Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-02-2013, 10:58 AM   #1
sorceress
Junior Member

Default Da li se isplati naručiti klavijaturu sa Thomanna?

Budući da me u Artistu već dva meseca zavlače za Novation Impulse 61 razmi?ljam o alternativnim varijantama nabavke pa me zanima, da li je neko naručivao preko Thomanna. Vidim da je isporuka DHL-om 40 evra, kolika bi mogla biti carina?
sorceress is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 02:16 PM   #2
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ja sve narucujem sve s njega evo par godina ima..

Njemci maknu 19% od cijene (njihov pdv) i njima uplatis toliko + 40e za dhl... Dakle ako na sajtu sint kosta lupam 599e ti platis za 19% manje + 40e thomann-u.

Kad sint stigne platis 17% pdv + 3 do 5% od cijene sinta (bez pdv-a) kao carinu.

Sve u svemu ispane te okvirno 50tak eura skuplje nego na sajtu.

Ovo su samo da napomenem cijene pdv-a i carine za CG, ali kontam da je to skoro pa potpuno isto za SRB.
Old 03-02-2013, 06:46 PM   #3
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Da li se isplati naru?iti klavijaturu sa Thomanna?

evo i ja ulazem zalbu artistu, gde i ja da sad da pazarim impulse 61?
a bas sam mislio da ih ima kod nas? pare spremne sve spremno i opet Srbija=suburbia i gde je pecat?

ne sori za shalu al stvarno `ocu i ja impulse dajte artistovci narucujte vise...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 07:28 PM   #4
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
evo i ja ulazem zalbu artistu, gde i ja da sad da pazarim impulse 61?
a bas sam mislio da ih ima kod nas? pare spremne sve spremno i opet Srbija=suburbia i gde je pecat?

ne sori za shalu al stvarno `ocu i ja impulse dajte artistovci narucujte vise...
Evo i ja cu da ulozim zalbu na Artist. Ajd sto nikad nemaju nista na lageru sto mi treba (oni kazu da je to sve "egzotika" LOL.. a spomenuo sam im da zelim Akai MPC.. chush, egzotika
Najgore je sto, kad uspes da im objasnis da imas pare i da zelis da kupish nesto, oni uzmu telefon i kazu da ce odmah javiti cim saznaju. I tako chekash, chekash. Prosli put kad sam zvao lik sto radi u nabavci u Artistu nije hteo da se javi na poziv drugog kolege koji se javio na telefon. Cim je spomenuo ovaj da ja zovem zbog nekakvog sinta od 500 E, isfolirao garant kako je u Wc i kaki Opet paradox, jer smo chisto trgovachka zemlja a loshi smo u tome.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 05:32 PM   #5
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Da li se isplati naručiti klavijaturu sa Thomanna?

[QUOTE=Rhino;341206

Kad sint stigne platis 17% pdv + 3 do 5% od cijene sinta (bez pdv-a) kao carinu.

[/QUOTE]

Kod nas je to malo vise, platis 10 % od thomann-ove cene kao carinu, pa na sve to platis jos 21 % kao PDV, pa to ispadne recimo za spravu koju si tomanu platio 500 E, ovde placas na tih 500 E jos 165 E, + 40 E za DHL sto nije malo... Ispadne dosta skuplje nego kad se uzme preko artista, barem sam ja izracunao recimo kad sam kupovao profire 2626 da mi ovde kosta oko 45 000 dinara a preko Thomann-a kad bih narucio sa svim troskovima 535 E + 40 E za dhl, 150 E skuplje... Fakticki ti ovde placas trecinu od cene koju si platio tamo... Ja sam za Peluso PK47 kapsulu od 120 E, platio preko 40 E carinu i pdv...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2013, 11:47 PM   #6
sorceress
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
... Ispadne dosta skuplje nego kad se uzme preko artista, barem sam ja izracunao recimo kad sam kupovao profire 2626 da mi ovde kosta oko 45 000 dinara a preko Thomann-a kad bih narucio sa svim troskovima 535 E + 40 E za dhl, 150 E skuplje...

Hvala ti na informaciji. Ja sam negde na?la da je carina za muzičke instrumente 1% ali to izgleda va?i samo za klasične instrumente.
sorceress is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 08:14 PM   #7
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ma ljudi narucite s thomanna i uzivajte..

Jer ispane cijena nesto skuplja nego na sajtu na ENG jeziku, tako da vam dodje isti k** kao da ste ga uzeli u radnji

Mozda se ne isplati uzeti nesto od 77e zbog dhl-a, ali sint od lupam 1000e isplati. Evo ja sam npr uzeo braunera za toliko i toliko, u artistu su mi tad trazili nesto sitno vise za njega + da cekam..
Old 03-02-2013, 09:24 PM   #8
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Ja bih samo da preporucim i Music Store Professional, uzeo gitaru kod njih, stigla ortaku u Nemacku, pa nisam platio transport,zapakovana ko faraon u sarkofag!
On je platio carinu i to je to. I pritom sam dobio komad kakav ovde nisam mogao da nadjem. I dopiska sa ljudima iz same radnje je krajnje profesionalana, odmah odgovaraju i izlaze u susret sta god da treba.
Elf is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 09:40 PM   #9
fix3r
Member

Offtopic, ali koji q se u Srbiji jos plaća carina? Čista pljačka, mi ionako ne pravimo vi?e ni?ta.
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2013, 10:08 PM   #10
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Ma Rhino, brate, ne narucujem braunera nego klavijaturu cca 350 e, da podjemo od toga da (ne konkretno ja nego prosecan srbin) nema kartice, onlajn placanje, "coveka" u inostranstvu, itd itd, ima kes u dinarima, dobar dan dobar dan, hocu tu klavijaturu, to vam je toliko i toliko, placam sve kad stigne, (ili uplatim avans u banci) i to je... sta ima placam dhl-u 50-60 evra da se cimam carinim cekam (a i to su pare, makar za kablove ), kad ovde u Srbiji IMA vec toliko radnji koje CAK i po sajtovima za oglasavanje a i na svojim sajtovima stavljaju da ih IMAJU (!) na lageru i plus stave cenu...u tome je poenta, nije zbog drugog...
p.s. da se ne nadju uvredjeni radnici tih distributera audio opreme, ali nismo valjda Tunguzija my 2¢
covek vise ne zna sta je gore, kad za nesto nemas para a hoces da kupis, ili kad za nesto imas para a ne mozes da kupis...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules