|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ja dr?im UAD limiter na input kanalu kod usnimavanja mica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Skonto sam Max za onu spravicu attenuator,ali jednostavno nemogu da prihvatim cinjenicu da moram potrositi pare na jos jednu externu spravu.
![]() ![]() Ovo posljednje pitanje je bilo vise iz ocaja. ![]() ![]() To te onda isto sprjecava da cujes overe konvertora zvucne karte,jer i limiter je ustvari kompresor.
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
sve stavljeno posle konvertera je ekvivalentno da stavite plug na insertu kanala nakon sto snimite traku, tako da su sve te i takve akcije vise nego besmislenw, ukoliko ne stedite plugove, pa odmah usnimavate sa takvim zvukom...
Za to o cemu mastate, Max je vec rekao... Samo sprava pre konvertora.
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Ma gde ga sprecava, ti prvo overis konvertor pa onda udje "overeni" signal u soft limiter...To ti je isto kao da si snimio overeni signal pa na njega stavio limiter, isti bi zvuk i dobio...Jer signal ide preamp pa konvertor pa soft kompresor, a ne preamp pa soft kompresor pa konvertor...Nikakav se efekt ne postize sa tim kompresorom na inputu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Isprobano, popamćeni preseti, distance itd. itd. Inače, mo?e kako i ide sa VST, pa na sirovi postaviti lim./comp., pa ga takvog izvesti u novi trak, isključiti ove fx-ove i tako u?parati ne?to CPU za kasnije, da se ne dr?e na traku svo vrijeme. Inače, jasno je da spravice ispred konvertera čine ono ?to treba. Za to treba malko vi?e para za prave spravice. Ha, biće valjda i to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Toliko svakako nije puno. Ali, Tiki me je savjetovao da prvo uzmem jedan (bolji) Tube nego što imam. E sad, svakako ću procunjati oko ovoga što si napisao, da kužnem ima li vajde prvo ovu spravicu kupiti pa onda isplanirati bolji tube. U svakom slučaju hvala za savjet.
Edit : Dakle Max ovo ? : Product: FMR Audio Really Nice Compressor 1773 Price Paid: USD 175 Nisam skontao treba li adapter posebno za našu struju. Inače, tube na koji sam se bio nameračio je oko 450 evrića, a u uputi za ovo piše da za snimanje mica upravo ovaj 1773 radi odlično. Pa sad znam da ti je savjet sigurno drugarski, nego sam bio iznenađen da tako 'malo' košta. Last edited by alfom; 24-01-2009 at 09:05 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
ako ga kupujes u USA.. treba, ali je 9v 500mA, to mozes da kupis gde god. lexicon MX200 radi na isti adapter
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#20 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kompresor decode -ili kako uistinu razumjeti kompresor i njegove parametre | Denyken | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 20 | 26-04-2009 10:49 AM |
Kompresor AU | zmaj | Audio Software | 8 | 31-03-2009 04:34 PM |
rnc kompresor | liman021 | Computer Hardware | 0 | 19-07-2006 10:07 PM |
Najbolji software-ski kompresor | vukasin0 | Audio Software | 1 | 08-05-2006 09:41 PM |