Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-11-2014, 05:48 PM   #1
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Default koliko cesto

Ehej cao i veliki pozdrav svim forumashima.hteo bih da postavim jedno pitanje ,koliko cesto se dogadja da proizvodjaci studijskih monitora lazu o njihovom frekventnom odzivu.jel moguce da njih niko ne kontrolishe ili ona stara koliko para toliko muzike..i zanima me ta klasa pojacala koja se ugradjuje u njih dal je to stvarno tacno ili ne.
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2014, 11:50 PM   #2
bubu
Member

Default Re: koliko cesto

ne znam jel smijem to reći, ali pitanje je glupo...
al ajd, mo?da te zbilja zanima (ili ?eli? filozofirati na tu temu)

Ne kontrolira ih nitko, ko ?to autoindustriju nitko ne kontrolira u vezi KS, l/km, 0-100kmh itd. Napi?u sva?ta, a ?to je firma bitnija vi?e će dr?ati do vjerodostojnosti svojih podataka.

Na kakvu klasifikaciju misli?; A,B,D ili kvalitetu?
?to se prvog tiče, ne znam za?to bi muljali
?to se drugog tiče, vrijedi isto kao i za frekventni odziv.
bubu is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2014, 06:42 AM   #3
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

stvarno nemam nameru da nikog zajebavam,moja greshka pronashao sam temu koja odgovara na moje pitanje.tako da ako moze brisanje.bogy je vec podosta pisao po forumu hvala mu.
bubu ne zelim da filozofiram vec me stvarno zanima(ako ti je glupo pitanje zaobidji ga,sta drugo da ti kazem)..
moze brisanje teme..jbg
Old 26-11-2014, 08:58 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Pitanje...pa svodi se na marketnig! To je lepši izraz nego da se kaže "laž"...! To sad pričam kao dipl.ekonomista...

To je postao sastavni deo skoro svake industrije , pa i ove "naše" muzičke u koju spada i oprema. Svuda su "zvezdice" pa sitnim slovima objašnjenja kojima se svi ograđuju od svega. Od čokoladice i modernog "E" znaka za masu (Estimated...''očekivana masa" od 100grama čokolade, znači da može da bude i manje...), pa do raznih drugih opisa...

10 puta više regulative ima nego pre 2-3 decenije...deset puta lošiji kvalitet...

Poenta je da ne mora ništa! Eto, pa ko je više "lagao" ljude nego npr jedan jako poznat proizvođač jeftine muzičke opreme. Ne mogu da se setim kako se zvaše...Dilindžer ili tako nešto...

I šta im fali?! Među najbogatijima su!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2014, 09:16 AM   #5
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Jeste potpuno si u pravu,krk me je razocarao zestoko,nisam imao priliku vxt da poslusham(a hocu)dati 150eura za kutiju koja ma necu da se nerviram..a m audio kao proizvodjac monitora ijao boze..(ovo je samo moje mishljenje ovde ima clanova kojima pomenute marke zavrshavaju posao..tako da sory)
Old 26-11-2014, 04:27 PM   #6
Darsus
Member

Hm, ne znam kako je sa monitorima, ali barem kada su slusalice u pitanju mozes da nadjes masu nezavisnih merenja. Tako je pretpostavljam i sa monitorima, samo procackaj malo.
Darsus is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules