Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-01-2014, 09:36 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default daw PROJECT5? koristi li ko ovo

ee ljudi koristi li ko ovo, meni ima predobre sints, i ostale zeze.
nije napredan ko kubase, al ima meni sve dovoljno za sklopit muziku, plus svidja mi se ton. dal do efekata , sinteva ne znam.
msm samo stavis i zvuce, nisu presiroki, nisu presveli, nisu sve ono sto danas jest vecina pa nemozes ih pospajat u mix. to je to, stari fazon

u njemu npr radi i hipersonic2 onaj bagoviti sto ne moze u cubesu ni na silu, da nesto zapamti a da ne zabaguje.
plus cita dxi i dx,

evo nesto za par min uradito. cisto video

branoy is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2014, 10:50 PM   #2
Sky Net
Member

Sky Net's Avatar

Default Re: daw PROJECT5? koristi li ko ovo

Ko kaze da Hyper ne radi u Cubase, kod mene radi u 6.5, no issues
Sky Net is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2014, 11:01 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

u mene u cubase5 1 bod, u cubase 7 elements kad add celi cubase zastopa
Old 19-01-2014, 12:14 AM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
u mene u cubase5 1 bod, u cubase 7 elements kad add celi cubase zastopa
Sto ne probas Sonar ? Project5 je sonarov "mladji brat". Skini samo prvi dvd Sonar X2 i probaj ga. Ima i Sonar 8.5, ali X malo vise lici na Project5... Ovaj X2 je kao nesto modernizovan...
psionic is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2014, 03:04 AM   #5
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

psionic, veruj mi skinuo juce sonar 7 dvd, nekako na njemu cu radit, to je to , probao i x2, nekako volim ove starije, uklopice se u starije plugine, prepoznace sve, a muzika je se radila i na sonar 1 ako se razumemo. probao 6 sonar, i 8, al eto pade na sedmicu. dovoljno

ova me obradovala sto konacno imaju preseti!!
udjem npr u roland hipercanvas, sa strane svi preseti na klik, i rasporedjeni, i razvrstani, sto nisam nasao nigde,
npr u cubase 5 udjes u taj hipercanvas, nigde sa strane preseta, nego moras uci u modul i na kanal kliknuti pa se otvore boje, i dzaba sto tu izaberes, kad ucitas projekat ni jednu ne sacuva. trebaju joj program change poruke, sto je da se ubijes. isto i za xg works yamaahu,, nikad nisam uspeo da izaberem boju u njoj i da ostane kad ucitam projekat, a vidis nje se nisam setio isprobati odo odmah,, itd itd

i lepsi mi je nekako midi editor, kao da je vreme stalo u cubes 2000 god haha
Old 19-01-2014, 08:58 PM   #6
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Da, prestali su sa podrskom za taj program, iskoristili su ideju i spojili sve to u Sonar X seriju. Sa druge strane, gomilu korisnih stvari iz ranijih serija su jednostavno poizbacivali, kompresovali i napravili nesto sto ce da "pije vodu" i kod ljudi koji vole programe bez mnogo menija i podesavanja. Inace su Sonar 8 i predhodne, kritikovali zbog gomile menija koji su navodno bili konfuzni, pa su napravili ovaj X sa "clean" interfejsom - ocigledno malo pozajmljujuci ideju sa Project5.

Inace i X cita DX, VST2, VST3, x32, x64... zapravo Sonar X je softver koji, ja mislim, jedini vidi sve formate plaginova za PC (ne racunam tu AAX i ostale sa MACa)...
psionic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules