|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Moze li ko iz prve ruke da utisak o EV re20 ili eventualno o re 320..... treba mi univerzalan dinamicki mic pre svega za kontrabas I limene duvace (kontrabas u malom narodnom orkestru, snima se sve odjednom pa veliki kondenzatori I snimanje iz daljine otpadaju)...... eventualno I nekad za kick, mada, po snimcima koje sam slusao ne vidim da mi takav tip bass bubnja treba, sem kao zanimljiv layer
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Moj utisak je da je za duvace stvarno sjajan. Za kontrabas moze da bude stvarno dobar ali zavisi sta ti treba. Ako hoces dosta basa ipak je bolje da uzmes mozda neki drugi mikrofon. Za bas bubanj je slicna situacija kao sa kontrabasom. Sve u svemu odlican mikrofom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ne, I ne treba mi previse bassa, trebaju mi jasni cisti I definisani kontrabasi..... svira se picikato, narodna muzika je u pitanju (uglavnom folklorni spletovi).... a bitno je da sto manje curi sa strane..... do sada mi je verovali ili ne, od svih mikrofona najbolje radio za to senn MD 441
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
i meni je senn 441 pre izbor nego re 20, iako je i re odličan. Razlika je što šta god da sam snimao sa 441, ispalo je dobro, uključujući i vokale, a na re 20 se dešavalo da mi se čini da mu fali deo spektra, bar na glasu. Na duvačima široko pobeđuje 421 i shure ekipu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
441 je moj omiljeni dinamicki mikrofon. ako ti je primarno da ne hvata sa strane onda je 441 verovatno bolji izbor jer je superkardioida. u studiju bi za kontrabas i "dublje" duvace pre isao na re20. 441 ima te lepe visoke. recimo truba moze da ispadne bas dobro sa 441. glas takodje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Pa, ne znam zašto apriori odbaciti kondenzator...
Re20 je ..hmmm... Svakako se radi o legendarnom i veoma kvalitetnom mikrofonu, ali kod njega je, bar po nekom mom iskustvu, jako diskutabilno kada će biti pravi izbor. Taj mikrofon je potpuno genijalan za neke stvari, ali za neke prosto nije... Kada bih nabavljao ovaj mic, ne bih računao na to da bude jedini all-round dinamički mic, pre bih imao već neki 441 ili slično, pa ovo imao kao "dopunu arsenala" u mikrofonskom parku. Kao jedini u toj klasi - ne. I kažem opet, slobodno stavi kardioid kondenzator, najskuplji koji imaš, najslobodnije približi malo mikrofon i snimi bas... Dobićeš malo jači signal, i kad se smanji i "sedne u matricu" neće biti problema sa okolinom... ![]()
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 18-02-2015 at 01:47 PM. Reason: navodnici |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Pa to, vec dugo obrcem I okrecem..... imam nekoliko MD 441, MD 421, sm57, audix, ribbon smpro.....i jos nekoliko solidnih kondenzatorskih sa malom I velikom membranom..... I sve sam probao, ali mi je 441 uvek najbolje legao, iako nema taj najdublji bas.... problem je sto imam samo 2kom md441 (ispravna, I 2 koja bash I nisu), a isti slucaj mi je I sa violinama.... jedino sa 441 dobijam instant RTS zvuk, koji I jeste standard u toj muzici.... nista, Onda da pojurim jos koji 441, I ja licno ih obozavam....
Btw Jedino sto do sada nisam uspeo, je bass truba iz blizine (aambijent mi je ok, ali nisam resio snimanje iz blizine, pa sam mislio da je re20 tu dobar)
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 18-02-2015 at 02:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sve u svemu, ti duboki zvuci u velikom orkestru se hvataju iz sobe, a ne close-mike. Čista fizika — bas frekvencije imaju dugačak talasni oblik. Ako ti je do njih, hvataj ih tek kad se razviju (sa metar-dva-tri razdaljine). Sve drugo je foliraža A.K.A. proximity effect. I jebeno je za rad. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 18-02-2015 at 06:12 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-audio sputnik, K2, 4050, sm7, re20... | gorjan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 25-01-2010 09:42 PM |