predlozi i sugestije | 18 | 04-08-2005 09:57 PM |