|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
Nanu pijem redovno, bar 1 dnevno. Jos samo da nabacim rodu i ameka..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]()
I opet, da ne bude zabune.
Ja nemam ama bas nista ni protiv repa, ni protiv hipa ni protiv hopa... ![]() Kada sam cuo Marcelov "Novi Vavilon" (u stvari, dobar deo Puzzle Shock albuma), odlepio sam na prvo slusanje, ali je decko jasno rekao mnogo pametnih stvari, a ne "evo blejim sa ortacima u kraju". Meni je cela ta kultura u definiciji bunt, ali meni nije bunt kada se par dokolicara sakupi i prdi gluposti, vec buntovnik moze biti samo pametan koji zna protiv cega se buni. Blenta ne moze da bude ni umetnik, ni buntovnik, a bunt vrlo cesto poprima oblik umetnosti, cak cesto je upravo ono sto i uoblicuje samu umetnost. Sad sam verovatno jos jasniji (ili nisam?). Idem sad stvarno da snimam... ![]()
![]() |
#33 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Moderator
|
![]()
Rode imas svakog Petka od 20:00, a za Ameka ces morati da se snadje sam...
![]()
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
Boga mi Ogi, Nemci mnogo dobru lovu prave od repa...Bas dobru lovu, u Francuskoj se isto dosta slusa rep i imaju kultne izvodjace, da ne pricam kakve undergorund izvodjace imaju, pa cak kapiram da i u Engleskoj isto ima dosta repa, samo sto ja sve sto sam cuo od Engleza mi je nekako nesvarljivo...Ali to je razlika u trzistu, vece zemlje, vise publike, jaci ekonomski standard, prodavaniji diskovi, drugacija svest, vise repa u medijima...Kod nas bas i nema mnogo gangsta repera, Marcelo se bavi nekim drustvenim temama i interesantan je starijoj publici ("pametan decko, ima sta da kaze"), harizmatican je i u pesmama i na bini i privatno...Voodoo Popeye oduvek je imao sta da kaze, i sad ima dobar album, ima potencijalnih hitova na koje bi se siroka masa lozila, izdao je za RTS, ali ga nesto ne vidjam po medijima, tu i tamo se pojavi negde, kao i svaki drugi reper...A slozicete se sa mnom, da svi ostali muzicki pravci osim turbo-folka i samo odabranih izvodjaca main stream pop-a su uguseni, nema ih onoliko koliko bi mogli da pruze i koliko bi mogli da budu slusani...Jednostavno nije problem u Srpskim reperima, nego je problem u zemljoradnickoj zemlji...
A sto se Ivana tice, vec nekoliko sam puta pogledao spot i preslusao pesmu, nije bas stilski razvijen, prica se cuje da je iskrena i on to lepo prenosi , oseca se iskrenost, ali nije dovoljno samo biti iskren...Najpopularniji reperi u Americi nisu bas ono sto pricaju da jesu, nije poenta u tome da li je prica iskrena nego koliko ce narod to da slusa, a ja ne verujem da bi narod slusao ovu pesmu pa makar bila non stop na svim kanalima...Ali generalno Ivan nije los, nije najbolji u Srbiji, ali je iskren, sto meni pesmu cini zanimljivom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
gde li je perun da nesto kaze o svemu ovome , posto je prosao jedno i drugo ... od bgp-a do atelje-a trag . koji je najduze u svemu ovome duze nego heatman npr. (ne hejtujem te nego sam te naveo kao primer) i moze da bude kompetentan o celoj janovoj prici tj post iznad i sto neki ljudi olako shvataju hiphop tj rep kak ogod ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Chak se i Shvedskoj slusa rap i uspesno pravi, ja od Svedjana znam samo za Looptroop zato sto repuju na engleskom i kidaju...Ruske spotove i pesme ne zelis ni da vidis, mozda jos veci glamur nego ameri...Rusi isto mlate milione...U zadnje vreme dosta ima saradnje izmedju Hrvata, Srba i Bosanaca, to treba malo vise da se otvori i bice sve kako treba i za rep na ovim prostorima...Isto tako treba se malo mnogo vise uloziti u samu produkciju rep pesama ovde...95% hiphop albuma u Srbiji su produkcijski krsh...Viklerov album novi je recimo fantasticno izrepovan i otpevan, meni se jako dopada i tematika i sve, malo je vise ocigledno bio inspirisan nekim stranim pesmama, pa jedno 7-8 stvari neodoljivo podsecaju na neke strane poznate stvari, ali po meni je album sto se miksa tice itd krsh...Ali sa strane repa, ideja oko instrumentala i pevanja je vrh...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]()
I ja sam opet ovde...
![]() Francuski rep istina, nije los, zaista. Vodoo Popaj je imao dva prava hita koja mu je radio Voja ("Karantin" i "Otmicar americke zene") i ovo posle je vrlo tuzno. On se u jednom momentu nalozio i na ziv bend i neki hard/hip hop, ali bezuspesno. Istina, imao je par dobrih saljivih pesmica tipa "Ova pesma je djuture iz gradske sredine..." (ne znam naziv, ali znam text... ![]() ![]() Za Ivana niko i nije rekao da je "najbolji" (samo da nije los), vec sam rekao uopsteno da "najbolje" od "kriticnog", bas i nije mnogo dobro. On je decko samo iskren i to je cela prica oko njega. Cak dobar deo albuma vuce na narodnjake, jer se bio primio na neku etno- nostalgiju, pa sam ga ja koliko toliko uspeo nagovoriti da se vise bazira na ovome sto ste slusali, a ne na onom trashu.
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]()
Cuti... gledao sam ih 2 nedelje letos...
![]() E, da... Edo Majka mi je OK od "stranih domacih" i Elemental, ali na njih vise gledam kao na bend nego na pomenutu temu, mada ima dosta elemenata hip hopa (repa, kako god to zvali...)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studio Ivančica - Slavonska Po?ega | didovzub | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 03-03-2009 12:42 PM |