|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Konfiguracija: Acer Aspire, i3 2.40ghz, 3gb ram, Cubase 5, asio 4 all, 128 samples
Problem: Radim aran?man 15 minuta, odjednom kompjuter počne preskakivati(rezati) zvuk i to radi 1 minutu pa se nakon toga sam vrati u normalu i nastavi svirati slijedećih 15 minuta kao da se ni?ta nije dogodilo pa opet u preskakivanje i tako u krug. Procesor je na 20% a RAM na 1.8 GB i prije i za vrijeme preskakivanja(rezanja) zvuka. Internet nije spojen. Kako rije?iti taj problem, da li je netko imao slično iskustvo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Mozda neki problem sa hard-diskom ili neki proces u pozadini drlja komp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Update. Otpojio sam USB MIDI iz syntha do kompa, stavio power options na mximum, mijenjao onaj affinity option, promjenio Asio4all i stavio generic asio driver u devices i nije se ni?ta promjenilo. Ono ?to se dogodilo je da se kompjuter ugasio 2 puta sam od sebe kad se pojavio problem preskakivanja. ?to bi to onda moglo biti? Mo?da je hard disk? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
HDD se u najvećem broju slučajeva čuje kad je neispravan mada nije pravilo (elektronika). Disable mrežnu karticu pa probaj opet. Skini Latency checker sa ove stranice http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml pa vidi da li ti neki proces pravi kurcšlus.
Edit: zaboravih napomenuti da hyperthreading na ovim procesorim zna praviti probleme u cubase (barem je meni pravio dok ga nisam isključio) a isto tako to rade i dodatne opcije u biosu za štednju energije. Last edited by dadson; 22-05-2012 at 03:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Evo zahvaljujem na brzoj i točnoj pomoći ![]() Skinuo sam ovaj program, upalio checker i prvo napravio disable network kontrolera i kompjuter radi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Pokusaj izvaditi memoriju ako je imas u slotovima po jednu gigu ili kako kod vec, pa probaj jedan po jedan slot,vrlo moguce da je u pitanju memorija,imao sam jednom slican problem .
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]()
Takodje, provjeri da ti otvori za ventilaciju nisu zapuseni... djeluje da kada bilo sta zahtjevnije potjeras, kompjuter zakuca zbog pregrevanja...
Hdd je najsumnjiviji naravno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Kompjuter normalno radi sve dok ne počnem raditi na Cubase-u ili mala počne igrati igricu na netu. Onda se jednostavno ugasi u stilu " predajem se" ![]() e,da, i kad sam zavrtio antivirus i kad sam zavrtio disc repair se isto ugasio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Hitna promjena ventilatora na procesoru i provjera i eventualna zamjena napajanja, kao sto sam vec naveo.
A onda tek provjera racunara kaspersky rescue diskom koji je bootabilan za eventualne viruse. pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |