|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Radim muziku za jedan film. Imam divx avi i mpeg1 fajl. Audio sam odvojio i importirao ga posebno. Kad skrolam kroz timeline system mi se pocne trzati, treba mu sto godina da ponovo pocne playback, slika kasni za zvukom, uglavnom totalni raspad sistema...Od instrumenata imam samo kontakt + freeverb2 reverb koji zdere minimalno cpu, a imam P4 na 2.66 i 1 Gb Rama. CPU metar nikad ne skoci vise od 20%, ali svejedno je sve sjebano. Probao sam sa oba tipa video zapisa i isto sranje. SX 1 se isto ponasao...Ima li kakvo rjesenje za ovo? Ako mogu normalno skrolati kroz video fajl u Bsplayeru ili WMP-u bez trzanja, zasto se Cubase toliko muci?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Isto tako ce se muciti i bilo koji program sa kojim budes probao montirati materijal...kod dobro optimizovanog sistema i jake masine se to ne desava...
Naravno, ovo ti nije pomoglo ali cisto da kazem :oops: |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Super Moderator
|
![]()
Nije samo do makine Pure...
Ja kad uvucem u Nuendo video to je jad boziji dok recimo u Vegasu sve sljaka ...laganeze..
![]() |
#4 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Nesto kao naprimer ASIO i WDM driveri...tebi ce sa Liveom Sonar raditi odlicno dok ce Cubase da zajebava... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
Naravno, mnogo toga zavisi od same aplikacije u kojoj se cela operacija izvodi... Recimo, "real-time" preview funkcija u Vegasu (koji je od pre nekoliko meseci moja preporuka za rad sa videom, a mnogi ga koriste i za rad sa audiom) radi mnooogo bolje i brzhe nego u Adobe Premieru. Na zalost, Vegasu nedostaju neke stvari koje su tebi ovde neophodne, pa bih ti savetovao da pokusas sa ovom konverzijom divx-a u nesto drugo pre nego sto (eventualno) krenes u potragu za novim alatom... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
"Isto tako ce se muciti i bilo koji program sa kojim budes probao montirati materijal...kod dobro optimizovanog sistema i jake masine se to ne desava... "
Sto se tice otpimiziranja sistema, napravio sam sve moguce tweakove za audio koji postoje na netu (Tascam i svi drugi...), a masina je vise nego dovoljna za to sto trazim od nje. Video fajlovi su prvo bili na ntfs particiji, a sad su na fat32 i situacija je ista...ako imate koji savjet slobodno pomozite... Zvucna je Terratec DMX 6Fire CPU Pentium 4 2.67 Ghz 1 Gb Ram-a Cubase SX2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
s cim da konvertiram mpeg u dv format?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pravljenje Karaoka od Midi fajlova! | Mogli | Tutorijali | 1 | 27-12-2005 12:34 AM |