Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2013, 02:42 PM   #1
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Default HI FI zvu?nici u ne tretiranoj prostoriji

Dali je bolja ideja uvest hi fi sistem u netretiranu prostoriju za kucnu produkciju elektronske muzike od nekih studijskih monitora...trenutno muku mu?im sa Adam A3x monitorima,netretiranom sobom i ogromnim problemima na podru?ju 100-130 Hz...
Old 25-03-2013, 04:18 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: HI FI zvu?nici u ne tretiranoj prostoriji

Tesko da iko ozbiljan kaze da jeste bolje da koristis hi-fi umesto monitora.

Ili sredi sobu ili nabavi slu?ke.

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2013, 06:40 PM   #3
Anthony
Member

Anthony's Avatar

dobivo sam 3 puta bolje rezultate sa svojom bivsom hi fi opremom koju sam prodao (to nikada necu po?aliti) i sad opet planiram uzeti sli?an set samo mozda ne iste monitore nego mozda neke malo bolje tipa neke od Dynaudia pa onda kombinirati to i svoje Audio Technica ATH-M50 koje nevolim predugo imati na glavi...
Old 25-03-2013, 06:45 PM   #4
Anthony
Member

Anthony's Avatar

tolko sam pokusavao zivjeti u zabludi da cu sredit sobu,ali jednostavno nemogu,nit je moja,nit imam novca za to (a nezelim izvodit gluposti sa lo?im bejs trepovima jer me ponajvise taj bass mu?i) i em spavam u toj sobi znaci volim sebe i nezelim vunu unosit unutra jer me stvarno toga strah nekon ?to sam jednom prilikom radio sa njom i ?e?o se cijeli dan...a i nemam para za to nit mjesta gdje stavit to...a dok sam imo svoj stari hi fi sistem stvari su samo izlazile van,uvijek je zvucalo onako kako sam ih cuo na svom sistemu,jedino mi je falio neki detalj u njima sto sam mislio da cu dobit u studijskim monitorima i eto ba? sam se fino zajebo...
Old 25-03-2013, 08:13 PM   #5
sira
Senior Member

sira's Avatar

Mislim da ti je to sad samo vrijeme prilagodbe da naucis koliko ovi monitori lažu u tvojoj sobi, sa starim zvucnicima si to naucio, nabavi dobre slusalice za kontrolu, kad prvi put dobijes dobar rezultat sa ovim monitorima, dobivat ces ih i dalje
sira is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2013, 08:37 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by sira View Post
Mislim da ti je to sad samo vrijeme prilagodbe da naucis koliko ovi monitori la?u u tvojoj sobi, sa starim zvucnicima si to naucio, nabavi dobre slusalice za kontrolu, kad prvi put dobijes dobar rezultat sa ovim monitorima, dobivat ces ih i dalje
Bravo.

Sa druge strane, bolje je pristedeti pa vremenom nabaviti sub za te a3-jke.

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2013, 11:23 PM   #7
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Anthony View Post
na?ao sam Dynaudio BM6 pasivne za pristojan novac...
Ne bih zelio da se ispostavi da budem poput (sto kaze cika vasa) virtuelnih drugara sto su te zeznuli sa preporukom za adame, stvarno ne bih...

Ali, misljenja sam da su bm6a mk1 zvucnici izuzetno translatorni sto se tice niskih frekvencija i prenosa istih na klupska ozvucenja, iznad prosjeka te klase!

Dakle pricam o aktivnim (bm6a mk1)! Za pasivne (bm6 mk1) sam cuo od drugih da su jos i bolji... Ali sigurno ne sa kakvim toshiba pojacalom..
Old 01-04-2013, 02:03 AM   #8
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Ne bih zelio da se ispostavi da budem poput (sto kaze cika vasa) virtuelnih drugara sto su te zeznuli sa preporukom za adame, stvarno ne bih...

Ali, misljenja sam da su bm6a mk1 zvucnici izuzetno translatorni sto se tice niskih frekvencija i prenosa istih na klupska ozvucenja, iznad prosjeka te klase!

Dakle pricam o aktivnim (bm6a mk1)! Za pasivne (bm6 mk1) sam cuo od drugih da su jos i bolji... Ali sigurno ne sa kakvim toshiba pojacalom..
znam da bi najbolje bilo ici slu?ati i presuditi sam svoj u?ima...ali sam onemogu?en za tu priliku tako da idem na rizik dobar amp + dynaudio (nadam se da ce se ostvari)...mozda napumpa inspiraciju i prostoriju zvukom,to bi za po?etak bilo sasvim taman

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules