Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 23-10-2006, 06:40 PM   #11
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

@Bassistem
Ne znam sta da ti kazem sem RESPECT!!!Znas,drago mi je da nisam sam i lud...
Hiljadu puta se pokazalo,barem u mom slucaju,da ljudi u stvari i ne znaju sta vole!?Prosecni ljudi gutaju pricu...i dobro im je ono za sta su culi da je dobro.treba im nametnuti...da se istom silinom 15 godina forsirao npr.jazz umesto turbo folka svi bi danas bili u jazz fazonu...a narocito je interesantan taj Jazz trend koji ovde kod nas furaju oni koji po svaku cenu zele da se izdignu iz mase,takozvani urbani,pa kad jednu glupacu koja je tresla splav do pre dve godine danas pitas sta slusa reci ce ti da slusa Jazz...postade trend...a ne da to ne razume,nego pojma nema o cemu se tu radi...posto sam i sam u neku ruku klinac odlicno znam kakve su muke biti sa svima,a sacuvati svoje,ali na srecu ide mi dobro ...znas li koliko ljudi iz mog drustva danas slusa kvalitetnu muziku,zahvaljujuci meni,ne zato sto im se to nesto narocito dopada,nego zato sto su progutali pricu koju sam im plasirao...zavisi kako im to prestavis.To su neki cudni stereotipi...svako ko pozove devojku na veceru,u pozadini pusti Barry White-a,jednostavno je izdresiran da je to za to...on je na filmu video kako neki macho lik drzi plavusu u zagrljaju a u pozadini svira B.W. i to je to...isto tako 90% danasnje omladine misli da ako hoces dobro da se provedes moras da odes na splav i da otkines na Seku...ljudi jednostavno imaju iskrivljeno poimanje muzike...danas muzika sluzi da ti se slaze uz patike,a to je poraznoMuzika danas je vise socioloski fenomen nego ono sto u stvari jeste-umetnost...sto se mene tice,ja sam uvek slusao i slusacu muziku prvenstveno zbog sebe i vise volim da cujem DVA tona ali prava,nego da slusam nekoga kako se izivljava na instrumentu i vrti neke nabiflane gluposti sto brze moze...muzika je umetnost a te specijalne vestine su za zonglere...

Last edited by zmaj; 23-10-2006 at 08:53 PM.
zmaj is offline  
Old 23-10-2006, 06:44 PM   #12
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear
a moze i Internet radio stanica...ima ih ko kusih pasa....
a mozes i podkasts da radis...

e pa to..to sto ima masu stanica ....to mi malo ubija volju za tim..ali to je defnitivno nešto što ću imati na umu...
balthazaar is offline  
Old 23-10-2006, 10:17 PM   #13
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

eto, sva?ta fino sam od vas čuo...i vidi se da je sve ostalo isto (svaka generacija ima svoje "ludake" i modu)...treba se samo glasnije boriti protiv predrasuda i kli?ea...

baltazare, ?to ne proba? da pu?ta? muziku u nekom klubu? Kao prvo zaradi? neke pare, kao drugo zabavlja? se, kao treće postavlja? ljudima svoj muzički izbor???
bassystem is offline  
Old 24-10-2006, 12:20 AM   #14
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by bassystem
baltazare, što ne probaš da puštaš muziku u nekom klubu? Kao prvo zaradiš neke pare, kao drugo zabavljaš se, kao treće postavljaš ljudima svoj muzički izbor???
sve stoji osim ovo poslednje ne znam samo koliko bi neki gazda kluba u Niksicu trpio moj izbor

edit

za to bih definitvno trebao da podjem u neku veću sredinu....sve to ja imam u obziru, ali čekam da, pravo da ti kažem, raščistim sam sa sobom...šta hoću, a šta neću...ti i Vrač ste uspješni u ovom poslu i sigurno znate na šta mislim...

Last edited by bassystem; 24-10-2006 at 01:14 AM.
balthazaar is offline  
Old 24-10-2006, 01:17 AM   #15
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

hm...pa to stoji, za svaki posao ovog tipa ti ipak treba veća sredina...kod nas je još problem što ti rijetko imaš đe čuti nešto kvalitetno. Ne mislim jazz ili nešto slično. Nego nemaš klub u koji svira bend sa srcem, da vidiš da stvarno vole to što sviraju...nego svi nešto tezgare...uhhhh...tek sad vidim koliko je mangus bio vrijedna skupina entuzijasta. Nismo se predali ni kad se čuveni jazzavac zatvorio...eh, to su bili dani...red svirke, red flipera, red kafice, red sedviča, pa opet....

Last edited by bassystem; 24-10-2006 at 01:21 AM.
bassystem is offline  
Old 24-10-2006, 02:20 AM   #16
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

sad ima samo jedan crnogorski bend od ovih mlađih da nešto svoje radi i da to radi dobro i hrabro...to je Autogeni Trening...jesi li čuo za njih?Rade neki malo teži zvuk neki Hardcore, ali totalno originalan, stvarno imaju nešto svoje...

Last edited by balthazaar; 24-10-2006 at 02:23 AM.
balthazaar is offline  
Old 24-10-2006, 08:52 AM   #17
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Ovo sa bratanicom je definitivno pravi sistem, jer sam i sam radio nešto slično . . .

Dok sam radio u školi, jedna od prvih stvari kojim sam opremio kabinet je bilo ozvučenje (što i nije bilo preteško, jer se radilo o kabinetu za audiotehniku). A šta se vrtilo na ozvučenju? Nekad Jamiroquai, Incognito i Spyro Gyra nekad Glenn Miller i Armstrong, pa Queen i Sting... Prvih mjesec dana su se mrštili, međutim, kako smo kabinet sredili (obojili zidove u plavo i crveno i ubacili kožne stolice) te ja dozvolio da na odmorima unesu klopu i piće u kabinet, lagano su počeli da ulaze u fazon... Iako sam ih imao skoro 15 na popravnom, nikad niko nije pobjegao sa časa, a narezao sam preko 30 CD-ova!

Mislite o tome!

Tiki the Boyler is offline  
Old 24-10-2006, 09:24 AM   #18
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
hm...pa to stoji, za svaki posao ovog tipa ti ipak treba veća sredina...kod nas je još problem što ti rijetko imaš đe čuti nešto kvalitetno. Ne mislim jazz ili nešto slično. Nego nemaš klub u koji svira bend sa srcem, da vidiš da stvarno vole to što sviraju...nego svi nešto tezgare...uhhhh...tek sad vidim koliko je mangus bio vrijedna skupina entuzijasta. Nismo se predali ni kad se čuveni jazzavac zatvorio...eh, to su bili dani...red svirke, red flipera, red kafice, red sedviča, pa opet....
vido sam da te u drugom treadu zmaj pitao za mangus, ajde okaci nesto daj upoznaj nas sa tim projektom
balthazaar is offline  
Old 25-10-2006, 03:17 AM   #19
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: Snimanje bassa

Quote:
Isto kao ?to ne mogu da zamislim da neko pusti kući recimo onaj GOA trance. Pa to nema veze s mozgom.
Ispravak netochnog navoda. Goa nema veze sa razumom, ali s mozgom ima vrlo direktnu vezu i doista ne spada u kategoriju zabavne glazbe.
Old 25-10-2006, 03:23 AM   #20
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Default Re: Snimanje bassa

Quote:
Originally Posted by SHIVA
Ispravak netochnog navoda. Goa nema veze sa razumom, ali s mozgom ima vrlo direktnu vezu i doista ne spada u kategoriju zabavne glazbe.
mo?e? li malo pobli?e da objasni? kakvu vezu ima s mozgom i čemu slu?i uop?te? u koju kategoriju spada? jeste da sam goa-u okarakterisao lo?e, ali sad me stvarno zanima (ako zna?, vidim da si dao interesantan odgovor)
bassystem is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 14 (0 members and 14 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules