Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2014, 09:31 AM   #1
Konkord88
Junior Member

Default Novation Impulse 61 - problem!

Pozdrav drugari. Imam problem sa klavijaturom iz naslova.
Desava mi se da u toku sviranja(snimanja) u Cubase5 dodje do restartovanja usb konekcije nakon cega moram da ugasim Cubase pa pokrenem ponovo da bi prepoznao klavijaturu. Nema pravila koliko se cesto desava. Nekad me pusti da radim nekad na svakih 5 minuta dodje do restartovanja. Prosto kao da sam izvadio usb pa vratio ponovo. Par puta mi se desilo i da se klavijatura ne resetuje kao sto sam gore pomenuo vec mi samo zaglavi ton i dalje ne reaguje, dakle ne gasi se displej na klavijaturi vec blokira i onda moram rucno da resetujem usb konekciju(izvadim pa vratim ponovo)
Koristim integrisanu zvucnu za sada i povezujem klav. samo preko usb-a
Nije mi se ovo desavalo na samom pocetku kad sam je uzeo pocelo je od skoro, ali iskreno nisam je koristio ni 20 sati ukupno.
Ako neko zna o cemu moze ovde da se radi?
Hvala unapred!
Konkord88 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 11:35 AM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Da li si probao da promenis USB port na kompu? Koristis li onaj crni usb kabel koji je dosao uz Impulse ili neki drugi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 11:52 AM   #3
Konkord88
Junior Member

Default Re: Novation Impulse 61 - problem!

Onaj crni koji sam dobio uz klavijaturu. Premestao sam portove na ploci USB2.0 USB3.0 isto se desava.
Old 12-02-2014, 12:25 PM   #4
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Koristis li Automap? Ako da, da li si probao da ga reinstaliras?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Old 12-02-2014, 12:35 PM   #5
Konkord88
Junior Member

Automap koristim, ali nisam probao da ga reinstaliram.
Meni je danas palo na pamet da je problem mozda softverske prirode, ali sam se opasno uplasio da nije nesto i do klavijature.
Sinoc sam se namestao da radim i instalirao sve ispocetka Cubase, kontakt itd. Instalirao Automap sa diska koji sam dobio uz klavijaturu, pitao me je da ga apdejtujem, apdejtovao, instaliro podesio po upustvima i isti problem kao i pre par meseca kad sam po prvi put primetio resetovanje klavijature.
Sta moze biti?
Old 12-02-2014, 12:37 PM   #6
Evangelion
Junior Member

I ja imam Novation Impulse 61 tako da se i meni javlja taj problem ...stvar je do USB prikljucka, prekida kod konektora na klavijaturi, ima dosta mesta za pomeranje i vrlo malo mu treba da se prekine kontakt ... Ja sam resio to tako sto sam promenio usb prikljucak i trudim se da ne mrdam klavijature. Sad mi se mozda desi 1-2 puta u mesec dana da zezne pa prekine, nista posebno. Automap radi odlicno. Vidi probaj nekako da podglavis usb pa da bude sto cvrsce udzekan u prikljucak. Pozdrav
Evangelion is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2014, 12:54 PM   #7
Konkord88
Junior Member

Ako je stvarno do toga onda nema nikakvih podglavljivanja nego cu lepo da je spakujem u kutiju i vratiti im nazad. Kupljena je u artistu, pod garancijom je jos 14 meseci ili 26 ako je 3 god.
Ne mogu da verujem, cuvao sam je ko oci, pokrivena, redovno brisana, koricena jedva 24 casa sve zajedno kad se skupi.
Old 12-02-2014, 02:41 PM   #8
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Au... moguce... mada Novation vazi da ima dobru izradu, pogotovo SL i te skuplje serije... ali svakako ako je do hardvera, resi dok je pod garancijom.
Old 12-02-2014, 03:15 PM   #9
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

nemoj da mislis da je to samo do te klavijature. masa usb klavijatura imaju taj isti problem...i sve je stvar do prekida usba...
meni je to bilo stalno na maudiu, radi sve super i onda kad sviras malo samo pomeris i ono sjebe... i uglavnom se javlja na prekidu onog metala usb prikljucka i plocice na koju je taj metal zalemljen... to moze da se resi ponovo lemljenjem ali opet to nije trajno resenje...
u tvom slucaju najbolje, vrati klavijaturu i zatrazi novu posto je pod garancijom i nadam se da nece biti vise tih problema...
najveci problem je sto impulse (kao i sad mnoge klavijature) nemaju prikljucak za adapter pa primaju i struju i signal sa usba, i onda , ne moze da se resi preko midi kabla, da ima za adapter, onda povezes samo onaj midi-to-usb kabal i to vec ne moze tako lako da izmrda...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2015, 12:28 PM   #10
dejci nikol
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Konkord88 View Post
Pozdrav drugari. Imam problem sa klavijaturom iz naslova.
Desava mi se da u toku sviranja(snimanja) u Cubase5 dodje do restartovanja usb konekcije nakon cega moram da ugasim Cubase pa pokrenem ponovo da bi prepoznao klavijaturu. Nema pravila koliko se cesto desava. Nekad me pusti da radim nekad na svakih 5 minuta dodje do restartovanja. Prosto kao da sam izvadio usb pa vratio ponovo. Par puta mi se desilo i da se klavijatura ne resetuje kao sto sam gore pomenuo vec mi samo zaglavi ton i dalje ne reaguje, dakle ne gasi se displej na klavijaturi vec blokira i onda moram rucno da resetujem usb konekciju(izvadim pa vratim ponovo)
Koristim integrisanu zvucnu za sada i povezujem klav. samo preko usb-a
Nije mi se ovo desavalo na samom pocetku kad sam je uzeo pocelo je od skoro, ali iskreno nisam je koristio ni 20 sati ukupno.
Ako neko zna o cemu moze ovde da se radi?
Hvala unapred!
Pozz druze,
2 meseca kako imam isti problem,kupljena je skoro u Artist.
Citajuci po raznim stranim forumima,generalno je USB glavni problem.
Molim te reci mi kako si to resio,hvala unapred.
dejci nikol is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules