|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nemoj ni slucajno to da platis, nego pusti neka se to vrati nazad odakle je doslo, a njima objasni da ovi nasi pokusavaju da te izlevate....Nego ti to odradi na drugaciji nacin...Mozes CD poslati na neciju adresu iz neke druge zemlje, ako tamo imas prijatelja i neka ti ovaj autobusom, preko sofera posalje to. Imam ja prijatelja u Segedinu, nije nikakav problem da ti se to uradi kad god pozelis. NIje mi jasno kako traze da platis carinu na nesto sto ne prelazi 100e??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
Ma kakva Srbija!
![]() Kod nas je ista stvar. Već znam i imena carinika koliko sam se svađala sa njima. Kod nas to ide ovako: 1) Carina 10% (ne na proizvode iz EU) 2) pdv 22% 3) carinski tro?kovi 4) dodatna po?tarina od po?tanske carine do tvog mjesta I carina i pdv se računaju na vrijednost proizvoda I NA PO?TARINU.... Ono ?to ja znam raditi jest da tra?im da mi po?alju proizvod bez računa i da na po?iljku napi?u ni?u vrijednost ili da je gift (ovo drugo često ne mogu). Čak i onda, znaju nabiti svoju vrijednost na paketić!!! Ili te nazovu da im po?alje? račun (pa falsificira? ne?to... ![]() Uglavnom - carina nas sve izluđuje. Stvar je u tome da ovisi u čije ruke paketić zapadne i to je ono ?to me najvi?e ljuti... ?to ne mogu očekivati. Kao, po zakonu, kod nas, carine sve iznad 200 kn (cca 30E)... ali pravilo zna biti da carine i ne?to manje vrijednosti i da ne carine ne?to vi?e vrijednosti ovisno o klimatskim uvjetima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Valjda ako je gift ne placas carinu? Tako je ovamo......
![]() |
#24 |
VIP Member
|
![]()
Pa ne bi trebalo i ja nisam do sada plaćala, ali su mi telefonski rekli da se mo?e i to cariniti...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Auuu kad procitam ovo dodje mi da zaplacem.
![]() Ja imam tu srecu da sve sto narucim iz evrope meni stigne u evropu a iz Subotice sam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
carina na opremu u hrvatskoj | funksoulbrother | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 03-03-2008 04:07 PM |
Carina za 1 CD!? Ma Jel Ovo Moguce??? | Gianfranco | Razno | 20 | 30-09-2006 01:19 AM |
Nova pljacka budala zvana Scope 4.5 | idekius | DSP forum | 18 | 12-05-2006 11:38 PM |