| 
 | |||||||
| Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  15-09-2008, 01:52 PM | #1 | 
| Pro Member Join Date: Nov 2003 Location: Novi Sad 
				 |  ????um! 

?ta po va?em mi?ljenju mo?e biti razlog ovakvoj frekventnoj slici koju dobijam kada mikrofonski kabl (1/4 jack) ubacim u line in. To se de?ava bez obzira da li je mikrofon dobio fantomsko napajanje, ili ne. Dovoljno je samo da se uspostavi kontakt i ?um je tu...

__________________ vidju bre | 
|   |   | 
|  15-09-2008, 02:19 PM | #2 | 
| Pro Member Join Date: Oct 2003 Location: ITB 
				 |  Re: ????um! 

Struja? Ground loops?  Cini mi se da moze i kondenzator da prsne tako? 
				__________________ Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice!   | 
|   |   | 
|  15-09-2008, 02:39 PM | #3 | 
| Pro Member Join Date: May 2007 Location: Virovitica 

Mozda ti je do kartice ak je neka losija, moja onboard ima takav odaziv kad ukljucim line-in (a o micu da i ne pricam)   | 
|   |   | 
|  15-09-2008, 02:47 PM | #4 | 
| VIP Member Join Date: Nov 2003 Location: Podgorica, BG 
				 |  Re: Ššššum! 

Struja, vidi se peak na 50Hz i harmonici
		 | 
|   |   | 
|  15-09-2008, 03:29 PM | #5 | 

Kartica je Audigy 2 Platinum ex, ali na stranu to. Evo ?ta se de?ava... Linija mog lanca prote?e se ovako: kondenzatorski mikrofon Behringer B2 Pro ulazi u mikrofonski preamp Behringer Mic 200 (tube preamp), odakle se signal ?alje u Behringer Ultragraph DEQ1024 (ekvilajzer) i prosleđuje u Behringer Tube Composer T 1952 (comp. - limit.) i Behringer Ultramizer PRO 1424P. Odatle se lanac zavr?ava u Line 2 na eksternom box-u zvučne karte. E sad... ?to se struje tiče imam produ?ni kabl da pet ulaza, nije kineski, već kupljen u radnji za računare. Tu ubadam ove tri hardverske sprave, i ispravljač od pretpojačala. Kompjuter, sa ?tampačem, skenerom i svim periferijama je uključen u poseban ?teker, na drugom zidu, mada pouzdano znam, da je to JEDNA ISTA FAZA! Da li sam ja ovim zaključkom sebi ujedno dao i odgovor? 
|   |   | 
|  15-09-2008, 03:38 PM | #6 | 
| Moderator Join Date: Jan 2007 Location: Beograd 

definitivno struja, na samom inputu, ovi ostali "outboard"-i ti dizu i ostale frekvencije.. tj, zato imash toliko harmonika.. IMHO..   ja mislim da ti je do prve stvari u lancu.. a i audigy se nije bash proslavio po niskoj kolichini shuma i brooma.. pozdrav | 
|   |   | 
|  15-09-2008, 03:50 PM | #7 | 
| Senior Member Join Date: Nov 2006 Location: Belgrade,Mogadish,Kinshasa 
				 |  Re: Ššššum! 

a da proveris za pocetak i sam kabl?ja sam imao svojevremeno jaaaako slican problem sa pravljenim kablom XLR->TRS,majstor lose (citaj:nikako)povezao  pin 1 na XLR-u i "oklop" poz | 
|   |   | 
|  15-09-2008, 04:17 PM | #8 | 

M-hm   Ajd, videću pa javljam! 
|   |   | 
|  15-09-2008, 04:41 PM | #9 | 
| Pro Member Join Date: Jun 2006 Location: Novi Sad 
				 |  Re: Ššššum! | 
|   |   | 
|  15-09-2008, 05:29 PM | #10 | 

Ma nije slučajno ?to profići uvek savetuju da je bolje meditirati u ti?ini, nego slu?ati zvuk sa lo?eg kabla. U ovoj DAW sferi, za razliku od ostalih, izgleda, nema kompromisa!

|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
| 
 | 
 |