|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Da budem iskren, uopšte nisam u fazonu da nešto kao drhtim ili se preterano znojim nervozan zbog toga što nema kukuruzne CuBase 7-mice, ali mi radoznalosti ne da mira to što je to tako.
Čitao sam tamo vamo po net-u da je jedan od najbitnijih likova umro, te da je Yamaha kupila čitavu hakersku grupu, i na posletku to da bi razbijanje sedmice zahtevalo višegodišnje pisanje koda, a za to niko nema ni živaca ni vremena. Ako je ovo poslednje tačno, zbog čega onda i drugi proizvođači nisu krenuli istim programerskim stopama kao i Yamaha? Da li je moguće da izključivo Yamaha ne igra na kartu dvolične poslovne politike tipa: mi smo protiv piratskog softvera, ali je super da ga ima, jer nas on i reklamira? Nema ni Propellerhead Reasona poslednjeg doduše. U čemu li je kvaka? Mislim, nikada do sada nije trajalo ovoliko dugo, tako da mora da je neki ozbiljan hakerski problem. ![]()
vidju bre Last edited by Igor; 19-02-2013 at 12:00 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pisi im na mail, pa ih pitaj, ovde neces naci odgovor(mozda gresim).
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Apsolutno mi nije namera da temu orijenti?em prema kritičkom ili bilo kakvom drugom gledi?tu na ovde već izlizani problem legalni vs nelegalni softver.
Samo se pitam, po?to znam da na forumu ima zilion puta informisanijih od mene, ?ta se to dogodilo na planu pisanja softvera, te je ovaj postao praktično neprobojan. Interesuje me ovo, dakle, kao fenomen, a ne kao stimulans za optimizam u pogledu saznanja kada bih piratski CuBase 7 mogao imati u sopstvenom računaru. Ne znam za druge, ali ja sam već jedno podu?e vreme (bar tri godine) stao na nečemu ?to bih mogao nazvati formiranim softverskim sistemom, optimizovanim na osnovu zlatne sredine između hardverskih mogućnosti i svojih ličnih potreba. Međutim,naravno, nisam prestao da pratim ?ta se de?ava, odnosno ne de?ava, i ova tema upravo i jeste u "pričaonici" jer mislim da i druge zanima, a su?tina joj je takva kakva je, pa ju je glupo a i nepotrebno p(r)oturati u drugim sekcijama. ![]()
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
možda se desilo isto što i svim kracima muzičke industrije - umrla je. Slabo ide prodaja opreme, proizvođači ne puštaju serije mesecima, nema po radnjama jer nema potražnje. A ovo je opet možda posledica toga da je usled izduvavanja balona milijarderskih zarada cele industrije, konačno splasnulo i interesovanje za bavljenje muzikom. To je početkom 200tih bila cela pomama kad se naslutilo da će sve to moći i iz spavaće sobe da se radi, ako ne isto kvalitetno kao u velikom studiju, onda bar nedovoljno lošije u odnosu na razliku u ceni.
I onda se pojavio behringer i cela low cost priča, kao odgovor na tu novopečenu veliku jagmu i potražnju , i sniziše se standardi svega. I na kraju, Ipod i drugari dokosuriše osnovu svega, fizički medij, čime se cela kula lagano krenula rušiti do samog dna. Tako da, moguće da je nema potražnje više ni za hakerima kolika je bila do pre samo 3god. Otišli momci u neke profitabilnije grane. Danas se svi ionako više pale na anonimuse i rušenje sajtova, to je bolja fora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
I posle ja sejem defetizam...hehe... ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ma hakeri se ustondirali..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
hehem, naprotiv, ovo nije "šta koj kurac i zašto uopšte" priča, ovo je samo pojašnjenje fenomena šta se zapravo desilo, a to nema nikakve veze sa mojim stavom o tome ko bi i zašto trebao i čime da se bavi na ovom svetu. Da je to sve za mene kurac, ne bih krenuo u 5ocifreni projekat a la "zidanje skadra na bojani", tj, renoviranje mog studija, i unapređenje infrastrukturno-tehničkih aspekata istog
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
ja se isto pitanje pitam svaki put kad odem na "pirate sa kariba"
cudno mi sto trziste nije malo, ako mozes da skines neku multimilionsku igricu, sigurno ima bar nas dvesta iljada sve-za-dzabe muzicara |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Cubase 3.x za Atari ST (kao ni Audio za Falcon-a) ni dan danas nije 100% razbijen, sve verzije koje kruze su polovicno odradjene.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Isto se i ja pitam za 7icu
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |