|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo svima!
Resih pre godinu dana da krenem malo ozbiljnije sa muzikom. Koliko to ozbiljnije moze biti. Radio sam do sad samo na Cubase-u. Verovatno cu i dalje. Pre 4 meseca sam zavrsio, sklopio konfiguraciju. Bila je ploca Asus p8z77 v-pro 3770k 8gb ddr3 1tb hdd 660w psu ostalo nije bitno. Desilo se da mi je crko audio cip na ploci pre 2 meseca. Kako je ploca bila u garanciji ja sam potegao odmah da to reklamiram. Iz servisa su mi rekla da moram da cekam dok im ne dodje nova ista ili ploca slicnih performansi. Kako u jednum trenutku na trzitu nije bilo nista osim nekih jeftinijih z77 ploca, posle 2 meseca meni jedino resenje bilo da dobijem nazad Asus Maximus V Gene. Ploca koja je manja od pojedinih grafickih karti. ![]() Gene ima 2x PCIe 3.0 x16 i jedan PCI 2.0 x4 dok je prethodna imala kamara slotavo sto 3.0x16 cak i PCI stari. Zbog toga mi odgovarala jer nisam znao koju cu zvucnu kartu da uzmem. Koliko ova moja platforma ima potencijala za neki normalan rad sa muzikom. Ne nameravam odmah da napravim profi studio u sobi ![]() Od opreme imam za sada samo Novation Impulse 61 i M-Audio SP-2. Sledece je zvucna karta i monitori. Ja se izvinjavam ako sam kojim slucajem promasio temu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pozdrav i dobrodosao na forum!
Pa, kad vec primecujes masenje teme, mogao si pitanje da postavis odvojeno od opisa konfiguracije. No, Konfiguracija uopste nije losa iako MB nije neka senzacija, ne vidim ogranicenje za 'normalnim ili nenormalnim' bavljenjem muzikom. ![]() Naravno, tek kad izaberes audio interface, uradis malo optimizacije sistema, znaces na cemu si i da li imas eventualne probleme hard/soft prirode. Do tada preporucujem da precesljas postove, o ovim stvarima je mnogo pisano, a olaksace ti i izbor zvucne i eventualnih nedoumica oko optimizacije za audio, pa ako bude problema, tu smo! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-Audio ProFire 610 - FireWire audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 7 | 11-12-2013 11:10 AM |
usb audio interfejs do 180 e | manem78 | Computer Hardware | 23 | 15-10-2009 10:35 PM |
M-AUDIO Fast Track Ultra - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 16-06-2009 06:19 PM |
Audio interfejs i | icb | Computer Hardware | 2 | 29-08-2007 01:47 PM |