|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Hm, znam da piše nema pitanja tima kamo da uštekam mikrofon ali meni treba baš slićan odgovor.
Inače bavim se glazbom tj svirkom a tehnika i nije baš moj fah a ni ostatak benda baš ne plovi u tim vodama. Naime vidio sam nedavno na rock koncertu u mom mjestu kako frajer na komp snima svirku ali. Imo je kjubejz 5 kakvog i ja imam(legal ![]() E sad mora li biti mixer koji ima mogučnost priključivanja putem FW ili sl te da je kompatibilan sa cubaseom ili postoji nešto između miksera i računala. Ili pak sam krivo vidio??? ![]() Počeo sam i nešto čitati tu o nekom audio interfejsu al sam se izgubio |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Nastavi citati o audio interface-u... Potreban je audio interface sa onolikim brojem kanala, kolike su ti aspiracije za snimanje. On moze, ali ne mora da lici na mixer. U setup-u je izmedju mixera i compa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
da. hvala ali tamo sam gdje sam i bio
ako je to neki uređaj može l neka marka ili sl. Guglanjem audiointerfejsa dođem do zvučnih kartica i sl Koliko sam skužio na komp bi se kao trebao spojit sa fw kablom a što sa mikserom U postovima o interfejsu ima problema s ovim i onim ali nema kako spojiti tj ja ne nađem e sad još ono aspiracije snimanja kaj bi to trebalo biti evo konkretiziram, slučaj recimo da imam laptop i želju snimanja live svirke benda svakog na svom kanalu da se može poslije malo doraditi Last edited by amaterius; 26-04-2012 at 12:38 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Da to je ista stvar. Ima puno preporuka po forumu, pogledaj sta ljudi koriste i kakva su iskustva. Vidi sta ti tacno treba, (USB, FW, broj kanala, sa/bez pretpojacala...), podeli to sa budzetom kojim raspolazes i eto rezultata! Da izbegnemo da zvucimo kao da reklamiramo nesto. Npr. Fucusrite i M-Audio imaju pristojne modele sa dobrim bang for the buck odnosom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
pod obavezno,
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23681 mozes i unazad, posto su aktuelniji modeli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Poz'
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Kakav adapter?!?!
Druže, ovo je : bodeš mikrofone, fw u laptop (sprava je i interfes) i ostaje ti ceo digitalni mixer na raspolaganju sa sve svojim efektima, na svakom kanalu sa po eq,gate,comp i isto to nazad sa kompa na mix! Pročitaj malo još...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Komp i 2 monitora | Rhino | Computer Hardware | 4 | 05-05-2011 03:33 PM |
Sviranje Gitare na komp-u | Reaper_NS | Audio Software | 14 | 22-08-2008 03:44 AM |
PULSAR ili jači komp? | shufter | DSP forum | 3 | 20-05-2006 07:29 AM |