|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pjesma je glupa ko noć, ali je super vokal isproduciran..
taj dio ide od 00:32 (a i na refrenu je) https://www.youtube.com/watch?v=p5RobDomh5U radio sam nešto slično sa dupliciranjem kanala, širenjem lijevo-desno, jedan kanal pitch shiftam malo gore, time delay -9ms, drugi pitch shiftam malo dole, time delay +9ms.. ali nije to to.. druge ideje?
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
ako mislis na to sto vokal zvuci ovako siroko, probaj muziku da napravis uze. tu je glavna stvar u medjusobnim odnosima. ako hoces da nesto bude veliko, moras druge stvari da smanjis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
naravno, to su osnove produkcije (aranžiranje),
mene je zanimala tehnika mixa.. jesi probao nešto takvo?
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
meni ovo zvuci kao da ima neki pseudo stereo efekat plus neku farbanu varijantu delay-a i reverb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Meni ovo može da bude svašta. Pade mi na pamet da nešto slično može da se dobije (pričam iz iskustva) tako da se iskopira traka, ubaci pitch shift bez promene pitch-a, nego se samo formant pomeri malko naniže toliko da se dobije malo veća masa. Tu sticajem okolnosti pored mase dobiješ i ovo mikrokašnjenje koje se čuje. Opet, sve zavisi od vokala. Ovaj je baš čist i upeglan, ali čim je vokal malo grublji hoće da zazvuči kao Tom Vejts ili Dart Vejder.
Pozdrav, Vasa P.S. Uzgred, jednom sam u Encovom studiju snimao pevača koji je bio u stanju da otpeva najobičniji dupleks toliko savršeno da me je Enco pitao koji je to efekat na glasu ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 28-01-2017 at 12:36 PM. Reason: P.S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ovo sto Vasa kaze, mada, meni zvuci kao neki microshift preset sa Eventide-a, probaj Soundtoys Little Microshift... Zvuci mi kao to. Mislim da je taj microshift efekat prisutan sve vreme ali da u tom delu bude vise efekta nego dry signala. Mislim probaj ako vec nisi. U sv slucaju to bih ja prvo probao
Last edited by Jan; 28-01-2017 at 01:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
To je nešto kao na početku pesme Bitlsa You Never Give Me Your Money. Pol počinje da peva i od onog dela "funny paper" kreće dupleks u kome se frekvencije tako (skoro) savršeno poklapaju da to zvuči kao flendžer, iako nikakav efekat nije upotrebljen.
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Probao sam Revoice ima vec neko vrijeme, kad ga je ne mogu se sjetit koji producent hvalio kod Pensada....
I potpisujem ovo sto je rekao Shot. Malo konfuzan na prvu, odlican alat.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako dobiti ovaj zvuk? | HeatMan | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 28-10-2013 12:26 PM |
Kako napraviti ovakav bass? | Apolo | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 06-11-2012 06:44 PM |
KAKO DOBITI 5.1 dts truehd out na tri SPDIF izlaza | Zoki | Computer Hardware | 0 | 19-11-2010 01:26 PM |
Drake-ov glas ?Kako dobiti ovaj efekat ? | ugljesa | Razno | 1 | 17-10-2010 09:06 AM |
Kako dobiti ovakav zvuk?? | Domestos | Audio Software | 7 | 04-05-2010 02:52 PM |