Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2012, 12:05 AM   #1
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Question Sta mislite o ovoj kombinaciji(razglas)?

Dakle ovako, u ovaj razglas planiramo da idemo sa 2 gitare (preko procesora naravno),1 klavijature, bas gitara i vokal. Da li je ova oprema dovoljna za to?
1.snagas:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...ringer-EP1500-
EUROPOWER-**/
2.kutije:
http://www.mixmusic-company.com/comp...facturer_id=12
3.Mixeta:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/...r-XENYX-1204FX

posto sam laik za razglase, svaki savet dobrodosao, ali pre svega pitanje glasi da li je ovo nama dovoljno?
Pozdrav!
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 12:50 AM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Sta mislite o ovoj kombinaciji(razglas)?

I sve i da ka?em NIJE, ?ta sad mo?e?? Sklopio si NAJJEFTINIJE ?to mo?e i ?ta misli? kako radi?

Odgovor je: Eto , radi...!

Dakle, nema jeftinije, a i da ima, radiće isto - kao smeće!

Sa druge strane, ovo kupuje? ZA POSAO!

To znači da nije za u?ivanje i zajebanciju, pa za?to se onda "zajebantski" kupuje, da ne ka?em - neozbiljno?!?

Ima? para da BACA? pare?!

RENTAJ ozvučenje, nema veze, kupi ne?to ?to će DONETI NOVAC, ne ka?em da treba da se "sroka" brdo para, ali, daj mi jeftinije od ovoga ?to si naveo? NEMA!

Tebi tezga u ovoj postavi donese najmanje 150-200? na veče, svadba bar troduplo vi?e!

Ako ne - odma BATALI! Ima drugih zanimanja...

Izvini ?to sam direktan, ali to je prokleto - TAKO!

Dakle sa 5 (pet) tezgi se kupuje kud- i kamo' ozbiljniji sistem koji vaistinu radi i zaradjuje, a ovo je prcanje (od dve godine koliko traje garancija) i za distributera (njihov ovl. servis) i za tebe kao korisnika...

Veruj, iskreno...

Bockie.

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 01:15 AM   #3
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Ama Boki, kakav crni posao, svadbe kurci palci, sviramo rock i metal, nisam naveo u 1.postu da imamo i bubnjara ali on nije bitan u ovoj prici. Dakle neku kintu mogu samo da sanjam ili igram loto, tako da rentiranje nije opcija. Ovo nam treba za vezbanje i za svirku, a tek pocinjemo, dakle, kasnije ce se pazariti i nesto pametnije! Znaci, moje pitanje je bilo da li ova kako ti kazes 'smece' kombinacija moze nas petoro da izgura ili su nam neophodna gitarska pojacala, dao si mi odgovor da moze, jesam li u pravu?

Last edited by LAMPASH; 03-03-2012 at 01:19 AM.
Old 03-03-2012, 09:09 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ah, ja se rasplamsao...

Pa mo?e, dru?e, radi to, ali je ba? dno...

E sad , logika kupovine je često takva da "sad smeće, pa kad porastem ne?to bolje", ali tu se eventualno kasnije uz gubitke mo?e prodati taj EP1500, ali nije to ne znam koja snaga...a ostalo je tvoje i samo tvoje...

Za dosta manje pare mo?e i samo mixeta i distributivno pojačalo za slu?alice, i svakom po slu?ke, pa ori...Kad već idete na git. procesore ...a i mnogo je preciznije za ve?bu. Bubanj tu prolazi lagodno, mo?da sa jednim mikrofonom na kick (samo za "tačku")...

Ja sam malo "old school", pa mislim da je uvek najboje da gitaro? ima svoje njakalo...ali to sam samo ja, a i kinta je naravno problem...uvek.......

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2012, 11:08 AM   #5
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
Ama Boki, kakav crni posao, svadbe kurci palci, sviramo rock i metal, nisam naveo u 1.postu da imamo i bubnjara ali on nije bitan u ovoj prici. Dakle neku kintu mogu samo da sanjam ili igram loto, tako da rentiranje nije opcija. Ovo nam treba za vezbanje i za svirku, a tek pocinjemo, dakle, kasnije ce se pazariti i nesto pametnije! Znaci, moje pitanje je bilo da li ova kako ti kazes 'smece' kombinacija moze nas petoro da izgura ili su nam neophodna gitarska pojacala, dao si mi odgovor da moze, jesam li u pravu?
moj bend (6-8 dusa) je probao na 150w razglasnom pojacalu, bio je vrlo ok zvuk... cak smo radili sa istim i neke svirke, Gurnes pedale i cepas.
mnogo je bitnije da jedan od vas (samo jedan!!!) namesta zvuk i da ste vi ostali normalni da se povinujete. Moze biti super kao sto sam cuo grupe na razglasima od 20000e da zvuce supak, narocito kada gostuju na tudjem razglasu sa krelcem za mikserom...
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 01:47 AM   #6
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
moj bend (6-8 dusa) je probao na 150w razglasnom pojacalu, bio je vrlo ok zvuk... cak smo radili sa istim i neke svirke, Gurnes pedale i cepas.
mnogo je bitnije da jedan od vas (samo jedan!!!) namesta zvuk i da ste vi ostali normalni da se povinujete. Moze biti super kao sto sam cuo grupe na razglasima od 20000e da zvuce supak, narocito kada gostuju na tudjem razglasu sa krelcem za mikserom...
Al' priznaj da taj snagas nije bio behringer i da kutije nisu bile Aster

Uzgred, kad vec spomenuh Aster, primetio sam da su preplavili nase radnje svojom jeftinom robom, vidim da prave sve zivo, od igle do lokomotive, a kada sam hteo da odem na njihov sajt da vidim sta sve rade i ko su, zamislite, nisam mogao da nadjem njihov sajt! 'Ajde neka mi neko upuceniji kaze cija je to firma i da li imaju sajt.
Old 04-03-2012, 05:53 AM   #7
Klon
Junior Member

Quote:

Uzgred, kad vec spomenuh Aster, primetio sam da su preplavili nase radnje svojom jeftinom robom, vidim da prave sve zivo, od igle do lokomotive, a kada sam hteo da odem na njihov sajt da vidim sta sve rade i ko su, zamislite, nisam mogao da nadjem njihov sajt! 'Ajde neka mi neko upuceniji kaze cija je to firma i da li imaju sajt.
Aster...hm...ovako:dalekoistocno djubre koje je se pojavilo kod nas mada se ne bih slozio sa tobom da su preplavili nase radnje.vidim da planiras da u razglasu imas njihove kutije.moj savet je nikako!!!Ja ne bih kupio ni aster kabel!Nego ti lepo prelistaj ovaj forum i zakljucices sta zaista vredi.
Klon is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 07:34 AM   #8
nikolaivanic
Senior Member

Quote:

Cuo sam dobrog zvuka iz nekoliko Ulijevih sprava...
Behr je FIRMA za aster, mada mi se javlja da Aster kopira behra ili je to sestrinska firma
Najbolje da kupis polovno al vodi nekog ko se razume, kupices sada mnogo bolje za iste pare.
pogledaj po oglasima, nude behr 10ch mix/power mx2000 za 250e..
2x250W je solidna snaga, efekt jedinica je ok, ima par line ulaza
http://www.zzounds.com/item--BEHPMX2000
... dosta ljudi prodaje jer nema posla.
ima i dinakorda po pristojnim cenama...

Last edited by nikolaivanic; 04-03-2012 at 07:42 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2012, 10:20 PM   #9
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Mojih 5.c: Kad se ima love kupuje se skupo, kad ne - jeftino, fora je da se proba, bez biasa, jer uvek moze i gore i bolje, a svi ovde koji su provukli puno opreme kroz prste moraju da priznaju da su se puno puta iznenadili i prijatno i neprijatno od komada opreme, bilo da je hipe bio da nije ni za k*** ili da je do j***....
Quote:

Druze, ovako stvari stoje... Aster nije firma, zato nema sajta. To je brand, za prodaju u Srbiji, narucen od strane firme, ne bitno za temu koje, a fabrika koja radi Aster opremu je ona ista koja radi i sve ostalo sto je preplavilo od San Franciska do Tokija! To je samo nalepnica, ne cini nista ni boljim ni gorim, mogao je da naruci i la coste compressor, napravili bi ili Event, Presonous, Behringer, ... Znas na sta mislim
Bilo bi cool imati liniju pedala: morava, drina, drava...
Khan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules