|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
uparicu ga naravno sa odgovarajucom plocom i planiram 8gb rama...zvucnu imam emu0404 pci nebitna mi je integrisana....zanima me jel moze da mi zavrsi posao oko produkcije cubase 5 koristim,volim tonu efekata da stavljam i tonu kanala plus bih radio i video mix montazu u premieru....drugua solucija mi je intel i3 ali ova prva solucija mi vise odgovara sa ekonomskog aspekta...u skorije vreme bih trebao ovo da kupim pa molim za brze odgovore ko se razume...i naravno svaka preporuka savet oko procesora i ploce je dobrodosla...pozzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ako ces ozbiljan rad u DAW sa puno svega odmah zaboravi AMD i kupi intel.
AMD = Gaming, grafika Intel = Pro Audio Video
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Sla?em se sa Moritz-om...!
![]() Intel apsulutno! Gigabyte ploča za stabilan OS...!
![]() |
#4 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ne da nije glupost, nego je suva istina. Imao sam AMD-a i od kada sam
pre?ao na Intel, u svakom smislu osetio sam boljitak. Ja zaista nisam ?uo da iko radi ozbiljan posao na ra?unaru, gde o?ekuje pouzdanost i izdr?ljivost ma?ine, a radi na AMD-u. Intel je da jednostavno sedne? i radi?.
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
AKo hoces da poteras ozbiljne projekte, govorim o par desetina MIDI kanala i nekih 20 VST sa plug-inovima na svim kanalima bez da bilo sta freezujem ili renderujem a da pri tome sve sljaka kao sat bez stucanja i pikova do 100% VST CPU onda SAMO INTEL. Posedujem licno i radim na 2 PC ( 6 core AMD i i7 6 core) plus dva Mac-a tako da znam o cemu govorim. Imaj u vidu da su audio aplikacije pisane (vecina) sa instrukciama za Intel cipove i chipsete pa samim tim i optimizovanije . Zasto li Apple nije presao na AMD ako je kako kazes za dva koplja iznad Intela ? Pricam o iskustvu a ne o rekla-kazala paljevini za nekim od brendova P.S. i manite se generickih testova za merenje mashina koje su za Pro Audio, pravi i jedini test za njih je da ga ozbiljno opteretis nekim od poslova kojim zaradjujes pare
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Intel u tom cjenovnom rangu i nema nesto posebno mnogo modela, mozda svega dva tri a sve ostalo je nekoliko puta jace od AMDa. Zalutao si, tvrdis nesto sto nema nikakvih osnova. Ta prica je mogla eventualno da pije vode prije desetak godina... danas... AMD je na umoru bar sto se profesionalnog audio rada tice. Ako se uskoro ne pojave sa necim revolucionarno novim i dobrim, nece dugo. Na jednom sasvim skromnom i7 2600K taktovanom na 4.2GHz pri latenci od 0,7 ms odnosno 32 sampla (nije greska u pisanju) i projektu sa desetak Kontakt instrumenata i nekoliko Convolution halova, brdom kompresora i EQ-a, a povrh toga i 8 audio traka, opterecenje procesora je jedva 15%. Sumnjam da bi AMD uopste i pokrenuo takav projekat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Koliko para toliko muzike.
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
slazem se sa ljudima u vezi intela,ali(uvek to ali)potrosnja zavisi od tvog izbora programa.ja koristim amd x2 i prezadovoljan sam.svako od nas ima drugaciji pristup.imam drugara koji tvrdi da sto veci program to bolje ja se neslazem sa tim.prijatelj sa foruma kaze da sam se prevario sto sam uzeo amd kaze cubase 5 nece hteti lepo da radi. prodje 2 godine ja i dalje radim u cubasu i sve sljaka u full-u.tone efekata i pri kraju projekta ipak 60% opterecenja.ako kupis intel neces pogresiti,ja samo predlazem kao savet,tj setim se na cemu se radilo pre par godina ali te godine su prosle..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Athlon 64 | gorjan | Computer Hardware | 8 | 27-05-2004 10:53 PM |