|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Moj glas ide definitivno za RME!
Ima nesto u konverterima kod RMEa. Niti jedna kartice (izuzev, eto, MOTU2408) od onih koje sam slusao mi nije na prvu loptu toliko sjela. Ne radi se uopce o tome kako zvuci nesto dok se usnimava na nju. To uvijek dobro zvuci. To je ono sto vecina ljudi slusa kad usporedjuje EMU i RME. Ali radi se o tome da kada se usnimi 20-30 kanala i krene to miksat, da ja imam neki (definitivno subjektivan) osjecaj da mi se sve bolje spoji. To je inace stvar s konverterima i preampima. Dobri uredjaji se primjete tek u fazi miksa. Stvar je samo u tome koliko se moze dobro "uvuci" neki kanal u miks, utopit ga, a da jos uvijek ostane jasan i definiran. U tome je RME sjajan. Zato moj glas ide za njega. I necu se uopce upustat u raspravu EMU protiv ostatka svijeta. Prvi cu tu priznat da je EMU genijalna kartica. Neke kolege sam cak nagovorio da ju kupe. Ali smatram da RME po pitanju AD/DA konverzije moze vise od EMUa ili (mog) Creamwarea. ![]()
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Hm, ok konverteri su tu negdje za moje skromne potrebe.
![]() Nego, jeli netko probao koristi adat i/o? Čini mi se da sam čitao da netko koristi i behringer ADA8000 sa njom tu na forumu. Ima kakvih problema? Zbog ovoga: " And don't use the 1820m via ADAT - the ADAT input uses a non-ADAT compliant optical receiver, which does not operate reliable." Ako su konverteri tu negdje, a adat radi pouzdano pa da je mogu kasnije pro?iriti , onda mi se emu ipak čini korisniji izbor . ![]() Mislio sam da je razlika u RME konverterima stvarno čujna, ali ako nije, onda ću i ja u EMU vode čini se ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Administrator
|
![]()
Moj glas za RME definitivno!
po cenu da me proglase za cigana koji hvali svog konja ![]() Salim se..... mnogo sam ranije pisao i ubedjivao ljude da uzmu RME, pa ako ti nije tesko, pogledaj moje prosle postove. Dodao bih samo jos ovo: tacno je da RME, poput ozbiljnih sprava nije all-in-one uredjaj...odnosno hardware koji je dovoljan za sve.... Ja sam uvek izbegavao takve uredjaje koji rade sve... Ako uzmes RME, imaces dovoljno dobar zvuk da pozelis ta silna prosirenja, a i mogucnost da biras sta ti treba od prosirenja..... nikad se ne zna kakav ces apetit imati kasnije ![]() Uz svo postovanje prema EMU koji zaista dobro radi posao.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|