Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2007, 12:57 PM   #21
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Dokle vise sa plagijatima...

Quote:
Originally Posted by mhz
daj molim te..

da si kasnije uvideo slichnost pa ajde..ali kao: nisam mogao da odolim.. stvarno bezveze..

bash si faca, kada svesno ''uzmesh'' tudju muziku i plasirash je kao svoju..

nase trziste je jos uvek ultra minijaturno, da bi se neko uzbudjivao zbog sitnih kradja! Ja znam ljude u Beogradu koji su ladno uzimali instrumentale sa gotovih CD-a (kad ima negde remix, pa instrumental itd..), lepili jos par "nasih" linija odozgo, urade melodiju i napisu tekst i prodavali kao svoje pesme !!?? I niko nije jos u zatvoru..sitno je to.

Ali dobro je, moze da se igra kao igrica: "pogodite odakle je ukradeno?"
ta ta ta raaaa!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2007, 04:00 PM   #22
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ogi
Medjutim, pravno gledano, kolicina citirane muzike ne prelazi dozvoljeni maksimum pa ne moze da povuce nikakve pravne posledice...

Pozdrav
A koji je to maximum ako nije tajna?

Bolje proveri jos jednom jer koliko ja znam, fama o nekoliko taktova ili sekundi koje mozes da koristis je u potpunosti ne realna i nije pravno zasnovana! Po toj logici bi bilo ko mogao da uzme motiv bilo kojeg svetskog hita i da ga iskoristi za svoju stvar.... Svako preuzimanje intelektualne svojine je kaznjivo!!!

A sto se tice Bregovica i obrada narodne muzike, ako ne postoji ili se ne zna ko je kompozitor, ne moze niko da prisvaja prava, pa tako ni izdavacka kuca! U tom slucaju prava postoje na sam snimak i aranzman, u ovom slucaju Bregovic jer je snimio i aranzirao po svome melodiju ili pesmu koja ne pripada nikome kao intelektualna svojina...Takvih pesama ima mali milion... On se samo lepo dosetio.. Uzmi i ti snimi Sevu u svojoj obradi pa prodaj, nece niko da te juri...eventualno taj kome treba ;-)
Color is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 02:43 PM   #23
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Color View Post
!

A sto se tice Bregovica i obrada narodne muzike, ako ne postoji ili se ne zna ko je kompozitor, ne moze niko da prisvaja prava, pa tako ni izdavacka kuca! U tom slucaju prava postoje na sam snimak i aranzman, u ovom slucaju Bregovic jer je snimio i aranzirao po svome melodiju ili pesmu koja ne pripada nikome kao intelektualna svojina...Takvih pesama ima mali milion... On se samo lepo dosetio.. Uzmi i ti snimi Sevu u svojoj obradi pa prodaj, nece niko da te juri...eventualno taj kome treba ;-)
Isitnito da boli,al je istnito.
master29 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 03:37 PM   #24
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Ako uzmem Picasso-vu poznatu sliku, promenim boje, promenim ram, docrtam jos jednu liniju i potpisem se... jesam li ja stvaralac (kompozitor) tog umetnickog dela ??

p.s. Metnem na cvetka tog "kompozitora" koji se potpisuje na tudja dela.

uhhhhhh nisam izdrzao.....

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 03:48 PM   #25
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Quote:
Originally Posted by sRce View Post
p.s. Metnem na cvetka tog "kompozitora" koji se potpisuje na tudja dela.

uhhhhhh nisam izdrzao.....
ja ti oprastam decko
fischek is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2008, 09:15 PM   #26
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Iskreno cenim sto covek barem kaze istinu i nikoga ne zavlaci... drugi se obicno prave ludi...
Rechi istinu bi bilo ne potpisati se kao autor. Jednom kad te ulove s prstima u marmeladi to se zove priznanje, a ne iskrenost
Old 09-03-2008, 02:27 AM   #27
boom.trass
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
nase trziste je jos uvek ultra minijaturno, da bi se neko uzbudjivao zbog sitnih kradja! Ja znam ljude u Beogradu koji su ladno uzimali instrumentale sa gotovih CD-a (kad ima negde remix, pa instrumental itd..), lepili jos par "nasih" linija odozgo, urade melodiju i napisu tekst i prodavali kao svoje pesme !!?? I niko nije jos u zatvoru..sitno je to.

Ali dobro je, moze da se igra kao igrica: "pogodite odakle je ukradeno?"
ta ta ta raaaa!!

Evo, da se ukljucim u igru, da pogadjam.

Viktorija-Rat i Mir - instrumental od gtr. Marty Friedman-a
boom.trass is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 01:18 PM   #28
cAAc
Banned

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
a sta cemo sa reggae-om koji na recimo jedan riddim(instrumental) njih 20 napravi svoj text i otpeva mozda bolje nego originalni izvodjac na taj instrumental (riddim)?
Mislim da nije isto jer taj riddim moze da kupi ko hoce i da ga koristi ili izda na albumu ,ima cak i gomila riddima koji su free za koriscenje ,tako da tu u sustini nema orginalnog izvodjaca taj riddim i dalje pripada coveku koji ga je uradio ,kao neko rentiranje ..

Takodje ima toga i u drugim zanrovima ,npr hiphopu gde razliciti bendovi koji izdaju za istu kucu ne retko koriste sl pozadine ili npr ista bas linija se pojavi na na tri razlicita albuma itd

Last edited by cAAc; 09-03-2008 at 01:34 PM.
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2008, 02:28 PM   #29
cAAc
Banned

Verovatno je slican fazon sa ovim grcko turskim riddimima kojih ima ko pleve kod nas ,a i u zemljama u okruzenju.

PS Sta je pleva?
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 06:47 PM   #30
Milosh84
Member

Milosh84's Avatar

a ko je od koga uzeo "Hej Sloveni" i malo je preradio,mi od Poljaka ili oni od nas?

Milosh84 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules