|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dilema: Sta je Najefektnije? Mozda je pitanje malo generalizovano il izvuceno iz konteksta,ali dal je Najefektniji (pricam o bas frekvencijama naravno) Ugaoni trapovi siroki 60,duboki 30cm (knauf unutra s dobrim karakteristikama) ili standardni panel sirine 60,dubine 20,naslonjen na ugao,sto znaci da se racuna i "Air Gap" iz panela ili trouglasti mali apsorberi za visoke uglove i plus panel ispod. Dilema je zato sto ima dosta diskusije da je ovaj 3. primer prilicno efektan zbog samih visokih uglova gde se najvise gomilaju bas frekvencije...po komentarima bar sudeci. Ako je moguce bez paljbe od strane strucnjaka,jer priznajem da imam osnovno znanje iz ove oblasti,zato i trazim konkretna objasnjenja! Hvala unapred..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Hvala...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
ako moze to josh malo da se pojasni ili nacrta?
kako sam razumeo: ista povrshina absorbera, sa air-gapom 1) praznim, 2) ispunjenim, i 3) skracen absorber (prazan air-gap?) sa iskoshenim trouglastim absorberom na vrhu? ako je to, sem shto je ispunjeni air gap bolji od praznog, ne vidim mnogo razlike, jedino da se izmeri... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
ako je taj od 20 cm isto od poda do plafona, i samo naslonjen, tj. ima i 30cm air-gapa, onda je to i najbolji izbor. Ima najvishe zapremine vune i najdublje radi zbog ukupnih 50cm dubine zajedno sa vazduhom.
dakle 2. Last edited by Granata; 09-09-2013 at 06:36 PM. Reason: dopuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Mozda ce biti i veci Air Gap,zavisi od sirine panela pa kad se nasloni na ugao vidicemo koliko ostaje vazduha iza. Znaci da se ne peglam sa Super Chunk trapovima iako imaju najvise vune? I meni ima logike to sa vazduhom,zato sam i pitao. Jel ova postavka ide i najdublje sa apsorbcijom??
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tube traps? | MUzzY | Dizajn i konstrukcija studija | 18 | 29-10-2012 10:29 PM |
Bass traps | XFactor | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 17-02-2012 04:03 PM |
D'n'B - Drum, sub bass, hard bass i ostali elementi | Dardy D'n'B | Produkcija Elektronske Muzike | 16 | 02-09-2010 09:04 AM |
DIY Tube Traps | sofokle | Dizajn i konstrukcija studija | 5 | 11-04-2009 10:22 AM |