Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-11-2011, 03:19 AM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default STOP CRVi,VIRUSI uWINDOWSE!! imam resenje?

nesto mi pade na pamet!!
imam jednostavno resenje za windowse koji celi zivot imaju tu boljku!!!

pazte ovo svi crvi, virusi odmah napadaju na relaciji vecinom C;\Windows (i sve u njemu) i problema uvek pobrisu glavne dll i tako to..
ja imam resenje!!! kad onaj ko je kupio windows instalira ga, kad udje u win prvo moze da ga pita ili pre koji ce pasword na folder Windows!!!
kad izaberes neki on je verovatno 128bitni kao i ulaz u windows, znaci bilo sta da se instalira moze da trazi pasword ili ono automatski,, dok crv ili virus koji udje i odma nadje taj folder kaze mu STOP!! molim pasword!!
onda nek oblece okolo gde zeli po disku. a moglo bi se na vaznije foldere tako isto pass samo da windowsi razumeju.
tu imam jos ideja al ova sasvim dovoljna sta kazete?

treba resit i te windowse jednom za sva vremena, OS X i LINUXI znamo kakvi su. zasto bi i na WIN bilo smeca!! to me potaklo zato sto nemam vise nist!! znate slucaj..

e sad to kad bi izmislili ne bi bilo prodaje npr NOD32 i microsoft antivirusa i ne bi mogli da prate nesto tj, spijuniraju preko tih istih a? ustvari dal i tu imaju koristi!!?
branoy is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2011, 05:53 AM   #2
Haxli
Pro Member

Default Re: STOP CRVi,VIRUSI uWINDOWSE!! imam resenje?

Da to tako moze da funkcionishe, probelm bi bio odavno reshen
Shto se tiche ostalih sistema... "struktura" samih sistema je drugachija... to je najveca razlika

Instaliraj antivirus i iskljuchi auto-ranove za usb i cd/dvd.
(na to mozesh da dodash i neki anti-malware/spywere...)
+ npr acronis backup... i to je to
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2011, 01:30 PM   #3
Geronimo
Member

Geronimo's Avatar

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
nesto mi pade na pamet!!
imam jednostavno resenje za windowse koji celi zivot imaju tu boljku!!!

pazte ovo svi crvi, virusi odmah napadaju na relaciji vecinom C;\Windows (i sve u njemu) i problema uvek pobrisu glavne dll i tako to..
ja imam resenje!!! kad onaj ko je kupio windows instalira ga, kad udje u win prvo moze da ga pita ili pre koji ce pasword na folder Windows!!!
kad izaberes neki on je verovatno 128bitni kao i ulaz u windows, znaci bilo sta da se instalira moze da trazi pasword ili ono automatski,, dok crv ili virus koji udje i odma nadje taj folder kaze mu STOP!! molim pasword!!
onda nek oblece okolo gde zeli po disku. a moglo bi se na vaznije foldere tako isto pass samo da windowsi razumeju.
tu imam jos ideja al ova sasvim dovoljna sta kazete?

treba resit i te windowse jednom za sva vremena, OS X i LINUXI znamo kakvi su. zasto bi i na WIN bilo smeca!! to me potaklo zato sto nemam vise nist!! znate slucaj..

e sad to kad bi izmislili ne bi bilo prodaje npr NOD32 i microsoft antivirusa i ne bi mogli da prate nesto tj, spijuniraju preko tih istih a? ustvari dal i tu imaju koristi!!?

OSX radi na slican nacin
Geronimo is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2011, 06:25 PM   #4
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Najbolja zastita za koju znam je deep freeze, samo sta postoje neka ogranicenja kojih se mora biti svjestan..
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 28-11-2011, 06:32 AM   #5
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

moracu kad uhvatim vremena pogledat taj deep freeze. malo videh na prvu. izgleda ok.
branoy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules