Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2012, 11:46 AM   #1
bubu
Member

Default Problem sa laptopom i FL studio

Nedavno sam cijeli hard formatirao, stavio nove windowse lijepo sve instalirao iz pocetka i sve super. Proslo je mislim od tada mjesec dana i sada, radim jedan projekt i ne da mi pucketa i ?teka zvuk, nego je nemoguce uopce pustiti pjesmu da svira. Pluginove koje sam korisito su Musiclab real strat, Spectrasonic trilogy i 4 komada addictive drumsa. Ja ne znam, al prije sam mogao to tjerati bez problema, al sada mi je buffer na maksimumu i nemo?e ga pokrenuti nikako. Probao sam preko eksterne zvučne-ni?ta. Probao na integriranu, opet ni?ta. Asio driveri, isto sranje. Konfiguracija je lenovo t500, core2duo 2.53 ghz, 4gb ram i po mom iskustvu do sada to je sve fino radilo i bilo je projekata sa puno vi?e loadanih pluginova i radilo je normalno. HD tune mi javlja da imam 2 "reallocated event count" uz koje pi?e "Warning!". ?to to točno znači? Jel mo?e imati utjecaja na rad?
bubu is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 12:17 PM   #2
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Problem sa laptopom i FL studio

reallocated event count obicno znaci da se pojavilo bed sektora na hddu, ali obicno ne treba da se panici, svaki hdd ima rezervnih u steku (bad sektor hddova elektronika zameni sa tim rezervnim i hdd je i dalje ispravan i radi kao da se nista nije desilo).

Ajd za pocetak pogledaj u device manager pod ide ata atapi controllers da li ti dolje pise Sata ahci controller, ili ti kontroler radi u IDE modu (u tom slucaju ces imati kao IDE grane, u kojoj kada otvoris na drugom ili trecem tabu treba da pise u kom UDMA modu radi uredjaj. Ako negdje vidis da ti uredjaj radi u PIO modu, nasao si problem. Obrisi samo tu granu i restartuj komp da ponovo instalira istu. Ako je samo to, lap ce raditi kako treba...

Poz.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 01:23 PM   #3
bubu
Member

pise mi standard ahci sata controler. Tak da vjerojanto nije to. Zar ne bi laptop trebao moci tjerati tih 5 pluginova bez problema, a ne da na maks bufferu on pucketa i staje ..zapravo on ne staje..nego se tu i tamo pokrene.
bubu is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 02:47 PM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Moze da bude svasta, ali ti kreni sistemskom eliminacijom uzrocnika. Za pocetak gasi redom instrumente koje koristis u projektu, vidi da nije do nekog od njih, efekte takodje, sistemom eliminacije. Ako i to ne urodi plodom, onda mozes sumnjati na hdd recimo.

Skini CPU-Z i prati klok procesora, vidi da li radi na maksimalnom kloku dok koristis projekat (posto zbog ekonomije sistema procesori menjaju takt, od upola manjeg do maksimalnog)!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 08:42 PM   #5
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Ako imas integrisanu, pored "regularne zvucne" (kontam iz price da imas) vidi da ne rade u isto vreme (disable-uj je)? Probaj da u biosu ugasis potpuno integrisani audio, ako nisi? Sto rekose gore, pomoglo bi da navedes koju zvucnu kartu koristis...ako je usb probaj na nekom od prednjih ulaza, meni primera radi M-audio krci na zadnjim usb ulazima, na prednjem radi kao sat.

Pozz .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 13-10-2012, 04:11 PM   #6
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Ja bih se slozio sa Diviner-om, ovo je najava kraja tvog HD-a, a audio kao najzahtevnija HD aplikacija, prvi ukazuje na simptome.
Verovatno nece odmah crci, u nekoj obicnoj upotrebi verovatno moze jos dugo, ali za DAW upotrebu predlazem promenu HD-a, da ne bi dzabe gubio zivce.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2012, 02:46 PM   #7
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Quote:
Originally Posted by bubu View Post
radim jedan projekt i ne da mi pucketa i ?teka zvuk, nego je nemoguce uopce pustiti pjesmu da svira

a windows van frutija el radi dobro?

ovo sto si opisao audio drajver ti je prso (koji god koristis), reinstaliraj drajver
Old 14-10-2012, 06:34 PM   #8
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Imas problem sa driverima, tesko resivo, ja na lapu isto imam taj problem(sreca moja lap mi nije primaran komp), mene zeza audio box presonus, znaci nema leka. Sve sam probao ali dzaba.

Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.1) on Desire HD
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules