|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo , u nedoumici sam sa izborom jeftinog digitalnog miksera barem 32 kanala, u opcije berindzer x32, soundcraft, prosonus , yamaha o1, i midas . Svi savjeti i preporuke pozeljni bitno mi je da ima dobre mic preampe , eq sa q factorom...stabilanost tj pouzdanos 24/7.
Ko ima nesto od ovih miksera nek preporuci |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
za sta najvise hoces da ga koristis? Studio? Svirke?
....ako ti treba 24/7 garancija - samo je jedna opcija - YAMAHA. Ostalo vrlo zna da ti zagorca zivot (garantujem ti iz licnog iskustva.... jedino jos Midas nisam zablokirao, i oni su vrlo OK, mada je dosta skuplji izbor... jedino ako ides na Midas F) Kakav zvuk vijas? Koliko AUX-a ti treba? Da li svaki mora da bude kontrolisan sa vise iPada, remotea, ili to nema veze? Daj jos neki zahtev, pa cemo da vidimo. pozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Samo za studio ce da se koristi ,u jednu manju produkcijsku kucu sa virtuelnim studiom, sto se tice aux-a minimum 6, sto se tice zvuka samo govor se snima tj razgovor 2-5 osoba istovremeno , wireles bubice su ew500 gold omni lavalier bubice, u principu treba da je mikser pouzdan, zbog virtuelnog studia potreban mi je
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Da ima dobar eq sa q faktorom da smanjim reverb i dobre preampe e sad zbog ovih potreba mislim da nema potrebe kupovati mikser od 9000 eura
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
SuperModerator
|
![]()
za sve to - Yamaha 01v96 - dva soma eura. Polovna do 1000 eura ide.
mozes naci i staru 02R, za 700-800e. Nemas potrebe za novim fancy mixerima, za to sto trazis, ovo ti je skroz dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Imaj na umu da ces mozda imati problema sa syncom slike i zvuka u virtuelnom, kad se upale grafike itd ... treba ti opcija da " okasnis" zvuk po kanalu ... ako to nemas, onda to mora da se uradi u montazi kasnije. Ovaj problem mozda neces imati, ali bi bilo dobro da imas ovu opciju na mikseru, jer znam nekoliko televizija gde je taj delay na kanalu neizbezna stvar za virtuelni studio.
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Mackie Digital X Bus
Ako je za studio,i jos ako nadjes za upgrate-ovanim sistemom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
A i meni se cini da je yamaha logican izbor mada su primamljivi ovi novi modeli berindzera i soundcrafta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikser i komp | amaterius | Computer Hardware | 11 | 27-04-2012 07:50 AM |
K: ENG mikser | Tazman | Kupujem/trazim | 0 | 20-09-2011 11:55 PM |
Digitalni mikser | lirikzg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 03-02-2009 11:24 AM |