|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Prije mjesec dana kupio sam rabljenog Motifa XS7 i na?alost tek sada otkrio problem. Probao sam jučer sempler, snimim preko stereo inputa i kad preslu?avam sample - distorzira - krči. Ista stvar se ponovila danas kad sam ubacio gotov sample u Voice mode. Preset koji je u njemu svira bez gre?ke no smple bruji. Da li netko mo?da zna o čemu se radi? Unaprijed hvala na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Problem koji opisuje? ukazuje na sample memoriju tj. na neadekvatan rad memorijskih modula.
Ako ima? dva modula u klavijaturi, trebalo bi ostaviti samo jedan pa probati, zatim ostaviti samo drugi pa probati ima li problema (naravno tokom zamjene klavijatura mora biti uga?ena i isključena iz struje, a obrati pa?nju i na elektricitet). Takodje, postoji mogućnost da odvojeno oba modula rade dobro,a zajedno da ne rade dobro, ?to se mo?e desiti ako su različiti proizvodjači. Ako nema? iskustva u ovim poslovima, potra?i nekoga ko ima pa da ti pomogne, a bilo bi dobro i testirati memorijske module sa nekog drugog XS-a ako ima? mogućnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Hvala unaprijed! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Nema na čemu.
Za klavijature ne mo?e? koristiti RAM koji bilo. Najbolje bi bilo da skine? sa neta upustvo za XS-a (ako nema?) i pogledaj tačno koju vrstu memorije koristi. Opet ka?em, bilo bi dobro da ukoliko postoji mogućnost od nekoga posudi? samo da proba? da bude? siguran ?ta je u pitanju. Pogledaj takodje i na na?im prostorima internet oglase, ljudi prodavaju te memorije. Meni je kolega sa ovog foruma dao besplatno za mog Motifa a ja htjeo da kupim (jo? jednom veliko hvala VladaNS). Takodje ti preporučujem da provjeri? www.motifator.com jer to je trenutno najbolji forum za sve Motif klavijature. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
motif xs mora da ima oba slota, kako bi radila memorija kako treba i sam sint.! verovatno jedan slot ne radi i zato pravi problem! moje misljenje!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Za XS već ne znam kako je to rije?eno, opet smatram da je najbolje pogledati upustvo za upotrebu gdje bi trebalo sve tačno da pi?e pa rekoh da čovjek ne luta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Problem koji imas dolazi od memorije, goran je u pravu. Nazovi oglase i probaj da nadjes istog proizvodjaca istu memoriju ... lako se skida nadji u uputstvu imas par srafova i to je to.
Drkanje je naci da odgovara memorija ja sam na kraju pogadjao po serijskim brojevima da bi sve proradilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Hvala ljudi na pomoći! Hvala Binzulja na ponudi, javim se ako zapnem. Taman danas idem na probu do frenda koji ima XS8 pa ću mu iščupat ram i prvo to probat. Vidio sam i ja da je lik na youtube-u stavio 2 Gb i to mi je fora. Trebao bih sad radit jedan projekt sa loopvima i backing trackovima koje planiram stavit u sampler pa puštat na svirci,pa razmišljam - bolje što više rama. Imate s tim iskustva? Tipa loopovi, vokali, neki sintevi i to? Naravno, kak je krenulo više će to bit za gušt nego za kakve ozbiljnije nofčeke!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Radio sam to ... vukao sam ceo aranzman i matrica ispod na live rock band, odvojeni kanal klik bubnjaru, sve sa motifa, vrlo lepo sve radi... priprema je 99 posto, ako to odradis dobro problema nema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
Миксер "Yamaha EMX 5014C" | Stole1963 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 30 | 24-09-2011 08:33 PM |
suska se suska....mozda novi "mali" Motif | player | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 10-04-2011 03:00 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |