Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2013, 09:24 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default CD-DVD snimaci 2013 low speed?

ee ljudi imao sam jedan dugo 4 godine u kompu, i vec je poceo da se cuje, simao dvd-e sa 4x brzinom, e sad uzeo sam najnoviji LG ( para oko 20eu, nema skuplje nist haha pre bilo sve ) i kad ubacim DVD nema vise 4x, samo 8x,16x,24x , i sad rezem sa 8x, koliko je to OK??!! za duzi period sta znam

jel to standard neki sad, ili ima snimaca negde i sa manjom brzinom , ili ovo je sad ok pa ne treba
branoy is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2013, 10:35 PM   #2
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Default Re: CD-DVD snimaci 2013 low speed?

Hm..koji softver koristis za narezivanje? Obicno medij i softver odredjuju brzinu kojom mozes "pisati" na CD/DVD disku.

Plextor je tu neprevazidjen po kvalitetu rezanja i njihovim specificnim tehnologijama za dugovecnost podataka na disku (naravno tada je i kvalitet medija bitan).

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2013, 10:54 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

koristim Nero 10 expres, nista ostalo od njega instalirano, samo on neka verzija jedno 20mb, i to je to? znaci programa ima koji daju i manje? nisam znao, ja mislio to do snimaca

preporuke?
Old 12-11-2013, 10:57 PM   #4
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
koristim Nero 10 expres, nista ostalo od njega instalirano, samo on neka verzija jedno 20mb, i to je to? znaci programa ima koji daju i manje? nisam znao, ja mislio to do snimaca

preporuke?
Ako re?e? audio, onda svakako Xilisoft. I da zna?, on re?e na 24 brzini i sve O.K.
Ipak treba dobar rezač i dooooobar medij, a ne neki medij od 5 aurocenti po komadu.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2013, 11:28 PM   #5
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

alfom druze sta ba 24x?? pa msm ja zelim na 4x na kojoj sam i pre, pa koji ce drugi uredjaj procitati taj disk narezan na 24?

kupujem ovde samo DVD prazne Verbatim, CD ne koristim od pamtiveka, osim kad neko nesto snima u studiju pa hoce Audio CD
Old 13-11-2013, 05:04 AM   #6
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Lightbulb Re: CD-DVD snimaci 2013 low speed?

Quote:
alfom druze sta ba 24x?? pa msm ja zelim na 4x na kojoj sam i pre, pa koji ce drugi uredjaj procitati taj disk narezan na 24?
24x se danas smatra poprilicno sporim rezanjem . Elem probaj Nero 6...imam na starom kompu, sad videh da moze da reze na 4x...

Quote:
kupujem ovde samo DVD prazne Verbatim, CD ne koristim od pamtiveka, osim kad neko nesto snima u studiju pa hoce Audio CD
Verbatim DVD spada u komercijalu i "srednju klasu" medija, ako govorimo o trajnosti i kvalitetu - audio/video (ovo za kvalitet ja licno ne vidim/cujem razliku, ali sam slusao ljude koji vode racuna o tome). Btw i ja koristim njih (Verbatim), eventualno kad naletim na Sony ili jos bolje Kodak pazarim njih, inace nemam potrebe za skupljim/boljim, niti se moze ovde naci tek tako nesto kvalitetnije.

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules