Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-06-2006, 10:14 AM   #1
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Roland FANTOM Xa

Jel ga ima neko? moze li neko uporediti objektivno sa triton,motif serijom ..

Xa serija je isto sto i S i X serija stim sto koliko vidim na Xa je ubaceno numericko biranje programa,farbi itd. ostalo je skoro sve isto ..
Old 21-06-2006, 01:53 AM   #2
slowstar
Pro Member

Default Re: Roland FANTOM Xa

Quote:
Originally Posted by Ivan
Jel ga ima neko? moze li neko uporediti objektivno sa triton,motif serijom ..

Xa serija je isto sto i S i X serija stim sto koliko vidim na Xa je ubaceno numericko biranje programa,farbi itd. ostalo je skoro sve isto ..
Nije umesno porediti instrumente koji ne spadaju u istu klasu, naime Fantom Xa je prilicno "oslabljen" u odnosu na Fantom X, sto je evidentno i po samoj ceni, koja je drasticno niza...
To se ogleda pre svega u broju glasova, wave ROMu i verovatno kvalitetu D/A konvertora, ja bih poredio ako je to uopste moguce Motif ES sa Fantomom X, to je odprilike ista kategorija, mada po mom subjektivno naravno, misljenju nista ne moze ni da pridje Fantomu X u toj klasi, narocito ne Korg, mada je sve, ponavljam stvar ukusa...
Pozdrav
Old 21-06-2006, 10:11 AM   #3
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Niska cena Xa opravdava losije dirke(nisu mehanicke), obican LCD displey(nije veliki i nema one touch i nije u koloru), jedan slot za prosirenje(za razliku od X koji ima i do 4 slota) .. sve ostalo je potpuno isto, od zvukova,ram memorije koju moze da podrzi do 664mb,potpuno isti sampler i sve ostalo .. ja sam Xa kupio i super zvuci i dobro radi ..slowstar , da li gresim ili? ako znas jos neke informacije kazi. pozdrav
Old 10-07-2006, 03:32 PM   #4
anderson
Member

anderson's Avatar

2 godine imam Fantom X6. Troumio sam se izmedju Tritona Extreme, Motifa i Fantoma.
Triton je prvi otpao! Kad se iskljuci efekt-procesor, prosto ne bi verovao koliko to sve tanko zvuci, kao sprava koja kosta daleko manje i moze se bilo gde kupiti.
Motif ES u odnosu na obican ima nekoliko korisnim funkcija, namenjenih prvenstveno kucnom/studijskom radu. Dobar je, ali sam isprobavao i definitivno se odlucio za Fantom. Kad cujes klavire, akusticne gitare i ponudjene ritmove, odmah ti je jasno o kakvoj je spravi rec. Sinty boje, padovi, itd. su oblicne (na Motifu), ali postavlja se pitanje sta sviras, gde sve to koristiti i sta ti treba. Za manje intervencije i ne palim PC, odradim na Fantomu , a sto se tice Xa, jasno je po ceni da je stosta izbaceno i pojednostavljeno. Mislim da je numericko biranje krajnje korisno za zivu svirku, ali je razlika ipak ocigledna, i spolja, a narocito iznutra.
Po mom skromnom misljenju, ipak je bolji izbor Fantom Xa nego Triton Le ili Tr61.
anderson is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules