Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-12-2003, 11:19 PM   #1
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Default Laptop & MBox Digidesign

Ide li ovo dvoje zajedno s ozirom da je MBox USB karta. Zna li netko za sigurno dal radi u toj kombinaciji. Ja predpostavljam da moze al bez vaseg misljena nisam siguran.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2003, 11:25 PM   #2
andrija
Member

andrija's Avatar

Default Re: Laptop & MBox Digidesign

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Ide li ovo dvoje zajedno s ozirom da je MBox USB karta. Zna li netko za sigurno dal radi u toj kombinaciji. Ja predpostavljam da moze al bez vaseg misljena nisam siguran.

dali ide neznam; najbole uzmi interface i testiraj, ako ne radi vrati nazad,
ja u svojem nbook imam echo indigo dj; radi super, latency 3 ms!
andrija is offline   Reply With Quote
Old 30-12-2003, 11:26 PM   #3
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Naravno da moze...Digidesign Mbox mozes koristiti sa ProToolsima koje dobijes uz njega ili sa bilo kojim drugim programom koji podrzava ASIO (putem Digidesignovog ASIO drivera koji mozes skinuti sa njihovog sajta).
Old 30-12-2003, 11:32 PM   #4
andrija
Member

andrija's Avatar

Default Re: Laptop & MBox Digidesign

zaboravio sam da pitam a zasto bas mbox?? za te pare imas midiman firewire 410;

http://www.midiman.com/index.php?do=...1119907053a313
Old 30-12-2003, 11:40 PM   #5
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Da vam pojasnim zasto sam to pitao. Ja na dva kompjutera radim sa Nuendom a na trecem sa ProToolsima. Moj brat zivi u Austriji a bavi se muzikom nesto manje nego ja al sad je izgleda jebeno zagrizao. Kupio je jedan kompjuter na kojem po mom savjetu koristi Nuendo i napunio ga stvarno sa dobrim stvarima(dosta RAM-a dobarCPU itd....) al je problem uvijek prelaz kistre preko granice. Jucer me zove i kaze mi da je narucio laptop al on bi na laptopu radio sa ProToolsima jer kaze da kad ih je kod mene vidio da je od tada za njima lud. Ja nisam bio siguran dal to dvoje radi pa mu bez vas nisam mogao dati savjet. Izgovor za laptop mu je umrezavanje sa mojim sistemom i snimanja kod mene kad dodje. Ja nikad nisam razmisljao o tome pa bi vas molio da i meni kazete dal je to dobra investicija. Mozda bi za te novce radije kupio neku DSP kartu nego njega. Ne znam.....nisam o tome nikad razmisljao.
Old 30-12-2003, 11:59 PM   #6
andrija
Member

andrija's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Da vam pojasnim zasto sam to pitao. Ja na dva kompjutera radim sa Nuendom a na trecem sa ProToolsima. Moj brat zivi u Austriji a bavi se muzikom nesto manje nego ja al sad je izgleda jebeno zagrizao. Kupio je jedan kompjuter na kojem po mom savjetu koristi Nuendo i napunio ga stvarno sa dobrim stvarima(dosta RAM-a dobarCPU itd....) al je problem uvijek prelaz kistre preko granice. Jucer me zove i kaze mi da je narucio laptop al on bi na laptopu radio sa ProToolsima jer kaze da kad ih je kod mene vidio da je od tada za njima lud. Ja nisam bio siguran dal to dvoje radi pa mu bez vas nisam mogao dati savjet. Izgovor za laptop mu je umrezavanje sa mojim sistemom i snimanja kod mene kad dodje. Ja nikad nisam razmisljao o tome pa bi vas molio da i meni kazete dal je to dobra investicija. Mozda bi za te novce radije kupio neku DSP kartu nego njega. Ne znam.....nisam o tome nikad razmisljao.
za mene to je super investicija ; prednoste mobilnog studio ne treba objasnavati; kad dodje kod tebe samo se konektirate i gotovo;
vazno je samo kod izbora nbook da ne bude sa shared memory graphiccard; koji je on narucio?
sad neznam dali onaj pro tools le radi samo sa digidesign hardware ili moze sa svakom karticu da radi; a ako ima vec dobar cpu onda dsp-card nije mu potrebna;
Old 31-12-2003, 12:10 AM   #7
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
sad neznam dali onaj pro tools le radi samo sa digidesign hardware ili moze sa svakom karticu da radi; a ako ima vec dobar cpu onda dsp-card nije mu potrebna;

imaju dvije verzije Digidesigna koje rade sa svim karticama. Jedna ima limit na 8 audio kanala a druga je ****** i ima 32 audio kanala al nesto nece sa MTC. To su nesto kao free i rade samo pod 98/ME. (Purator zna vise.)
Sto se tice DSP ja sam govorio da JA mozda malo razmisljam o laptopu,al mislim da mi je bolja investicija DSP karta.
Old 31-12-2003, 09:54 AM   #8
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

tebi mozda i jeste ali ni tu ne vidim nikakvu posebnu teznju...jer imas Digija i ne treba ti to....nabudzi komp i uzivaj u carima....
Old 31-12-2003, 09:55 AM   #9
andrija
Member

andrija's Avatar

dsp-karta i je jeftinija investicija, pulsar II je oko 950?; uad -1 oko 690?; tc powercore 1000? dok za jedan dobar nbook potrebno su min oko 1500?-.... (zavisi sad sta hoces, koji cpu (pentium m, p4 ili p4-m) itd..)
Old 31-12-2003, 12:31 PM   #10
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ma da,sve to stoji. Jos uvijek drzim da mi je laptop nepotreban.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules